Jokerikapteeni Kapanen: "Se jäähy oli piste, joka tämän ottelun käänsi"

KHL / Haastattelu
Niko Kapanen oli tänään pelipäällä, tuloksena tehot 1+2.
Kuva © Juuso Pellava - juuso.pellava@jatkoaika.com
Jokereiden ja Torpedon toinen kohtaaminen päättyi värikkäiden vaiheiden jälkeen Jokereiden 4-3-kotivoittoon. Joukkueen kapteeni Niko Kapanen oli voittoon tyytyväinen, vaikka myönsikin, ettei se tullut missään tapauksessa helpolla.

Jokerikapteeni Niko Kapanen oli luonnollisesti helpottunut mies Jokereiden ja Torpedon välisen pudotuspelisarjan toisen ottelun päätyttyä Jokereiden 4-3-kotivoittoon. Helpolla voitto ei kuitenkaan miehen mukaan tullut.

- Todella tiukkaa vääntöähän se taas oli. Kaveri otti onneksi sitten tyhmän jäähyn kolmannessa. Pienestä nämä ovat kiinni, Kapanen analysoi.

Seuranneesta tilanteesta avautui Jokereille sauma pitkään ylivoimaan, jota joukkue ei jättänyt käyttämättä. Kaksi tehtyä maalia käänsi joukkueen isännille, ja tähän oli tyytyväinen myös kapteeni

- Totta kai se jäähy oli lopulta se piste, mikä tämän ottelun käänsi, kun saimme ensin kahden miehen ylivoiman ja sitten vielä se toinen jäähy kesti viisi minuuttia. Hyvä, että saimme sen hyödynnettyä.

Sekä Jokerit että Torpedo olivat selkeästi terävöittäneet puolustuspelaamistaan, ja varsinkin Torpedo osoitti löytäneensä lääkkeet Jokereiden hyökkäyspelin tukahduttamiseen. Kahden erän jälkeen joukkue olikin ansaitusti maalin kotijoukkuetta edellä

- Kyllä me tänäänkin ihan hyvin mielestäni pelasimme, vaikka vastustaja olikin siinä maalin edellä toisessa erässä. Niin kuin tänään nähtiin, niin ei näissä peleissä auta kuitenkaan muu kuin uskoa ja yrittää loppuun asti, Kapanen tiivisti kolmannen erän hengen jokerileiristä.

Jokereiden voitettua oman divisioonansa saattoivat monet olettaa pelien muodostuvan helpommaksi ensimmäisellä kierroksella. Torpedo on kuitenkin kahdessa vieraspelissään näyttänyt, että sarjasta ei missään tapauksessa tule Jokereille helppo. Tämä tiedostetaan myös jokerileirissä:

- Ei se missään tapauksessa tullut yllätyksenä, että Torpedo on näin vahva. Meillä oli vähän aikaa sitten peli heitä vastaan, ja silloinkin se oli pienestä kiinni.

Kapanen itse oli yksi ottelun jokerihahmoista tehoilla 1+2, mutta omasta suorituksestaan kapteeni ei haastattelussa mainitse sanaakaan.

"Ihme, ettei siitä heti vihelletty jäähyä"

Ennen kolmannen erän ylivoimamahdollisuuksia näytti pitkään, ettei Jokerit saa lainkaan murrettua Torpedon vahvaa keskialueen miehitystä. Joukkue myös hävisi kaksinkamppailut järjestäen vierasjoukkueelle sekä hyökkäys- että puolustuspäässä.

- Pudotuspeleissä kun ollaan, niin totta kai hyökkäyspelaaminen on hieman tukkoista. Kaikki puolustavat niin tarkkaan näissä peleissä. Kyllä meidän kuitenkin tulee parantaa myös sillä osa-alueella tulevissa peleissä, Kapanen tuumi.

Illan puhuttavin tilanne oli luonnollisesti Torpedo-hyökkääjä Kaspars Daugavinsin taklaus Brandon Kozuniin ottelun päätöserässä. Kuten lähes kaikilla, myös Kapasella oli tilanteesen mielipide.

- Ihan rehellisesti on pakko sanoa, että ihme on, ettei siitä heti vihelletty jäähyä. Hyvä, että lopulta kuitenkin kävi näin.

Tuomarit tosiaankin pohtivat melko kauan, eikä tilannetta nähty tarpeelliseksi katkaista, vaikka Kozun jäi makaamaan jään pintaan. Kapanen kertoo, ettei kuullut tuomareiden välistä keskustelua tilateesta:

- Ei kuullut siitä sanaakaan. Toisaalta vaikka olisin kuullutkin, niin enhän minä siitä olisi mitään ymmärtänytkään.

Tilanteen seurauksena myös Torpedon päävalmentaja Peteris Skudra ohjattiin pukuhuoneen puolelle tämän menetettyä totaalisesti malttinsa. Myös koko Torpedon joukkue näytti reagoivan tilanteeseen voimakkaasti. Tämä ei Kapasta yllättänyt:

- Tietenkin siellä eletään tunteella. Valmentajallakin saattaa luonnollisesti olla osansa siihen. Taitaa olla hänen tyylinsä tai vikansa käydä melko lämpöisenä joka pelissä. Onneksi taklauksessa ei kuitenkaan käynyt pahemmin.

Voiton myötä Jokereiden tilanne sarjassa näyttää huomattavasti valoisammalta. Vieraspeleihin joukkue pääsee lähtemään tasatilanteesta 0-2-tappioaseman sijasta.

- Tämä oli hyvä voitto meiltä tänään. Niin kuin sanottu niin pienestä nämä ovat kiinni. Vieraspeleistä lähdetään hakemaan luonnollisesti kahta voittoa. Uskoa täytyy omaan tekemiseen. Ja ennen kaikkea ottaa viimeinkin nuo virheet pois puolustuspäässä, joita tänäänkin taas tuli.

» Lähetä palautetta toimitukselle