Sami Lepistö kertoo, että paluu Jokereihin on ollut jo pidemmän aikaa mielessä.

Juuso Pellava - juuso.pellava@jatkoaika.com

Jokereihin palannut Lepistö: "Olen pelannut viimeiset pari vuotta tosi hyvää lätkää"

Maanantain lehdistötilaisuuteen asteli Helsingin Jokereiden tuorein vahvistus Sami Lepistö. Paljon maailmaa nähnyt puolustaja palaa seuraan kymmenen vuoden tauon jälkeen.

Helsingin Jokereiden kasvatti, 32-vuotias Sami Lepistö pelasi edellisen kerran helsinkiläisseurassa kaudella 2006–07. Hän pelasi neljä kautta SM-liigassa ennen siirtymistä NHL:ään.

Viiden Pohjois-Amerikan vuoden jälkeen Lepistön tie vei KHL:ään. Viimeiset kaksi kautta hän pelasi Salavat Julajev Ufassa.

− Tosi hyvä fiilis. Kymmenen vuotta ollaan oltu pitkin maailmaa. Jokerit on tuttu organisaatio ja täällä on tuttu päävalmentaja. Täällä on hyvä olla ja kiva tulla takaisin, Lepistö kuvailee tuntemuksiaan paluustaan Jokereihin.

Lepistö nuosi Ufassa yhdeksi sarjan parhaista kiekollisista puolustajista. Molemmilla Ufa-kausillaan hän rikkoi 30 tehopisteen rajan. Lepistö olisi varmasti ollut kiinnostava pelaaja monelle muullekin KHL-seuralle.

− Oli siellä jotain. Päätin kuitenkin tulla tänne, Lepistö kertoo kevään sopimustarjouksista.

− Koen, että olen viimeiset pari vuotta pelannut tosi hyvää lätkää.

Vaakakupissa painoi muun muassa perheenlisäys.

− Sopimus oli katkolla, ja perheeseen on tulossa kaksoset heinäkuussa, joten totta kai se painoi valinnassa. Nyt pystyy olemaan enemmän läsnä ja mukana.

Kaudella 2003–04 Jokereiden edustusjoukkueeseen murtautunut puolustaja kertoo, että paluu kasvattajaseuraan on ollut jo pidempään mielessä. Nyt päättyneen sopimuksen ja perhesyiden myötä paluu oli helppo valinta.

− Mulle Jokerit on ollut tärkein jengi Suomessa ja ylipäänsä. Jokerit on pärjännyt tosi hienosti KHL:ssä ja on ollut vaikea joukkue pelata vastaan. Täällä on hieno organisaatio, halli ja kannattajat, hän kehuu.

Jokerit on pelannut kolme kautta KHL:ssä. Ensimmäisellä kaudella joukkue eteni pudotuspelien toiselle kierrokselle, mutta kaksi viimeisintä kautta on päättynyt heti ensimmäisellä kierroksella. Lepistö kuitenkin uskoo, että Jokerit pystyy menestymään kovatasoisessa sarjassa.

− Koen, että Jokereilla on hyvät mahdollisuudet mitä tahansa joukkuetta vastaan. Sen olen huomannut KHL:ssä, että kaikki joukkueet pystyvät laittamaan kampoihin melkein kaikille. KHL on jännä liiga siitä, että siellä on tavallaan isoja tasoeroja, mutta se on silti aika tiukka. Missään vaiheessa ei voi ohipelejä ottaa, hän pohtii.

Lepistö uskoo, että Jokerit saa etua suhteessa vastustajiin tutuista asioista.

− Varmasti taktiikka ja pelitapa sekä yhtenäisyys. Joissain joukkueissa saattaa olla enemmän taitoa, mutta joukkuepeli on se juttu.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös

Lepistö tyytyväinen päätökseensä palata kotiin

KHL | 29.7.2017 11:56
Kymmenen vuoden kierroksen jälkeen Sami Lepistö palasi uransa alkupisteeseen eli Jokereihin. Maajoukkueen monivuotinen luottopuolustaja ja maailmanmestari on Jokereille varmasti merkittävä vahvistus niin kentällä kuin pukukopissakin. lue lisää

KHL:n suomalaiset vko 37: Voiko Sakari Salminen vielä onnistua KHL:ssä?

KHL | 18.9.2017 18:00
KHL:n oli suomalaisten osalta hieman hiljaisempi viikko ja muun muassa Jarno Koskiranta päätyi katsomaan SKA:n pelejä katsomosta käsin ja Olli Palolan maalittomuus jatkuu yhä. Sarjaan saatiin myös uusi suomalainen tälle kaudelle, kun Jokereissa viime kaudella flopannut Sakari Salminen teki sopimuksen Dynamo Moskovan kanssa. Jatkoajan KHL-toimittajat Sami Salminen ja Ville Korhonen perkaavat kuluneen viiikon tapahtumia. lue lisää

Tommi Kivistö: "Hienoa olla kotona, vaikka jätkiä taisi kyllä jännittää"

KHL | 16.9.2017 19:45
Monta kautta Jokereiden junioreissa ja miesten liigajoukkueessa pelannut Tommi Kivistö vaihtoi Avtomobislistin täksi kaudeksi tuttuun punakeltaiseen logoon. Lauantain Riika-ottelu oli Kivistölle ensimmäinen Helsingin Areenassa yli viiteen vuoteen. lue lisää

Jokerien uusi juuttitähti joukkueensa Tanska-mafiasta - ”Tämä on ainutlaatuista!”

