Keskustelupalstalla on huoltokatko, jonka aikana se ei ole käytettävissä
Jokereiden penkiin takaa pitää löytyä enemmän johtajuutta, Westerlund vaatii.

Miro Pesonen

Jokerit lähtee vierasreissulle kysymysmerkkien kanssa: "Tällä pelillä ei pärjätä"

Jokerit on aloittanut KHL-kautensa neljällä kotiottelulla. Nyt edessä on neljän ottelun vieraskiertue, joka vie joukkueen muiden muassa KHL:n itäiselle rajalle Amur Habarovskin ja Admiral Vladivostokin vieraaksi. Syksyn ensimmäisen retken alla ilmassa on kysymyksiä.

Keskiviikon ottelun suurin uutinen oli kapteeni Niko Kapasen paluu jäälle viime kevään loukkaantumisen jäljiltä. Odotettu kapteenin paluu jäi alle erän mittaiseksi, kun Kapanen siirtyi takaisin pukuopin puolelle jo avauserän alussa. Ottelun jälkeen Kapanen käveli Areenan käytävällä täysin normaalin näköisenä.

− Se oli varotoimenpide. Siinä ovat paikat koetuksella, kun ei ole ollut pitkään aikaan tällaisessa prässissä, Erkka Westerlund vertasi harjoittelun ja ottelutahdin eroa.

− Kyse ei ole samasta vammasta, joka Nikolla oli aiemmin. Hänellä on ollut muutamia päiviä tuntemuksia sillä alueella, jonka takia hän nyt jätti ottelun kesken. En vielä tiedä, lähteekö hän vierasreissulle, Westerlund jatkoi.

Jokerit on aloittanut kautensa tuloksellisesti hyvin kolmella voitolla ja yhdellä tappiolla, mutta lauantain voitto Moskovan TsSKA:sta oli keskiviikkona enää kaukainen muisto, kun Minskin Dinamo vei vieraspisteet yhdellä maalilla. Lauantain TsSKA-voiton tuoma kylläisyys ei Westerlundin mukaan ollut suora syy heikkoon ottelun alkuun keskiviikkona. Kysymys on laajempi.

− Tappio oli meille oppitunti numero yksi. Ottelun alun asenne määrittää pitkälle, mihin se lähtee kulkemaan. En voi olla tyytyväinen siihen, miten valmennusjohto valmisti joukkueen otteluun, Westerlund ruoski itseään ja kollegoitaan.

− Sanoin edellisen TsSKA-ottelun jälkeen, että voittaminen opettaa, mutta kyllä se taitaa olla niin, että enemmän tappiosta jää käteen. Sen jälkeen tekee nöyremmin asioita, Westerlund pohti pukukopissa vallinneen apean ilmapiirin kääntämistä voimavaraksi.

Neljän kotiottelun jälkeen pelit jatkuvat pitkällä neljän ottelun vieraskiertueella, joka alkaa Sibir Novosibirskin vieraana. Otteluun valmistautumiseen pettynyt Westerlund vaatii sekä itseltään että joukkueelta paljon parempaa työmoraalia. Minsk-ottelussa Jokerit esitti paikoin hyvää ottelun hallintaa, mutta ylivoima ja viimeistely oli tehotonta: 39 laukausta maalia kohti, 0 maalia.

− Tällä pelillä ei pärjätä, se on selvä. Heti ensimmäinen vastustaja on Sibir, joka on tunnettu vaikeasta kotikaukalostaan. Meillä on edessämme kovia haasteita, Westerlund korosti voittoihin vaadittavaa työmäärää.

Jokereiden vieraskierros päättyy Venäjän itärajalle Amur Habarovskin vieraaksi. Ossi Väänäsen mukaan viime kautta pidemmälle kuljettava vierasreissu on haastava kokemus, jota yritetään pehmentää elämällä reissussakin Suomen aikaa viime kauden tapaan.

− Pelaamme siellä jo aamupäivästä, se on haastava juttu, mutta reissu on niin lyhyt, että aikaeroa on turha kuroa kiinni pidemmillä päikkäreillä, Väänänen tuumi.

 

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös

KHL:n suomalaiset vko 47: Erkan aika käy vähiin

KHL | 28.11.2017 13:00
Voiko vain yksi voitto viimeiseen viiteen peliin riittää Erkka Westerlundille työpaikkansa säilyttämiseen vai laittaako Salavat Julajev Ufan seurajohto suomalaisvalmennuksen vaihtoon? lue lisää

KHL:n suomalaiset vko 39: Veli-Matti Savinainen löysi maalijyvän kreivin aikaan

KHL | 3.10.2017 6:00
KHL-viikon suurin onnistuja oli alkukauden täysin pimennossa ollut Jugran Veli-Matti Savinainen, joka osui viikon aikana kahdesti. Jatkoajan KHL-toimittajat ottavat tällä kertaa kantaa myös Oskar Osalan alkukauteen, Erkka Westerlundin asemaan Salavat Julajev Ufassa sekä Jokereiden suomalaispelaajien mahdollisuuksiin Leijonien olympiajoukkueeseen. lue lisää

Jokereiden debytantti loikkasi Mestiksestä KHL:n pudotuspeleihin

KHL | 20.3.2018 21:29
Erik Embrich pelasi vielä lauantaina Mestiksen pudotuspeleissä. Jokereiden loukkaantumis- ja sairastelusuman myötä 21-vuotiaalle hyökkääjälle avautui paikka helsinkiläisjoukkueen kokoonpanoon. lue lisää

Jokerit selvisi yli erän ajan vain neljällä puolustajalla - huima kiekkonäytös toi lopulta ensimmäisen otteluvoiton

KHL | 20.3.2018 7:30
Jokerit onnistui kaivamaan itsestään parhaansa irti tiukassa paikassa, kun se kaatoi TsSKA:n pudotuspelisarjan kolmanessa ottelussa jatkoerässä lukemin 2-1. Neljällä puolustajalla taistelleiden isäntien ottelun hahmoja olivat 33 torjunut Karri Rämö ja kaksi maalia iskenyt Olli Palola. lue lisää

Jukka Jalosen ikuinen klisee muututtava todeksi

KHL | 16.3.2018 14:14
Helsingin Jokereiden päävalmentaja Jukka Jalonen on latonut kliseitä, joiden mukaan Jokerit on näyttänyt pystyvänsä voittamaan isot pelit. Nyt olisi aika muuttaa kliseet teoiksi ja kääntää tiukat pelit oman joukkueen eduksi. lue lisää

Kommentit

Luetuimmat

Ossi Väänänen

s. 1980 Vantaa
191CM / 97KG
VARAUS: 1998 Phoenix Coyotes 2. kierros #43