Joel Armia innoissaan kuin pikkupoika

LIIGA / Haastattelu
Ässillä oli paikkansa, mukana myös #10 Joel Armia.
Kuva © Jarno Hietanen
19-vuotias Joel Armia pyörittää Ässien hyökkäyspeliä ja nauttii peleistä ensimmäisten ulkojääpelien tapaan. Voittoon taiturin peli-ilo ei vielä maanantaina riittänyt.

Jo kelvollisella playoff-parralla varustettu Joel Armia ei maalinteossa onnistunut vielä maanantaina, mutta tämä ei nuorukaista masentanut.

- Näitä pelejä on upea päästä pelaamaan. Nämä ovat aivan erilaisia pelejä kuin normaalit, kaksi parasta jengiä kuitenkin näissä mukana. Näistä saa hyvän latauksen.

- Näissä on todella innoissaan ja täysin siemauksin nautin pelistä. Loistavaa playoff-kiekkoa, hehkutti Armia illan ottelua.

Osana hyvännäköisen pelaamisen lopputulemaa Armia näki erinomaisesti viheltäneet tuomarit Petri Lindqvist ja Aleksi Rantala.

- Tuomarit antoivat pelata tänään hyvää jääkiekkoa ja se on aivan loistava asia, kehui Armia pillipiipareita.

Armia tyytyväinen omiinsa

Tappiosta huolimatta Buffalo Sabresin NHL-varaus ei lähtenyt etsimään heikkouksia omiensa otteista.

- Sovimme, että lähdemme pelaamaan omaa peliä. Ja se oli juuri sitä. Me riistettiin, raastettiin ja karvattiin, kehui hyökkääjä omiensa peliä.

Sama positiivisuus päti myös oman henkilökohtaisen pelaamisen arvosteluun.

- Olen tyytyväinen omaan suoritukseeni. Oli hauska pelata finaaleita, mutta pomppu voi ratkaista ottelun. Tänään onnekkaat pomput kääntyivät heille, manasi Armia Tapparan loppuhetkien voitto-osumaa.

Armia näkikin Ässien olleen maanantain avausottelussa niskan päällä pelillisesti.

- Tappara on hyvin organisoitu joukkue, joka luottaa omaan systeemiinsä. Silti olen sitä mieltä, että olimme tänään parempia, kertoi Armia mielipiteensä.

Sumpussa ei ongelmaa

Samalla mielipide myös kirvesrintojen tiiviistä pelaamisesta saatiin ilmoille pienen mietinnän jälkeen.

- Mielestäni Tapparan ryhmittyminen keskialueelle... No, se on heidän tyylinsä ja ei siinä heidän sumputtamisessaan mitään ongelmaa ole. Meidän täytyy vaan murtaa se. Pitää laittaa kiekko ja jalat liikkeelle.

- Keskialueen sumpusta huolimatta saimme hyviä maalipaikkoja. Kun paikka tulee, pitää vaan pistää kaikki peliin. Henkilökohtaisesti en ota maalinteosta paineita, luotan kyllä jätkiin ja jaan kiekkoa, kommentoi Armia.

Keskiviikon osalta Armia painottaa oman tekemisen säilymistä kovalla tasolla.

- Uskon, että Porissa tulee samanlaista kiekkoa kuin tänään ottelun alussa. Hallissa on varmasti hyvä tunnelma, kehaisee Armia porilaista yleisöä.

» Lähetä palautetta toimitukselle