Jokinen on juhlinut ennenkin Jyväskylässä.

Vesa Pöppönen www.facebook.com/VesaPhoto

Jokinen hehkutti Kilpeläistä: "Uskaltaa olla rohkea, kun on maalivahti kuin muuri"

KalPa kävi nappaamassa toisen kiinnityksen finaalipaikkaan Jyväskylästä 0−3-voitolla. Joukkueen suurimpiin sankareihin lukeutui jälleen Eero Kilpeläinen, mutta Tommi Jokinen iski ottelun voittomaalin.

Ottelun voittomaali nähtiin toisen erän alkupuolella, ja se oli todellinen "jos et itse tee, kaveri tekee" -osuma. Michel Miklík ei saanut kiekkoa tyhjään maaliin, ja vastahyökkäyksestä ottelun avausmaalin iski Tommi Jokinen.

− Huikea tontti oli toisessa päässä, kylmäsi vähän kentälle tullessa, Jokinen kertasi.

− Onneksi meni ränniin ja pääsin pakin ohi. Sitten kerran kauteen osuva ranne, joka onneksi meni maaliin.

Jokisella riitti paikkoja myös lisäosumiin. Esimerkiksi toisessa erässä JYPin pelatessa ylivoimalla Jokinen oli mukana kolmessa ylivoimahyökkäyksessä, mutta lisäosumia ei nähty. Hyökkääjä myönsikin, että loppupuolella alkoi olla jo piimää pohkeissa.

− En muista tuollaista aiemmin, todella erikoinen alivoima.

Lisäosumien syntymättömyydestä huolimatta hyökkääjän vire JYPiä vastaan on ollut huikea. Kauden kahdeksan ottelua ovat tuottaneet seitsemän tehopistettä laitahyökkääjän pistepussiin.

Tällä kaudella yhteensä 30 tehopistettä iskeneelle siilinjärveläisellä tuo on jo melkoinen sattumus.

− Tuntuu, että joka kausi joku joukkue valikoituu. Taisi olla kymmenen vuotta ilman maalia JYPiä vastaan, mutta nyt on osunut, Jokinen kummasteli.

Pelinopeus KalPan aseena

KalPa kumosi JYPin ennenkaikkea pelinopeudellaan, joka sai JYPin ajoittain hätää kärsimään. Puhetta on riittänyt erityisesti kaukalon koon vaikutuksesta ottelusarjaan, mutta Jokinen ei nähnyt tällä suurella vaikutusta. Korostuksen sai vain 60 minuutin valmius.

− Hetkeksikään ei auta nukahtaa. Kaksi vahvaa hyökkäyskalustoa, joten paikkoja tulee varmasti molempiin päätyihin, Jokinen analysoi.

Myös puolustuspelaaminen sujui, kun jyväskyläläiset puskivat päälle.  Viimeisenä lukkona hääri Eero Kilpeläinen 21 torjunnallaan, joihin mukaan mahtui useita haamupelastuksia.

− Hyvässä formussa on meidän peli. Se näyttää hyvältä, kun kulkee, Jokinen iloitsi.

− Eero on ollut huikea koko kauden, kuten myös Denis Godla

Jokisen mukaan tuolla tasolla torjuva maalivahti valaa itseluottamusta joukkueen riveihin. 

− Välillä voi rohkeasti karvata ja iskeä, kun maalivahti on kuin muuri.

Poissaolot syövät JYPin rotaatiota, joten kuorma muotoutuu melkolailla samaksi molemmille joukkueille. Lauantain ottelu tulee melko nopeasti, joten syytä muutoksiin ei ole. 

Vai onko?

− Ihan samalla tavalla pelataan kuin kaksi aiempaakin. Syödään hyvät palautuspöperöt ja napataan tämän ottelun tuoma itseluottamus mukaan, 28-vuotias laituri tuumi.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös

Hämeenlinnassa ei maaleilla juhlita, JYP ja KalPa puolestaan juhlivat

LIIGA | 19.1.2018 10:00
Perjantain kolmen ottelun Liiga-kierros tarjoaa maistuvia kertoimia muun muassa KalPan ja JYPin voitoille. lue lisää

Nöyryytys sai tunteet läikkymään − Yonkman tappelusta suihkuun

LIIGA | 2.12.2017 19:19
Tunteet läikkyivät Jyväskylässä yli, kun Nolan Yonkmanin ottelu tuli ennenaikaiseen päätökseen. lue lisää

Kärpät onnistunut pelin nopeuttamisessa – Lukko Liigan paras kiekkokontrollijoukkue

LIIGA | 23.10.2017 10:00
Kärpät on tuonut Liiga-kartalle uudenlaista suoraviivaista peliä, kun taas toisessa päässä Pekka Virran Lukko jauhaa mallikkaasti kiekkokontrollia. Osa joukkueista on myös epäonnistunut pelin nopeuttamisessa. Jatkoaika analysoi viiden eri joukkueen pelitavat. lue lisää

TPS:n tie tyssäsi CHL:ssä − JYP ei yltänyt lohkonsa voittoon

CHL | 10.10.2017 23:06
Kolmesta tiistai-iltana pelanneesta suomalaisjoukkueesta JYP koki ainoana tappion, mutta eteni silti jatkoon. TPS:n ja HIFK:n pelit CHL:ssä päättyivät. lue lisää

Maanantaijää, viikko 39: Tappara-tähdillä tehot hukassa − Kuopiossa etsitään pelisysteemiä

LIIGA | 2.10.2017 12:00
Tänä maanantaina ihmetellään Tapparan hyökkääjien alisuorittamista, KalPan kehnosti alkanutta kautta ja JYPin kovaksi äitynyttä virettä. lue lisää

Kommentit

Tulosvetovihjeet

HPKTappara
"Kuumat yksilöt HPK:n etu"
Kauden alavireisesti pelannut HPK tuskaili viimeistelynsä kanssa, mutta viime otteluissa tehot ovat palanneet Hämeenlinnaan. Joukkue on intoutunut viiden ottelun voittoputkeen, jonka aikana on syntynyt 18 osumaa. Tapparalla on vastaavasti menossa vaisumpi jakso, jonka aikana viimeistely on ollut tehotonta. HPK:lla on kuumemmat yksilöt ja hurmostila päällä.
 • 2
 • 3
 • 1
 • 2
PelicansJYP
"Reissaaminen painaa JYPin jaloissa"
JYP on tämän kauden aikana tottunut reissaamiseen, mutta matkustus vie aina veronsa, vaikka edellisen ottelun jälkeen joukkueella onkin ollut kaksi lepopäivää. Pelicans hävisi kaksikon edellisen kohtaamisen viime lauantaina, mutta marginaalit olivat pienet. Pelillisesti tasaisen kaksikon kohtaamisessa kotietu sekä pienikin lepoetu nousevat arvoonsa.
 • 3
 • 4
 • 1
 • 2
SaiPaKalPa
"SaiPa roikkuu mukana"
SaiPa on ailahdellut viime aikoina, mutta kotiotteluissaan se on pystynyt venymään neljään peräkkäiseen voittoon. KalPalla on ollut vaikeuksia vieraspelaamisessaan. Joulutauon jälkeen kuopiolaiset ovat saaneet täyden pistepotin vain kertaalleen viidellä yrittämällä. Kokonaisuutena KalPa on astetta terävämmässä vireessä, mutta SaiPan kyky roikkua otteluissa mukana kannattaa ottaa huomioon.
 • 1
 • 2
 • 2
 • 3

Luetuimmat

Tommi Jokinen

KalPa #42 L lh
s. 1988 Siilinjärvi
184CM / 84KG
SOPIMUS: 2019