Jokeriduunari Ben-Amor: ”Pitää olla onnellinen, että pääsee pelaamaan näitä pelejä”

LIIGA / Haastattelu
Semir Ben-Amor missasi viime kauden kokonaisuudessaan. Nyt hyökkääjä puhkuu intoa kevään koitoksiin.
Kuva © Miro Pesonen
Jokerien voimahyökkääjä Semir Ben-Amor joutui loukkaantumisten takia jättämään väliin koko viime kauden pudotuspeleineen. Värikkään alkukauden ja runkosarjan jälkeen jokerilaituri on kiitollinen päästessään pelaamaan isoista panoksista.

Jokerilaituri Semir Ben-Amor on ollut kauden aikana monissa negatiivisissa otsikoissa, mutta nyt nuo asiat on pyyhitty mielestä pois, ja katseet on suunnattu tiukasti pudotuspeleihin. Lisälatausta tuo se, että pelaajan ura oli jo vuosi sitten vaikeiden loukkaantumisten myötä katkolla.

– Ihan ensimmäisenä pitää olla onnellinen, että pääsee pelaamaan näitä pelejä. Kauteen lähdettäessä takana oli viisi leikkausta, joten kyllä se vähän lisälatausta tähän valmistautumiseen tuo, koska viime kevät jäi väliin.

Pudotuspelit on jokaisen jääkiekkoilijan nautittavinta aikaa, minkä Ben-Amor vahvasti alleviivaa.

– Olen ollut myös sellaisissa joukkueissa, joissa ei ole päästy pudotuspeleihin tai pelattu sarjapaikasta ja voin sanoa, että ei ollut mukavaa. Kyllä se on totta, että tämä on sitä aikaa josta pelaajat nauttivat.

Lukossa paljon tuttuja

Jokerit joutui odottamaan aina sunnuntaihin asti kunnes vastustaja puolivälieriin selvisi. Ben-Amorille vastaan luisteleva Rauman Lukko on varsin tuttu ja läheinenkin vastustaja.

– Sinänsä sama kuka sieltä tulee vastaan, kaikki pitää voittaa. Toki, on siellä paljon tuttuja jätkiä aikaisemmilta vuosilta ja velipuoli vielä organisaatiossa valmennushommissa, Ben-Amor paljastaa.

Hyökkääjä ei kuitenkaan suostu myöntämään, että perhesopu olisi koetuksella, vaikka velipuoli vastapuolella työskenteleekin.

– Kyllä me ollaan ihan normaalisti lähes päivittäin yhteydessä, mutta meillä on paljon muutakin puhuttavaa kuin jääkiekko. Se nyt toki on varmaa, että seuraavan viikon aikana ei varmasti puhuta lätkästä, naurahtaa Ben-Amor.

Vaikka vastustajaa jouduttiin hieman odottelemaan, ei duunari koe sitä ongelmaksi, eikä ole suuremmin uhrannut ajatuksia asialle.

– Ei sitä mahdollista vastustajaa edes sen suuremmin mietitty. Me ollaan treenattu tässä laadukkaasti, ja saatiin myös hyvä lepo tähän alle. Nyt ollaan virtaa täynnä ja lähdetään haastamaan Lukko.

Jokeripakka hyvin kasassa

Jokereilla on laaja kokoonpano, jossa on kauden aikana nähty varsin paljon vaihtuvuutta. Pudotuspeleihin lähdettäessä Ben-Amorille on kuitenkin pedattu paikka joukkueen nelosketjuun yhdessä Tomi Mäen ja Henri Heinon kanssa. Hyökkääjän mukaan sen tarkempaa roolia ketjulle ei ole annettu, mutta myöntää, että kolmikosta tietää tehtävänsä.

– Kyllähän meidän ketjun tehtävä on vähän hämmentää ja pitää oma pää puhtaana. Meidän juttu on pelata aggressiivisesti, jaella taklauksia ja sillä luoda sitten niitä paikkoja. Mäki on loistava taklaaja ja Heino kova tekemään duunia ja hemmetin hyvä puolustava sentteri. Me ollaan kaikki pelattu sen verran, että jokainen tietää vahvuutensa ja roolinsa.

– Meidän ketjussa kaikki nauttivat pelaamisesta ja tuosta roolista. Keväthän on juuri meidän tyyppisten pelaajien parasta aikaa, virnistää hyökkääjä.

Pudotuspeleissä sarjat voivat venyä pitkiksi ja sitä kautta vastustajien pelaajat tulevat myös hyvin tutuiksi. Vielä tässä kohtaa ei Ben-Amorilla ole mielessä yksittäisiä pelaajia Lukon riveistä, mutta myöntää, että tiettyihin pelaajiin saatetaan kiinnittää huomiota.

– Kyllähän tässä liigassa aika hyvin kaikki pelaajat tuntee toisensa, mutta jos siellä joku ottaa vähän lämpöä ja huomataan, että kaveria on helppo vähän hämmentää, kyllähän silloin voi vähän käydä tökkimässä. Pitää kuitenkin muistaa, että maaleilla nämä pelit voitetaan, ei millään tökkimisellä.

Jokerit lähtee pudotuspeleihin monien esiin nostamana ennakkosuosikkina, mutta Ben-Amor ei suostu ottamaan aiheesta mitään paineita.

– Ei näistä peleistä pidä paineita ottaa. Itse ainakin nautin joka sekunnista, kun pääsen tuonne kaukaloon pelaamaan ja hämmentämään. Meillä on joukkueessa loistavia jätkiä, jotka kaikki tukevat toisiaan. Lisäksi meillä on helvetin kivaa keskenämme, joten uskon, että tästä keväästä tulee meille nautittava, päättää Ben-Amor.

» Lähetä palautetta toimitukselle