Jokinen on juhlinut ennenkin Jyväskylässä.

Vesa Pöppönen www.facebook.com/VesaPhoto

Jokinen hehkutti Kilpeläistä: "Uskaltaa olla rohkea, kun on maalivahti kuin muuri"

KalPa kävi nappaamassa toisen kiinnityksen finaalipaikkaan Jyväskylästä 0−3-voitolla. Joukkueen suurimpiin sankareihin lukeutui jälleen Eero Kilpeläinen, mutta Tommi Jokinen iski ottelun voittomaalin.

Ottelun voittomaali nähtiin toisen erän alkupuolella, ja se oli todellinen "jos et itse tee, kaveri tekee" -osuma. Michel Miklík ei saanut kiekkoa tyhjään maaliin, ja vastahyökkäyksestä ottelun avausmaalin iski Tommi Jokinen.

− Huikea tontti oli toisessa päässä, kylmäsi vähän kentälle tullessa, Jokinen kertasi.

− Onneksi meni ränniin ja pääsin pakin ohi. Sitten kerran kauteen osuva ranne, joka onneksi meni maaliin.

Jokisella riitti paikkoja myös lisäosumiin. Esimerkiksi toisessa erässä JYPin pelatessa ylivoimalla Jokinen oli mukana kolmessa ylivoimahyökkäyksessä, mutta lisäosumia ei nähty. Hyökkääjä myönsikin, että loppupuolella alkoi olla jo piimää pohkeissa.

− En muista tuollaista aiemmin, todella erikoinen alivoima.

Lisäosumien syntymättömyydestä huolimatta hyökkääjän vire JYPiä vastaan on ollut huikea. Kauden kahdeksan ottelua ovat tuottaneet seitsemän tehopistettä laitahyökkääjän pistepussiin.

Tällä kaudella yhteensä 30 tehopistettä iskeneelle siilinjärveläisellä tuo on jo melkoinen sattumus.

− Tuntuu, että joka kausi joku joukkue valikoituu. Taisi olla kymmenen vuotta ilman maalia JYPiä vastaan, mutta nyt on osunut, Jokinen kummasteli.

Pelinopeus KalPan aseena

KalPa kumosi JYPin ennenkaikkea pelinopeudellaan, joka sai JYPin ajoittain hätää kärsimään. Puhetta on riittänyt erityisesti kaukalon koon vaikutuksesta ottelusarjaan, mutta Jokinen ei nähnyt tällä suurella vaikutusta. Korostuksen sai vain 60 minuutin valmius.

− Hetkeksikään ei auta nukahtaa. Kaksi vahvaa hyökkäyskalustoa, joten paikkoja tulee varmasti molempiin päätyihin, Jokinen analysoi.

Myös puolustuspelaaminen sujui, kun jyväskyläläiset puskivat päälle.  Viimeisenä lukkona hääri Eero Kilpeläinen 21 torjunnallaan, joihin mukaan mahtui useita haamupelastuksia.

− Hyvässä formussa on meidän peli. Se näyttää hyvältä, kun kulkee, Jokinen iloitsi.

− Eero on ollut huikea koko kauden, kuten myös Denis Godla

Jokisen mukaan tuolla tasolla torjuva maalivahti valaa itseluottamusta joukkueen riveihin. 

− Välillä voi rohkeasti karvata ja iskeä, kun maalivahti on kuin muuri.

Poissaolot syövät JYPin rotaatiota, joten kuorma muotoutuu melkolailla samaksi molemmille joukkueille. Lauantain ottelu tulee melko nopeasti, joten syytä muutoksiin ei ole. 

Vai onko?

− Ihan samalla tavalla pelataan kuin kaksi aiempaakin. Syödään hyvät palautuspöperöt ja napataan tämän ottelun tuoma itseluottamus mukaan, 28-vuotias laituri tuumi.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös

Sami Kapanen nopeuttaa hopea-KalPan pelaamista

LIIGA | 8.6.2017 7:00
KalPan uusi päävalmentaja Sami Kapanen haluaa, että joukkueen pelitavassa näkyvät ensi kaudella nopeat käännöt ja erittäin aktiivinen maalineduspelaaminen. Valmennuksen tueksi otetaan nyt myös videovalmennus. lue lisää

CHL-alkulohkot arvottu: HIFK:lle puolalaisvastus, Immonen johdattaa JYPin Zugiin

CHL | 17.5.2017 17:40
Champions Hockey Leaguen lohkot arvottiin keskiviikkona Kölnissä. lue lisää

Tappara ainoana suomalaisjoukkueena ykköskoriin CHL:ssä

CHL | 2.5.2017 14:44
Champions Hockey League ilmoitti ensi kauden arvontakorinsa. Viidestä mukana olevasta suomalaisjoukkueesta vain hallitseva Suomen mestari Tappara on ykköskorissa. Kakkoskorissa ovat TPS ja KalPa, kolmoskorissa JYP ja HIFK. lue lisää

Ensi kauden CHL-ryhmät selvillä - kuusi joukkuetta mukaan ensimmäistä kertaa

CHL | 23.4.2017 10:43
Ensi kaudeksi 32 joukkueen kilpailuksi supistuvan Champions Hockey Leaguen joukkueet ovat kokonaisuudessaan selvillä. Viimeinen paikka varmistui lauantai-iltana, kun Slovakian mestaruus meni Banska Bystricalle. lue lisää

Liigan pudotuspelisivusto 2017

LIIGA | 18.4.2017 13:15
Liigan pudotuspelit alkavat 1. kierroksen otteluilla. Jatkoaika seuraa kevään huipennusta aina huhtikuun lopun finaaleihin asti. lue lisää

Kommentit

Tommi Jokinen

KalPa #42 L lh
s. 1988 Siilinjärvi
184CM / 84KG
SOPIMUS: 2019