Jokereille löytymässä uusi tehoketju - "Pera hoitaa puolustuksen ja alustaa meille paikan hyökkäykseen"

KHL / Haastattelu
Pekka Jormakka on löytänyt uuden sävelen mollivoittoseen alkukauteensa.
Kuva © Juuso Pellava - juuso.pellava@jatkoaika.com
Maali jokaiseen otteluun maajoukkuetauon jälkeen. Jokereiden uusi kolmosketju on ollut joukkueen tehokkain viime peleissä, kun maalien lisäksi se on pystynyt luomaan myös roiman tukun maalipaikkoja.

Jokerit sai maajoukkuetauolla ikäviä uutisia, kun amerikkalainen keskushyökkääjä Brian O´Neill loukkaantui Yhdysvaltain maajoukkueen matkassa Deutschland Cupin ottelussa Venäjää vastaan.

Samalla se tarkoitti sitä, että John Norman otti miehen paikan Eeli Tolvasen rinnalta ja Petteri Wirtasen nousua kolmosketjun keskelle Olli Palolan ja Pekka Jormakan väliin.

Kolme peliä yhdessä pelannut kolmikko on löytänyt alusta saakka loistavan vireen otteisiinsa ja tuloksena on ollut maali jokaisessa kolmessa pelissä.

- Se on kummallinen asia, että jonkun kanssa peli vaan yhtäkkiä loksahtaa kohdalleen. Pelistä tulee heti jollain tapaa lennokkaampaa ja toisaalta siitä jää sellainen viive pois. Ja kun maalipaikkaan pääsee ja pystyy jättämään sen viiveen pois, niin kiekko myös löytää useammin sinne verkkoonkin, kommentoi Jormakka ketjunsa suorituksia.

Tehdyt maalit eivät sinänsä ole mikään ihme, kun katsoo ketjun luomien maalipaikkojen määrää. Kymmenen luotua maalipaikkaa kolmeen peliin tarkoittaa samalla, että ketju on ollut Jokereiden toiseksi vaarallisin Peter Reginin johtaman ykkösketjun jälkeen (12 maalipaikkaa tasakentällisin)

- Täytyy olla tyytyväinen, että olemme pystyneet auttamaan joukkuetta tehtyjen maalien kautta. Todella hurja maalintekopotentiaalihan noissa laitureissani on, mitä edellisiä kausia katsoo, kertoo puolestaan ketjun sentteri Wirtanen.

Kun katsoo ketjun peliä huomaa, etteivät maalipaikat ole pelkästään sattumaa. Pelaajilla on selkeät roolit, jotka nojaavat pelaajien vahvuuksiin. Jormakka ja Palola luovat peliä kiekon kanssa ja Wirtanen varmistaa, ettei vastustaja karkaa ylivoimahyökkäyksiin.

Vaikuttaa myös siltä, että roolijako on myös pelaajien mieliin.

- Omassa päädyssäkään ei ole ollut mitään erityistä hätää, kun Pera (Wirtanen) hoitaa puolustuksen ja alustaa sitä kautta meille hyökkäyksiin lähdön todella hyvin. Palolan kanssa puolestaan taas muistamme toisemme sen verran hyvin niiltä Tappara-ajoilta, että kyllä me hyökätä osaamme yhdessä, Jormakka naureskelee tyytyväisenä.

- Hyvän kemian olemme minusta löytäneet, kun kolme peliä olemme nyt pelanneet yhdessä. Taitavat jätkäthän siinä on itselläni laidalla. Hyviä aihioita luodaan lähes joka vaihdossa. Sitä kautta ollaan päästy maalipaikoille ja muutama maalikin iskemään. Hyvä fiilis on tästä ketjusta, toteaa puolestaan Wirtanen.

Energiaa riittää ja tarvittaessa löytyy myös reserviä

Kahdessa edellisessä kamppailussa Jokereiden kolmosketjun osumista oli vastannut Jormakka, mutta tänään myös Palola sai pitkästä aikaa nimensä maalintekijätilastoihin.

On varmasti totta, että kuten yleensäkin, niin myös Jokereiden kolmosketjussa onnistumiset ovat ruokkineet toisiaan ja maaleja syntyy sen johdosta nyt aiempaa helpommin. Wirtanen kuitenkin vakuuttaa, että se ei ole ainoa syy ketjun lentoon.

- Ideaalimaailmassahan kaikki ketjut loisivat maalipaikkoja kuin liukuhihnalta. Kyllä se tuntuu vähän niin olevan, että joidenkin kanssa vain klikkaa heti alusta alkaen. Ja meillä on nyt klikannut se mitä tässä olemme yhdessä pelanneet.

Keskiviikon kamppailussa ketju vei Palolan maalilla Jokerit jo 3-0 johtoon toisen erän puolessa välissä. Tätä ennen Jokerit oli saanut otteluun salama-alun, kun peli oli 2-0 vain 98 sekunnin pelin jälkeen.

- Erinomainen lähtö peliin ja heti siinä vaiheessa 2-0 taululle. Tiedettiin, että vastassa on todella kova joukkue, niin se auttoi henkisesti, kun sai ikään kuin kahden maalin etumatkan heti startissa, Jormakka analysoi.

Jokerit aloitti ottelun maalien ohella muutenkin todella vahvasti ja esimerkiksi Wirtanen toimitti kiekon kertaalleen Avangard-maaliin jo ottelun avauserässä. Tämä suoritus kuitenkin hylättiin aiheellisesti potkumaalina.

Viisi päivää huilia ottelun alla auttoi Jokereita selvästi, Avangardin pelattu vielä maanantaina kaukana Kazanissa ennen reissuaan Helsinkiin.

- Ainakin meillä oli energiaa tänään, kun olimme saaneet levätä pitkään edellisen pelin jälkeen. Joka jätkä jaksoi pelata täysillä. Nyt alkaakin sitten kova rumba, kun joka toinen päivä pelataan, Jormakka toteaa.

Kovalla rumballa Jormakka viittaa Jokereiden tulevan viikon otteluohjelmaan, jossa joukkue pelaa ensin tällä viikolla perjantaina sekä sunnuntaina ja ensi viikolla tiistaina, keskiviikona sekä vielä lauantaina ulkoilmaottelussa Pietarin SKA:ta vastaan.

Raskaasta ottelutahdista huolimatta Jormakka ja Wirtanen ovat varmoja, että pelaajat jaksavat ja Jokereiden taso ei ruuhkasta huolimatta laske.

- Meillä oli tänään huilaamassa Jesse (Jesse Joensuu), Hotsi (Tommi Huhtala) ja Niemi (Mika Niemi), niin pystymme kierrättämään pelaajia paljon ja varmasti tämän putken aikana tulee näkymään muutoksia kokoonpanossa, tuumaa Jormakka.

- Laadukkaasti kun harjoittelee, niin pysymme fyysisesti hyvässä kunnossa. Lisäksi meillä on todella vahva reservi pelaajia, jota voimme hyödyntää, komppaa puolestaan Wirtanen.

» Lähetä palautetta toimitukselle