Jokinen: ”Tässä ei itku enää auta”

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Jokinen ei ollut täysin tyytyväinen Suomen alkulohkoesityksiin.
Kuva © Miikka Jääskeläinen - http://jaakiekko.kuvat.fi
Suomen kokeneimpiin pelaajiin MM-turnauksessa kuuluva Olli Jokinen ei jäänyt voivottelemaan alkusarjan jälkeistä tilannetta. Suomi otti tarvitsemansa pakkovoiton Kazakstanista, mutta pudotuspelipaikka riippuu edelleen muiden pelien lopputuloksista.

Olli Jokinen totesi Kazakstan-pelin jälkeen, että Suomi sai juuri sen lopputuloksen, johon joukkueen panos riitti.

− Ei tässä ole enää mitään tehtävissä. Mielellään tässä olisi sellaisessa tilanteessa, että ei tarvitsisi odotella. Tilanne on kuitenkin mikä on, tässä ei itku enää auta. Olemme saaneet omat pelimme päätökseen ja tämä on se, mihin panoksemme riitti alkusarjassa.

Suomen alkusarja oli melkoista vuoristorataa. Myös Jokinen myönsi tämän.

− Alku oli vaikea, Latvia pääsi niistämään kolme todella tärkeää pistettä. Venäjä oli paljon parempi. Sitten paransimme peliämme ja voitimme kolme seuraavaa peliä. Sitten tiukka peli USA:ta vastaan ei riittänyt. Olemme tehneet monesta pelistä todella paljon vaikeamman kuin se on ollut.

Jokinen puolusteli Suomen esitystä toteamalla, että MM-kisojen taso on nykyään paljon korkeampi kuin aiemmin.

− Oli tiedossa, että alkulohko on kova. Latvia, Valko-Venäjä ja Kazakstan olivat KHL-pelaajia täynnä. Pelaajat ovat pelanneet sitä sarjaa monta vuotta ja se on maailman toiseksi kovin sarja. Nämä pienemmät maat ovat kehittyneet paljon. Aikaisemmin pienillä mailla saattoi olla yksi kentällinen hyviä pelimiehiä, nykyään ne ovat hyvin organisoituja ja taso on todella leveä.

− Nyt kun tuota toistakin lohkoa katsoo, niin kukaan muu kuin Venäjä ei ole saanut sellaista dominoivaa esitystä päälle. Taso ja kilpailu ovat koventuneet. Kaikki pelit ovat olleet tiukkoja.

− Pakko kai se on seurata näitä loppupelejä. Latvia taitaa pelata tänään illalla Valko-Venäjää vastaan. Toivotaan, että toinen niistä häviää kaksi ottelua putkeen.

Suomella oli hyviäkin asioita

Jokinen totesi samalla, että Suomen pelihuumori ja joukkuehenki, sekä pelaajien sitoutuminen olivat hyvällä tasolla.

− Kyllä meillä pelihuumoria on ollut. Jokainen on heittäytynyt pelille ja on yrittänyt parhaansa. Ei tässä voi keneltäkään sen enempää pyytää. Kaikki ovat kantaneet paitaa kunnialla. Tasomme oli tällä hetkellä tämä ja saimme 11 pistettä. Pelimme ei riittänyt enempään ja nyt katsotaan, riittääkö se jatkopaikkaan.

− Joukkueessa on ollut hyvä henki, kuten perus-MM-turnauksissa ennenkin. Kaikki tulevat toimeen toistensa kanssa. Siinä mielessä tämä ei ole ollut yhtään erilainen kuin aikaisemmat MM-turnaukset.

Jokinen ei tuhlannut liikaa ajatusta tuleviin mahdollisiin pudotuspeleihin.

− Sitten kun tiedämme, pelaammeko vai emme, niin alamme latautua. Täällä on yritetty elää hetkessä ja mennä päivä kerrallaan. Pudotuspelivaiheessa ei ole helppoja joukkueita vastassa. Puhutaan niistä nyt sitten, kun tiedetään, että olemmeko pudotuspeleissä vai ei. Pelin pitää parantua.

» Lähetä palautetta toimitukselle