Sami Lepistö kertoo, että paluu Jokereihin on ollut jo pidemmän aikaa mielessä.

Juuso Pellava - juuso.pellava@jatkoaika.com

Jokereihin palannut Lepistö: "Olen pelannut viimeiset pari vuotta tosi hyvää lätkää"

Maanantain lehdistötilaisuuteen asteli Helsingin Jokereiden tuorein vahvistus Sami Lepistö. Paljon maailmaa nähnyt puolustaja palaa seuraan kymmenen vuoden tauon jälkeen.

Helsingin Jokereiden kasvatti, 32-vuotias Sami Lepistö pelasi edellisen kerran helsinkiläisseurassa kaudella 2006–07. Hän pelasi neljä kautta SM-liigassa ennen siirtymistä NHL:ään.

Viiden Pohjois-Amerikan vuoden jälkeen Lepistön tie vei KHL:ään. Viimeiset kaksi kautta hän pelasi Salavat Julajev Ufassa.

− Tosi hyvä fiilis. Kymmenen vuotta ollaan oltu pitkin maailmaa. Jokerit on tuttu organisaatio ja täällä on tuttu päävalmentaja. Täällä on hyvä olla ja kiva tulla takaisin, Lepistö kuvailee tuntemuksiaan paluustaan Jokereihin.

Lepistö nuosi Ufassa yhdeksi sarjan parhaista kiekollisista puolustajista. Molemmilla Ufa-kausillaan hän rikkoi 30 tehopisteen rajan. Lepistö olisi varmasti ollut kiinnostava pelaaja monelle muullekin KHL-seuralle.

− Oli siellä jotain. Päätin kuitenkin tulla tänne, Lepistö kertoo kevään sopimustarjouksista.

− Koen, että olen viimeiset pari vuotta pelannut tosi hyvää lätkää.

Vaakakupissa painoi muun muassa perheenlisäys.

− Sopimus oli katkolla, ja perheeseen on tulossa kaksoset heinäkuussa, joten totta kai se painoi valinnassa. Nyt pystyy olemaan enemmän läsnä ja mukana.

Kaudella 2003–04 Jokereiden edustusjoukkueeseen murtautunut puolustaja kertoo, että paluu kasvattajaseuraan on ollut jo pidempään mielessä. Nyt päättyneen sopimuksen ja perhesyiden myötä paluu oli helppo valinta.

− Mulle Jokerit on ollut tärkein jengi Suomessa ja ylipäänsä. Jokerit on pärjännyt tosi hienosti KHL:ssä ja on ollut vaikea joukkue pelata vastaan. Täällä on hieno organisaatio, halli ja kannattajat, hän kehuu.

Jokerit on pelannut kolme kautta KHL:ssä. Ensimmäisellä kaudella joukkue eteni pudotuspelien toiselle kierrokselle, mutta kaksi viimeisintä kautta on päättynyt heti ensimmäisellä kierroksella. Lepistö kuitenkin uskoo, että Jokerit pystyy menestymään kovatasoisessa sarjassa.

− Koen, että Jokereilla on hyvät mahdollisuudet mitä tahansa joukkuetta vastaan. Sen olen huomannut KHL:ssä, että kaikki joukkueet pystyvät laittamaan kampoihin melkein kaikille. KHL on jännä liiga siitä, että siellä on tavallaan isoja tasoeroja, mutta se on silti aika tiukka. Missään vaiheessa ei voi ohipelejä ottaa, hän pohtii.

Lepistö uskoo, että Jokerit saa etua suhteessa vastustajiin tutuista asioista.

− Varmasti taktiikka ja pelitapa sekä yhtenäisyys. Joissain joukkueissa saattaa olla enemmän taitoa, mutta joukkuepeli on se juttu.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös

Jokereihin lisää tanskalaisväriä - Nicklas Jensen vahvistamaan hyökkäystä

KHL | 12.7.2017 10:00
Helsingin Jokerit on solminut 1+1-vuotisen sopimuksen tanskalaishyökkääjä Nicklas Jensenin kanssa. lue lisää

Gilroy Jokerien puolustukseen - "On kuulunut KHL:n parhaimmistoon kolmen viime kauden ajan"

KHL | 8.7.2017 12:49
Jokerit hankki puolustukseensa 32-vuotiaan Matt Gilroyn, joka on KHL-uransa aikana tehnyt tehokasta jälkeä. lue lisää

Sakari Salminen poistuu Jokereista

KHL | 6.7.2017 15:43
Olympiamitalisti Sakari Salmisen ja Helsingin Jokerien tiet eroavat. Osapuolten välinen sopimus puretaan vuosi ennen sen umpeutumista. lue lisää

Lupaava Tolvanen tarttui Jokereiden haaviin - "Nuori hyökkääjä, jolla valtaisa määrä potentiaalia"

KHL | 5.7.2017 14:37
Helsingin Jokerit vahvistaa rivejään kovaa jälkeä Pohjois-Amerikan juniorisarjoissa takoneella hyökkääjälupaus Eeli Tolvasella. lue lisää

Henri Ikonen palaa rapakon takaa Suomeen - sopimus Jokereihin

KHL | 19.6.2017 10:22
KHL-joukkue Jokerit on tehnyt kaksivuotisen sopimuksen hyökkääjä Henri Ikosen kanssa. Viimeiset kolme kautta Ikosella ovat kuluneet pääosin AHL:ssa Syracuse Crunchin riveissä. lue lisää

Kommentit

Sami Lepistö

Jokerit L p
s. 1984 Espoo, FIN
183CM / 80KG
SOPIMUS: 2018 (2019)
VARAUS: 2004 Washington Capitals 3. kierros #66