Jokinen ei usko NHL-peleihin tällä kaudella

NHL / Haastattelu
Jussi Jokinen kaipaa takaisin NHL-jäille.
Kuva © Miro Pesonen - http://karhuvaari.kuvat.fi
Mikäli kiekkomaailma olisi mallillaan, Jussi Jokisella olisi takana jo 18 peliä NHL:n runkosarjassa. Hurricanes-hyökkääjä olisi juuri palannut kotiin kolmen ottelun vieraskiertueelta ja odottaisi huomenna pelattavaa kotiottelua Toronto Maple Leafsia vastaan.

Kiekkomaailman ollessa poikkeustilassa, Jussi Jokinen manaa lauantain HPK-pelissä hukkaamiaan maalipaikkoja kotonaan Oulussa valmistautuen Kärppien tiistaiseen vieraspeliin Jokereita vastaan. 

– Minulla on sellainen fiilis ettei tällä kaudella pelata. Toivon kuitenkin sydämestäni olevani väärässä, Jokinen toteaa. 

Jokisella on paraikaa meneillään toinen pätkä Kärpissä syksyn aikana. Kohta Jokinen pakkaa jälleen laukkunsa ja suuntaa takaisin Pohjois-Carolinan osavaltion pääkaupunkiin Raleighiin viettämään työsulkupelaajan epävarmaa elämää. 

– Raskainta on kun ei tiedä, koska se loppuu. Menet vain viikon kerrallaan, päivän kerrallaan. Välillä tulee uutisia, että oltaisiin lähempänä. Välillä taas kuulet, että taas parin viikon pelit on peruttu, Jokinen sanoo. 

– Itse tosin tiesin tulevani tänne (Kärppiin) aika nopeasti takaisin, joten omalla kohdalla oli helpompaa, kun tiesin päivän jolloin pääsin taas pelaamaan. 

Työsulkupelaajan arki

Jokinen harjoitteli Raleighssa ryhmässä, jossa oli hänen lisäkseen Joni Pitkänen, Staalin veljekset, Joe Corvo, Jay Harrison ja pari muuta kiekkoilijaa, jotka asuvat Raleighssa, mutta pelaavat muualla. 

– Meillä oli jää maanantaisin, keskiviikkoisin ja perjantaisin. Jonin kanssa vedimme joka aamu kuivaharjoittelua aika monipuolisesti. Kolme viikkoa vedimme todella kovaa. Tavallaan oli hyvä saada tuollainen kova harjoitusjakso tähän väliin. Nyt tuntuu ainakin todella hyvältä pelata, Jokinen juttelee. 

Jokisen ja Pitkäsen harjoittelu sisälsi pyöräilyä, cross trainingia sekä punttisaliharjoittelua. Jäällä harjoittelu pienellä porukalla toi omat haasteensa. 

– Yhteen päätyyn pystyttiin harjoittelemaan hyvin. Normaaleissa treeneissäkin on se 8-10 äijää per pääty, joten se onnistui ihan hyvin. Meillä ei ollut valmentajaa, vaan harjoittelimme aivan omin päin. Yritimme vaihdella harjoitteita ja puskea toinen toisiamme eteenpäin, jotta harjoittelu pysyi mielekkäänä. Hyvin meidän porukka jaksoi tehdä hommia, Jokinen kehaisee. 

Normaalisti NHL-pelaajien ei tarvitse luonnollisestikaan kantaa huolta harjoittelun käytännönjärjestelyistä. Työsulun aikaan seurojen ja pelaajien välillä ei ole mitään kommunikointia ja seuran palveluiden käyttäminen on kiellettyä. Niinpä kaikki pitää hoitaa itse, aina jääaikojen varaamisesta lähtien. 

– Harjoitellaan meidän harjoitushallissa, josta olemme ostaneet jääaikaa. Emme saa käyttää samaa pukukoppia kuin normaalisti ja monella muullakin tapaa tämä on vähän erilaista, Jokinen toteaa. 

Neuvottelut jumissa

Neuvottelut ovat tällä hetkellä pahasti jumissa. Omistajien puolelta on ehdotettu kahden viikon taukoa. Jokinen ei usko sen hyödyttävän mitään. 

– Vaikea kuvitella, että se jotain auttaisi ainakaan, Jokinen hymähtää. 

Perinteisessä ja sosiaalisessa mediassa pelaajat ovat kommentoineet nykytilannetta monin tavoin. Kaikki eivät tietenkään ajattele asioista samalla tavalla. Jokisen mukaan pelaajien rivit ovat kuitenkin kunnossa. 

– Pelaajien rivit ovat pysyneet hyvin kasassa. Tottakai kaipuu pelaamaan on kova. Vielä kovempi se on niillä jätkillä, jotka eivät ole tällä kaudella vielä pelanneet ollenkaan. Meidän täytyy pitää rivit tiiviinä ja uskon, että pystymme siihen, Jokinen päättää.

» Lähetä palautetta toimitukselle