Jokiharju ei halua antaa Slovakialle mahdollisuutta: ”Heti kunnon ralli päälle ja otetaan luulot pois”

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Henri Jokiharju on pelannut hyvin Nuorten Leijonien puolustuksessa.
Nuoret Leijonat valmistautuu kaatamaan Slovakian tänään lauantaina. Suomen kakkospakkiparin toinen lenkki Henri Jokiharju peräänkuuluttaa hyvää alkua.

Suomalaispuolustaja Henri Jokiharju on aloittanut turnauksen mainiosti. Hän on viimeistellyt kahdessa ottelussa kaksi osumaa ja tarjoillut yhden maalisyötön.

Jokiharju on pelannut turnauksen Olli Juolevin pakkiparina. Kaksikko on pelannut toistaiseksi hyvät kisat, mutta etenkin Jokiharju on noussut esiin myös erikoistilanteissa.

"He tulevat varmasti hyvällä fiiliksellä, kun ovat juuri voittaneet Yhdysvallat"

− Ihan hyvin on kulkenut. Meillä on lähtenyt aivan hyvin synkkaamaan Juolevin kanssa, Jokiharju analysoi suorittamistaan.

Suomi on pelannut tässä vaiheessa turnausta kaksi ottelua. Avausottelussa se hävisi Kanadalle lukemin 4-2, mutta Tanska kaatui toisessa ottelussa lukemin 4-1.

− Kanada-peli oli hieman vaisu koko joukkueelta, mutta Tanskaa vastaan löysimme jälleen hyvin oman pelimme. Pystyimme kääntämään peliä ja otettiin hyvä voitto siitä, Jokiharju näkee.

Tanskaa vastaan Nuoret Leijonat sai roppakaupalla maalintekopaikkoja. Vaikka joukkue iskikin neljä maalia juuttien verkkoon, ontui viimeistely silti. Myös Jokiharju näkee, että tehokkaampikin voisi olla.

− Saimme Tanska-ottelussa aika paljon laukauksia, mutta kyllä maalipaikoissa pitää olla tylympi. Kyllä se kiekko rupeaa enemmän menemään sinne pussiin.

Erikoistilanteissa Nuorilla Leijonilla on vielä hitusen hiottavaa. Suomi on jäähyillyt neljä kertaa, joista kahden aikana on soinut omissa. Tietysti tilanne hieman vääristyy, koska otteluita on alla vasta kaksi, mutta Jokiharjulla riittää luottoa, että myös alivoima saadaan kuntoon. Myös ylivoimassa on vielä petrattavaa.

− Uskon, että meillä on todella hyvä alivoima. Emme laske prosentteja joukkueen kanssa, mutta kyllä luotan meidän alivoimaan. Siinä on hyvä systeemi ja sillä pärjätään, Jokiharju luottaa.

Tänään vastassa on Slovakia. Slovakit onnistuivat yllättämään Yhdysvallat torstai-iltana lukemin 3-2. Jokiharju painottaa, että takkiauki ei lähdetä, mutta tervettä itseluottamusta löytyy.

− Kyllähän siinä pitää olla ihan valmis heti lähtemään peliin. He tulevat varmasti hyvällä fiiliksellä, kun ovat juuri voittaneet Yhdysvallat. Laitetaan heti kunnon ralli päälle ja otetaan heiltä luulot pois.

» Lähetä palautetta toimitukselle