Joensuu: ”Luistelu ei vielä riittävällä tasolla”

KHL / Haastattelu
Jesse Joensuu totuttelee vielä KHL-rytmiin.
Kuva © Juuso Pellava - juuso.pellava@jatkoaika.com
Jokereihin täksi kaudeksi liittynyt Jesse Joensuu luisteli tiistaina ensimmäistä kertaa uuden kotiyleisönsä eteen tositoimissa. Toipilaana kesällä ollut hyökkääjä ei vielä saanut jalkojansa liikkeelle.

Jokereiden kauden ensimmäinen peli ei hirveästi hienouksia tarjonnut. Helsinkiläiset saivat otteluun hyvän alun, mutta vähitellen Severstal Tšerepovets otti otetta itselleen. Helsinkiläiset voittivat ottelun, mutta hyökkääjä Jesse Joensuu ei esitystä kehunut.

- Huonotasoinen kiekkopeli! Onneksi voitimme, mutta paljon jäi parannettavaa. He pääsivät mukaan ihan turhaan, kun aloimme liukua. He pääsivät pelaamaan liikaa, ja kyllä venäläiset sen sitten osaavat. Samaa vikaa meillä oli Pietarin turnauksessakin, Joensuu huokaisi pelin jälkeen.

Jokereiden neloskentässä Tomi Mäen ja Jani Ridan kanssa pelannut Joensuu ei omaa esitystään kehunut, vaikka tilille merkittiinkin syöttöpiste voittomaaliin. Keskenkuntoinen hyökkääjä valitteli liikkeensä huonoutta.

- Luistelu ei ole riittävällä tasolla, kun en ole pystynyt harjoittelemaan. Onneksi meillä on jätkiä, jotka pystyvät kantamaan joukkuetta.

Viime vuosina pääasiassa Pohjois-Amerikassa kiekkoilleelle Joensuulle kauden alkaminen elokuussa on uutta. Helteinen Helsinki on hieman erilainen paikka pelata ensimmäinen peli kuin syksyinen Edmonton.

- Onhan tämä aika erilaista. Kyllä pitäisi Euroopassa mieluummin siirtää pitemmälle kauden alkua kuin aikaistaa.

KHL:n pelityyli vaatii opettelua

Fyysisenä hyökkääjänä tunnetulle Joensuulle iso kaukalo ei ole uusia asia, mutta KHL:n pelityyli tuottaa vielä päänvaivaa ja vaatii mukautumista. Pohjois-Amerikan ja Suomen lisäksi Ruotsissa sekä Sveitsissä kiekkoilleen laiturin mukaan KHL on aivan eri maata kuin muut sarjat. Vastustajan pelaajistossakaan ei pahemmin tuttuja vilise.

- Kolme peliä on ollut melkoista opettelua. Ei kaukalo niinkään vaikuta, mutta pelityyli on vain täysin erilainen. Ei roiskita ja lähdetä vauhdilla ylös, vaan kierrellään enemmän. Ihan erilainen sarja, missä olen aiemmin pelannut. Toki taklauspeliin pitäisi saada liikettäkin lisää, jotta ylipäänsä voisi edes yrittää taklata.

- Lähes kaikki vastustajien pelaajat ovat outoja. Pietarin turnauksessa sen tuntui vielä ihmeellisemmältä. Toki sen tietää, että isolla rahalla kasatut porukat ovat varmasti laadukkaita.

Pelaaminen KHL:ssä kuitenkin maistuu Joensuulle, ja taistot ulkomaalaisia porukoita vastaan antavat lisävirtaa.

- On siinä vähän ylimääräistä latausta, kun meillä on pääsääntöisesti suomalainen porukka, ja muilla on sitten pelaajat muista maista, Joensuu päätti.

» Lähetä palautetta toimitukselle