Jokeripakit antoivat tunnustusta TsSKA:lle

KHL / Haastattelu
Rasmus Rissanen myönsi TsSKA:n paremmaksi.
Kuva © Juuso Pellava - juuso.pellava@jatkoaika.com
Jokerit hävisi pudotuspelisarjansa Moskovan TsSKA:lle 4-0. Venäläisten tiivis joukkuepeli oli helsinkiläisille myrkkyä, ja jokeripakit Rasmus Rissanen sekä Topi Jaakola myönsivät taiston jälkeen vastustajan paremmuuden.

Täksi kaudeksi Jokereihin liittynyt Rasmus Rissanen koki KHL:n pudotuspelit ensimmäistä kertaa. Pakki nautti peleistä, vaikka helpoksi urakkaa ei voinut luonnehtia.

- Ei ole tullut koskaan ennen tämmöisiä pelejä pelattua. Hyvä intesiteetti ja vauhti oli, nautin kyllä pelaamisesta, Rissanen sanoi.

- Kova vääntö oli. Tällä kertaa pomppi kaverille, olisi se meillekin jonkun kerran voinut pompata ja siten kääntyä.

TsSKA pystyi hyydyttämään Jokereiden hyökkäyspelin erittäin tiiviillä paketillaan, jonka se piti kasassa kaikilla neljällä ketjullaan. Helsinkiläiset yrittivät tehdä omaan avauspeliinsä muutoksia, mutta venäläiset eivät näistä hätkähtäneet.

- TsSKA:lla kaikki pelaavat kurinalaisesti ja noudattavat systeemiä. Siinä mielessä omanlainen joukkue KHL:ssä.

- Yritimme tehdä muutoksia, mutta he reagoivat niihin hyvin. Saimme he meidät muutaman kerran ongelmiin, mutta tarkasti ottivat kyllä kiinni meihin.

Peli parani, mutta ei riittävästi

Topi Jaakolalle KHL:n pudotuspelit olivat Jokereiden riveissä kolmannet. Taiston tauottua pakki ruoti kesälomalle joutumisen syitä.

- Puolustimme hyvin, mutta tehokkuus puuttui. Hyökkäyksestä puuttui maltti.

- He saivat pelata liikaan peliään. Tarkoitus oli saada heidät seisomaan ja puolustamaan enemmän. Emme kuitenkaan päässeet tarpeeksi hyvin paineen alta pois tai aloitusten jälkeen hallintaa. Askel tai kaksi siitä puuttui, emmekä saaneet peliä heidän päätyynsä, kuten olisimme halunneet.

Jokerit joutui tappelemaan pudotuspelipaikastaan aivan runkosarjan loppuun saakka. Lopulta sijoitus oli lännen kahdeksas, mikä toi vastustajaksi KHL:n runkosarjan voittaneen TsSKA:n.

- Lähtökohtahan oli meille paras mahdollinen: kovan paineen alla pelaavaa runkosarjan voittajaa vastaan, ja itse ilon ja vapautuneisuuden kautta. Välillä se paine heidän puserossaan näkyi, mutta emme saaneet sitä kestämään pitempään.

Jaakola peräänkuulutti runkosarjan lopussa joukkueelleen parempaa ja tiiviimpää yhteistyötä. Jokerit paransi otteitaan, mutta TsSKA:ta vastaan esitys eri riittänyt.

- Yhteistyö toimi paremmin, mutta kun 4-0 on taulussa, niin ei missään nimessä tarpeeksi. Heillä oli sitoutunut joukkue ja hyvä pelitapa. Mekin paransimme, ja kyllä täytyy antaa kiitosta heittäytymisestä, mutta ei se tämän enempään riittänyt, puolustaja päätti.

» Lähetä palautetta toimitukselle