KHL | 16.9.2017 19:37
Jokerit jatkaa kuluvalla kaudellakin vahvassa tanskalaiskomennossa. Kapteeni Peter Regin on ollut kahdella edellisellä kaudella joukkueensa tärkein pelaaja, mutta alkukauden perusteella valta on siirtymässä maamies Nicklas Jensenille. lue lisää

Tulivoimainen Gilroy: "Toivottavasti voin olla avuksi hyökkäyspäässä"

KHL | 23.8.2017 9:00
Jokerit saa takalinjoilleen KHL-tasolla meritoituneen vahvistuksen, kun kokenut puolustaja Matt Gilroy liittyy joukkueeseen. lue lisää

Kommentit

Tulosvetovihjeet

JukuritKooKoo
"Jukurien pistetili auki"
KooKoo on sarjataulukossa kaksikosta selvästi paremmin sijoittunut. Jukureilla on pistetili vielä avaamatta, kun kouvolalaiset ovat sarjataulukossa viidentenä kymmenellä pisteellään. Jukureilla suurimmat ongelmat ovat olleet otteluiden alussa, joten starttiin kiinnitetään varmasti Mikkelissä huomiota. Vaikka tuloksissa ja varsinkin tehdyissä maaleissa joukkueiden välillä on suuri ero, kiekonhallinnassa joukkueet pitävät perää.
 • 2
 • 1
 • 2
JYPLukko
"Kärkikamppailu kierroksen tasaisin"
JYP on ollut kauden alussa odotetun vahva hyökkäyssuuntaan. Jyväskyläläisillä ratkaisuleveyttä löytyy vielä neljännestäkin kentästä. Lukon materiaali ei ole yhtä leveä, mutta se on onnistunut iskemään kiitettävän määrän maaleja, viimeisimpänä tulivoiman sai kokea paikallisvastustaja Ässät, joka joutui nöyrtymään seitsemän kertaa. Puolustussuuntaan Lukko on ollut yllättävänkin hyvä, sillä joukkue on päästänyt vähiten maaleja. Tasaisten joukkueiden taistosta on lupa odottaa tiukkaa, jopa jatkoajalle venyvää ottelua.
 • 2
 • 3
 • 2
 • 3
KalPaKärpät
"Kärpät jatkaa voittojen tiellä"
Viime kaudella pettänyt Kärpät on raivaamassa tietään takaisin sarjan kärkikastiin, viime kaudella finaaleihin asti yltänyt KalPa puolestaan on hakenut peliään. Erityisesti kiekonhallinta ja murtautuminen parhaalle maalintekosektorille on ollut vaikeaa. Kärpät on vastaavasti löytänyt jyvän, sillä oululaiset ovat iskeneet eniten maaleja. Pistepörssin kymmenen kärjestä löytyy peräti viisi Kärppien pelaajaa. Oululaisten rutiini riittää KalPan kaatamiseen.
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
SaiPaHPK
"Tuskailu tehottomuuden kanssa jatkuu"
Viimeistelyn osalta sekä SaiPa että HPK kuuluvat alkukauden epäonnistujiin. Kumpikin joukkueista on kiekonhallintatilastoissa kärkipäätä, mutta pelillisiä otteita tarkastellessa kummallakin joukkueella on suuria ongelmia laadukkaille maalintekopaikoille pääsemisessä ja valtaosa laukauksista tulee pienistä kulmista tai viivalta. Ensimmäisillä kierroksilla SaiPalla oli vaikeuksia myös oman pään pitämisessä, mutta kehitysaskeleesta kertoo nolla päästettyä maalia TPS:ää vastaan. HPK:lla on kuitenkin materiaalissa niukka etu, joten tasainen ottelu kääntyy vierailijoille.
 • 1
 • 2
 • 2
 • 3
TPSPelicans
"Turussa kierroksen suurimaalisin ottelu"
TPS on aloittanut kauden ailahtelevasti. Kun viisi ottelua on takana, joukkue on jäänyt kahdesti nollille ja lopuissa kolmessa ottelussa iskenyt yhteensä 17 maalia. Tasaisemmin hyökänneellä Pelicansilla ailahtelu on tapahtunut puolustussuuntaan. Kokonaisuutena TPS on kuitenkin kokeneen osastonsa ansiosta ennakkosuosikki. Tomi Kallio, Eric Perrin ja Ilari Filppula ovat pitäneet tasonsa Liigan kärkipelaajina. Pelicans on puolestaan ollut enemmän Iikka Kangasniemen sekä yksittäisten oivallusten varassa.
 • 4
 • 5
 • 2
 • 3
ÄssätTappara
"Tapparalle helpotusta viimeistelyn tuskaan"
Tapparalla on ollut vaikeuksia viimeistelynsä kanssa. Neljässä ottelussa hallitseva mestari on iskenyt vain kahdeksan maalia ja nimekkäistä pelaajista Tomas Zaborsky, Kristian Kuusela, Niko Ojamäki ja Tyler Redenbach eivät ole avanneet edes pistetiliään. Kiekon hallinnassa ja lauakusmäärissä tamperelaiset kyllä kestävät vertailun. Ässät oli kauden alussa nosteessa, mutta lauantain kierroksella sattui paikallisvastustajaa vastaan ulospuhallus ja Lukko voitti kamppailun peräti 7-2. Suuremmasta kriisistä ei Porissa ole kysymys, mutta silti Tappara on ottelussa ennakkosuosikki.
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4

Sami Lepistö

Jokerit #18 L p
s. 1984 Espoo, FIN
183CM / 80KG
SOPIMUS: 2018 (2019)
VARAUS: 2004 Washington Capitals 3. kierros #66