Armian kausi oli hänen NHL-uransa paras.

Getty Images

Joel Armia ei stressaa Vegas-huhuja: "Pystymme vaikuttamaan vain pelaamiseen"

Winnipeg Jetsissä parhaan NHL-kautensa pelannut Joel Armia on keskittynyt lomallaan voiman ja nopeuden lisäämiseen. Las Vegasin laajennusvaraustilaisuus ei Armiaa pelota.

Winnipeg Jetsissä mukiinmenevän kauden pelannut Joel Armia treenaa tulevaa NHL-kautta varten vanhoilla kotinurkillaan Porissa. Viime NHL-kausi kehitti nuorukaista kokonaisvaltaisempana pelaajana, joka sai kehuja etenkin alivoimaosaamisestaan.

NHL-seurat ilmoittavat lauantaina suojauslistansa Vegas Golden Knightsin laajennusvarauksia varten. Ennakkokaavailuissa Armian nimi on pyörinyt sekä suojattavien että Vegasille tarjolla olevien pelaajien joukossa. Jatkoajan haastattelema Armia ei itse tilannettaan tiedä.

− Pelaajat eivät oikein itse tiedä yhtään mitään. Homma on seura-GM:n [Kevin Cheveldayoff] ja valmentajien käsissä. Itse pystymme vaikuttamaan vain pelaamiseen.

Jetsin osalta laadukkaita pelaajia tai lupauksia on joka tapauksessa tarjolla. Puolustuksesta listan ulkopuolelle voi jäädä ainakin Tyler Myers, mikäli ruotsalaispuolustaja Tobias Enström ei luovu siirron estävästä pykälästään. Hyökkäyksestä ulkopuolelle jää näillä näkymin Marko Dano, mikäli ennakkokaavailut pitävät paikkansa ja suojattujen listalla ovat joukkueen kovimpien pistemiesten lisäksi Armia, Adam Lowry ja Andrew Copp.

"Välillä oli sellaista painimista"

Jets teki kauden aikana tilaa nuorien hyökkääjien suojaamiselle kauppaamalla veteraani Drew Staffordin Boston Bruinsiin. Muuten kaupparintamalla oli varsin hiljaista. Armia kehuu organisaationsa malttia joukkueen rakentamisessa.

− Meillä on paljon nuoria ja kilpailukykyisiä nuoria jätkiä. Seura katsoo, minne suuntaan hommat menee. Joitain yksittäisiä kauppoja tulee aina sinne tänne, mutta nyt ei ole suuria myllerretty. Kyllä se GM tietää millaisen joukkueen haluaa rakentaa, miettii Armia.

Armian nykyistä sopimusta on vuosi jäljellä. Viime kauteen suomalaispelaaja on tyytyväinen, vaikka loukkaantuminen toi omat hankaluutensa kesken kauden. Armian kokonaistehot (10+9=19) 53 ottelussa kaipaavat parannusta, mutta maaleista peräti neljä syntyi alivoimalla.

− Tietysti loukkaantuminen sekoitti, mutta ehdin saada hyvän startin. Sen loukkaantumisen jälkeen oli ylä- ja alamäkiä. Välillä oli sellaista painimista.

Armia kertoo päässeensä sen jälkeen kuitenkin samaan fiilikseen kuin alkukaudella.

− Onhan se selvää, että kun itse poljet pyörää seitsemän viikkoa ja muut menevät eteenpäin, niin siinä tulee vähän takamatkalta. Loppua kohden kuitenkin parani taas paljon.

Viikonlopun muita keskeisimpiä suomalaisnimiä ovat Sami Vatanen ja Antti Raanta. Raanta on varmuudella Vegasin ulottuvilla Rangersin suojatessa Henrik Lundqvistin. Ducks on viime hetkien tietojen mukaan saamassa Kevin Bieksan ulos suojattavien pelaajien joukosta, mutta seura päätynee suojaamaan Hampus Lindholmin, Cam Fowlerin ja Josh Mansonin suomalaisen sijaan.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös

Tilastoanalyysi: Predators ja Jets lännen hallitsijat, Golden Knightsin eteneminen jatkoon ei olisi yllätys

NHL | 11.4.2018 6:30
NHL:n pudotuspelit ja taisto himoitusta Stanley Cupista alkavat keskiviikkona. Jatkoaika perkaa tilastoanalyysin avulla Läntisen konferenssin vahvimmat joukkueet ja käsittelee ensimmäisen kierroksen pudotuspeliparien välisiä voimasuhteita. lue lisää

NHL 65:00 -podcast − Läntinen konferenssi: Patrik Laine ja Jets ottavat ensimmäisen ottelusarjavoittonsa

NHL | 10.4.2018 6:30
NHL:ssä runkosarja on taputeltu, ja on aika aloittaa pudotuspelit. NHL 65:00 -podcast on siirtänyt myös kellonsa pudotuspeliaikaan, joten toimittajat lyövät omat arvionsa kehiin pudotuspelien ottelusarjoista ensimmäisen kierroksen osalta. lue lisää

Alkutahdit annettu − Armia marssimassa NHL-eliittiin

NHL | 5.2.2018 6:02
Winnipeg Jetsillä on Patrik Laineen lisäksi käsissään toinenkin suomalaistähti. Joel Armia on jo nyt joukkueen tärkeimpiä pelaajia monipuolisuutensa vuoksi. Potentiaali on kuitenkin paljon korkeammalla, kuin mitä lehtikirjoitusten määrästä voisi kuvitella. lue lisää

Hutton, Hudobin ja muut vahvat kakkosvahdit: Tilastoharha vai todellinen uhka ykköstorjujille?

NHL | 12.1.2018 16:00
Scott Darling on Cam Wardia edellä vain pelatuissa otteluissa. Carter Hutton haastaa tosissaan Jake Allenin, ja Anton Hudobin oli alkukaudella Tuukka Raskia etevämpi Bruins-maalilla. Kakkosmaalivahdit ovat nousemassa esiin nimekkäämpien ja kovapalkkaisempien torjujien varjosta. lue lisää

Mikael Granlund ilmoittautui välimieskäsittelyyn - katso lista kaikista ilmoittautuneista

NHL | 6.7.2017 8:54
Kaikkiaan 30 pelaajaa ilmoittautui keskiviikon määräaikaan mennessä välimieskäsittelyyn. Ainoana suomalaisena listalla on Minnesota Wildin Mikael Granlund, jonka lisäksi merkittävimpiä nimiä ilmoittautuneissa ovat Colton Parayko, Ondrej Palat ja Tyler Johnson. lue lisää

Kommentit

Luetuimmat

Joel Armia

Winnipeg #40 R lh
s. 1993 Pori
192CM / 92KG
SOPIMUS: 2018
VARAUS: 2011 Buffalo Sabres 1. kierros #16