Sami Lepistö kertoo, että paluu Jokereihin on ollut jo pidemmän aikaa mielessä.

Juuso Pellava - juuso.pellava@jatkoaika.com

Jokereihin palannut Lepistö: "Olen pelannut viimeiset pari vuotta tosi hyvää lätkää"

Maanantain lehdistötilaisuuteen asteli Helsingin Jokereiden tuorein vahvistus Sami Lepistö. Paljon maailmaa nähnyt puolustaja palaa seuraan kymmenen vuoden tauon jälkeen.

Helsingin Jokereiden kasvatti, 32-vuotias Sami Lepistö pelasi edellisen kerran helsinkiläisseurassa kaudella 2006–07. Hän pelasi neljä kautta SM-liigassa ennen siirtymistä NHL:ään.

Viiden Pohjois-Amerikan vuoden jälkeen Lepistön tie vei KHL:ään. Viimeiset kaksi kautta hän pelasi Salavat Julajev Ufassa.

− Tosi hyvä fiilis. Kymmenen vuotta ollaan oltu pitkin maailmaa. Jokerit on tuttu organisaatio ja täällä on tuttu päävalmentaja. Täällä on hyvä olla ja kiva tulla takaisin, Lepistö kuvailee tuntemuksiaan paluustaan Jokereihin.

Lepistö nuosi Ufassa yhdeksi sarjan parhaista kiekollisista puolustajista. Molemmilla Ufa-kausillaan hän rikkoi 30 tehopisteen rajan. Lepistö olisi varmasti ollut kiinnostava pelaaja monelle muullekin KHL-seuralle.

− Oli siellä jotain. Päätin kuitenkin tulla tänne, Lepistö kertoo kevään sopimustarjouksista.

− Koen, että olen viimeiset pari vuotta pelannut tosi hyvää lätkää.

Vaakakupissa painoi muun muassa perheenlisäys.

− Sopimus oli katkolla, ja perheeseen on tulossa kaksoset heinäkuussa, joten totta kai se painoi valinnassa. Nyt pystyy olemaan enemmän läsnä ja mukana.

Kaudella 2003–04 Jokereiden edustusjoukkueeseen murtautunut puolustaja kertoo, että paluu kasvattajaseuraan on ollut jo pidempään mielessä. Nyt päättyneen sopimuksen ja perhesyiden myötä paluu oli helppo valinta.

− Mulle Jokerit on ollut tärkein jengi Suomessa ja ylipäänsä. Jokerit on pärjännyt tosi hienosti KHL:ssä ja on ollut vaikea joukkue pelata vastaan. Täällä on hieno organisaatio, halli ja kannattajat, hän kehuu.

Jokerit on pelannut kolme kautta KHL:ssä. Ensimmäisellä kaudella joukkue eteni pudotuspelien toiselle kierrokselle, mutta kaksi viimeisintä kautta on päättynyt heti ensimmäisellä kierroksella. Lepistö kuitenkin uskoo, että Jokerit pystyy menestymään kovatasoisessa sarjassa.

− Koen, että Jokereilla on hyvät mahdollisuudet mitä tahansa joukkuetta vastaan. Sen olen huomannut KHL:ssä, että kaikki joukkueet pystyvät laittamaan kampoihin melkein kaikille. KHL on jännä liiga siitä, että siellä on tavallaan isoja tasoeroja, mutta se on silti aika tiukka. Missään vaiheessa ei voi ohipelejä ottaa, hän pohtii.

Lepistö uskoo, että Jokerit saa etua suhteessa vastustajiin tutuista asioista.

− Varmasti taktiikka ja pelitapa sekä yhtenäisyys. Joissain joukkueissa saattaa olla enemmän taitoa, mutta joukkuepeli on se juttu.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös

Lepistö antoi tunnustusta TsSKA:n puolustamiselle

KHL | 24.3.2018 21:23
Jokereiden kärkipuolustaja Sami Lepistö sai urakoida TsSKA:ta vastaan isoja minuutteja. Mies tunnusti taiston tauottua vastustajan paremmuuden. lue lisää

KHL:n suomalaiset vko 39: Veli-Matti Savinainen löysi maalijyvän kreivin aikaan

KHL | 3.10.2017 6:00
KHL-viikon suurin onnistuja oli alkukauden täysin pimennossa ollut Jugran Veli-Matti Savinainen, joka osui viikon aikana kahdesti. Jatkoajan KHL-toimittajat ottavat tällä kertaa kantaa myös Oskar Osalan alkukauteen, Erkka Westerlundin asemaan Salavat Julajev Ufassa sekä Jokereiden suomalaispelaajien mahdollisuuksiin Leijonien olympiajoukkueeseen. lue lisää

Näkökulma: Jokerit pelaa KHL-historiansa parasta lätkää

KHL | 29.9.2017 15:28
Helsingin Jokerit on aloittanut historiansa neljännen KHL-kauden mallikkaasti. Yhdentoista ottelun jälkeen takana on yhdeksän voittoa ja vain yksi täysi pistemenetys, kun joukkue taipui Pietarin SKA:n vieraana toisella ottelukierroksella. Alkukauden menestys ei ole ollut sattumaa, sillä Jokereiden pelin taso on hämmästyttävän korkeaa luokkaa. lue lisää

Lepistö tyytyväinen päätökseensä palata kotiin

KHL | 29.7.2017 11:56
Kymmenen vuoden kierroksen jälkeen Sami Lepistö palasi uransa alkupisteeseen eli Jokereihin. Maajoukkueen monivuotinen luottopuolustaja ja maailmanmestari on Jokereille varmasti merkittävä vahvistus niin kentällä kuin pukukopissakin. lue lisää

Yle: Harkimo luopuu Jokerien omistajuudesta

KHL | 21.4.2018 11:06
Jokerien pääomistaja Harry Harkimo ilmoitti luopuvansa Jokerien omistajuudesta keskittyäkseen politiikkaan. lue lisää

Kommentit

Luetuimmat

Sami Lepistö

Jokerit #18 L p
s. 1984 Espoo, FIN
183CM / 80KG
SOPIMUS: 2019
VARAUS: 2004 Washington Capitals 3. kierros #66