Joensuu harmitteli heikkoa puolustamista ja yleisökatoa

KHL / Haastattelu
Jesse Joensuu oli pudotuspeliavauksessa monessa mukana.
Kuva © Juuso Pellava - juuso.pellava@jatkoaika.com
Jokereiden pudotuspeliavaus oli kaikkea muuta kuin tyypillistä ratkaisupelien kiekkoa. Helsinkiläisjoukkueen parhaimmistoon kuulunut Jesse Joensuu harmitteli kamppailun jälkeen heikkoa puolustuspeliä, mutta myös vaatimatonta yleisömäärää.

Moni odotti Jokereiden avaavan pudotuspelikevään tiiviillä ja kurinalaisella esityksellä. Peli oli kuitenkin kaikkea muuta, kun paketti levisi usein ja maaleja ropisi. Jokerit päästi verkkoonsa peräti viisi osumaa tasakentällisin.

- Ei todellakaan ollut tyypillinen pudotuspeliottelu. Paljon virheitä ja maaleja molempiin päihin. Helposti tuli tilanteita, eikä ollut tyypillistä pudotuspelitaisteluakaan, Jesse Joensuu huokasi ottelun jälkeen.

- Positiivisia asioita jos etsii, niin teimme maaleja ja englanniksi ilmaistuna saimme aikaan bounce backin 2-0- ja 3-2 -tappioasemista.

Torpedon ratkaisumiehinä häärivät rutinoituneet hyökkäjät, kun NHL:ssäkin kiekkoilleet Nikolai Zherdev, Aleksandr Frolov ja Kaspars Daugavins latoivat yhteensä neljä osumaa. Joensuulla oli jatkoa ajatellen selvät suunnitelmat.

- Heillä on hyvät yksilöt, joista kyllä kokemus näkyy. Meidän pitäisi vain pystyä puolustamaan joukkueena paremmin. Olisimme halunneet hoitaa sarjan tietysti 4-0, mutta nyt paras mahdollinen on 4-1, johon tähtäämme.

- Tiistaina pitää pelata tiiviimmin. Viisi maalia jos päästää, niin aika raskasta on. Tiukalla puolustamisella jos päästetään vain 1-2 osumaa, niin mahdollisuudet voittoon kasvavat.

Missä yleisö?

Joensuu itse oli kahdella maalillaan Jokereiden tehokkain pelaaja. Ensimmäisen hän latoi ominaiselta paikaltaan maalin edestä, mutta toisessa hyökkääjä säntäsi läpiajoon ja veivasi rystyllä kattoon.

- Minulla oli paljon vauhtia, joten pääsin karkuun. Tiesin, että on pienikokoinen maalivahti vastassa, niin piti nostaa noin. Tuuletuksista varmaan näki, että hyvältä tuntui.

Ottelun lopussa Joensuu taklasi Torpedon pelaajaa lujaa ja sai 2+10-minuutin jäähyn, mikä tyrehdytti Jokereiden kirin. Tilanteen jälkeen jäässä makoillut Torpedo-pelaaja tuuletteli yleisölle, mikä kuumensi helsinkiläisiä.

- Olin päättänyt taklata häntä kovaa. Kaverin pää oli taklaushetkellä pleksin alareunan alapuolella, ja osuin siihen. Selvä jäähyhän se oli.

Sunnuntain otteluun Areenalle oli paikalle saapunut ainoastaan 8478 katsojaa, mikä on Jokereiden kauden toiseksi pienin yleisömäärä. Toinen päätykatsomo ammotti täysin tyhjänä.

- Kiekkosydämeni itkee, kun kuitenkin kauden tärkeimmät pelit menossa. Kyllä tässä saa kuitenkin KHL-logokin osansa. Pelaajat ovat kyllä valmiina, mutta onko yleisö? Liigassa on vielä kahdeksan kierrosta jäljellä ja NHL:ssä 26, Joensuu ihmetteli.

» Lähetä palautetta toimitukselle