Armian kausi oli hänen NHL-uransa paras.

Getty Images

Joel Armia ei stressaa Vegas-huhuja: "Pystymme vaikuttamaan vain pelaamiseen"

Winnipeg Jetsissä parhaan NHL-kautensa pelannut Joel Armia on keskittynyt lomallaan voiman ja nopeuden lisäämiseen. Las Vegasin laajennusvaraustilaisuus ei Armiaa pelota.

Winnipeg Jetsissä mukiinmenevän kauden pelannut Joel Armia treenaa tulevaa NHL-kautta varten vanhoilla kotinurkillaan Porissa. Viime NHL-kausi kehitti nuorukaista kokonaisvaltaisempana pelaajana, joka sai kehuja etenkin alivoimaosaamisestaan.

NHL-seurat ilmoittavat lauantaina suojauslistansa Vegas Golden Knightsin laajennusvarauksia varten. Ennakkokaavailuissa Armian nimi on pyörinyt sekä suojattavien että Vegasille tarjolla olevien pelaajien joukossa. Jatkoajan haastattelema Armia ei itse tilannettaan tiedä.

− Pelaajat eivät oikein itse tiedä yhtään mitään. Homma on seura-GM:n [Kevin Cheveldayoff] ja valmentajien käsissä. Itse pystymme vaikuttamaan vain pelaamiseen.

Jetsin osalta laadukkaita pelaajia tai lupauksia on joka tapauksessa tarjolla. Puolustuksesta listan ulkopuolelle voi jäädä ainakin Tyler Myers, mikäli ruotsalaispuolustaja Tobias Enström ei luovu siirron estävästä pykälästään. Hyökkäyksestä ulkopuolelle jää näillä näkymin Marko Dano, mikäli ennakkokaavailut pitävät paikkansa ja suojattujen listalla ovat joukkueen kovimpien pistemiesten lisäksi Armia, Adam Lowry ja Andrew Copp.

"Välillä oli sellaista painimista"

Jets teki kauden aikana tilaa nuorien hyökkääjien suojaamiselle kauppaamalla veteraani Drew Staffordin Boston Bruinsiin. Muuten kaupparintamalla oli varsin hiljaista. Armia kehuu organisaationsa malttia joukkueen rakentamisessa.

− Meillä on paljon nuoria ja kilpailukykyisiä nuoria jätkiä. Seura katsoo, minne suuntaan hommat menee. Joitain yksittäisiä kauppoja tulee aina sinne tänne, mutta nyt ei ole suuria myllerretty. Kyllä se GM tietää millaisen joukkueen haluaa rakentaa, miettii Armia.

Armian nykyistä sopimusta on vuosi jäljellä. Viime kauteen suomalaispelaaja on tyytyväinen, vaikka loukkaantuminen toi omat hankaluutensa kesken kauden. Armian kokonaistehot (10+9=19) 53 ottelussa kaipaavat parannusta, mutta maaleista peräti neljä syntyi alivoimalla.

− Tietysti loukkaantuminen sekoitti, mutta ehdin saada hyvän startin. Sen loukkaantumisen jälkeen oli ylä- ja alamäkiä. Välillä oli sellaista painimista.

Armia kertoo päässeensä sen jälkeen kuitenkin samaan fiilikseen kuin alkukaudella.

− Onhan se selvää, että kun itse poljet pyörää seitsemän viikkoa ja muut menevät eteenpäin, niin siinä tulee vähän takamatkalta. Loppua kohden kuitenkin parani taas paljon.

Viikonlopun muita keskeisimpiä suomalaisnimiä ovat Sami Vatanen ja Antti Raanta. Raanta on varmuudella Vegasin ulottuvilla Rangersin suojatessa Henrik Lundqvistin. Ducks on viime hetkien tietojen mukaan saamassa Kevin Bieksan ulos suojattavien pelaajien joukosta, mutta seura päätynee suojaamaan Hampus Lindholmin, Cam Fowlerin ja Josh Mansonin suomalaisen sijaan.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös

Mikael Granlund ilmoittautui välimieskäsittelyyn - katso lista kaikista ilmoittautuneista

NHL | 6.7.2017 8:54
Kaikkiaan 30 pelaajaa ilmoittautui keskiviikon määräaikaan mennessä välimieskäsittelyyn. Ainoana suomalaisena listalla on Minnesota Wildin Mikael Granlund, jonka lisäksi merkittävimpiä nimiä ilmoittautuneissa ovat Colton Parayko, Ondrej Palat ja Tyler Johnson. lue lisää

Suora Yhteys: Laineen selän takana tuikkii toinen sinivalkoinen sankaritarina

NHL | KHL | 18.1.2017 9:00
Vaikka Patrik Laine on sivussa tositoimista, ei Winnipegissä olla täysin ilman suomalaisia. Joel Armia kannattelee sinivalkoisia värejä korkealla tänäkin viikonloppuna parhaaseen katseluaikaan. KHL:ssä Jokerit yrittää kammeta pois kaivamastaan kuopasta, mutta Pietarissa ollaan taatusti eri mieltä. lue lisää

NHL-kierroksen topit ja flopit: Armian "namupassi" ratkaisi ottelun, Bickellille jäi hattuvelkaa

NHL | 29.10.2016 10:15
Joel Armian nappisyöttö Winnipeg Jetsin ainoaan maaliin ihastutti yön NHL-kierroksella. Michael Hutchinson piti ottelussa nollapelin, joka ei ollut kierroksen ainoa. Carolina Hurricanesin Jeff Skinner jäi puolestaan leikkimielisesti hattuja velkaa katsojille. lue lisää

Suora Yhteys: Tulokkaiden toinen viikko huipentuu Laineen ja Puljujärven kohtaamiseen

NHL | KHL | 17.10.2016 12:21
Suomalaistulokkaiden NHL-urat ovat lähteneet hienosti käyntiin etenkin pisteiden valossa. NHL-kauden toinen viikko kertoo paremmin, oliko avauspisteet vain onnenkantamoisia, vai onko nuorista suomalaisista kantamaan vastuuta NHL-tasolla. lue lisää

KHL:n suomalaiset vko 41: Jyrki Jokipakka nousi heti Sotšin ykköspuolustajaksi

KHL | 16.10.2017 16:31
KHL:n viikottainen suomalaiskatsaus tekee paluun viikon tauon jäljiltä, kun Jatkoajan KHL-asiantuntijat Sami Salminen ja Ville Korhonen puivat tuttuun tapaan sarjan menneen viikon merkittävimmät suomalaistapaukset. Tällä kertaa katsauksen teemana ovat paluut: Jonas Enlundin paluu Sibiriin, Anssi Salmelan paluu KHL:ään ja Jyrki Jokipakan paluu Eurooppaan. Lisäksi spekuloidaan Teemu Pulkkisen mahdollisella paluulla vanhalle mantereelle jälleen uuden farmikomennuksen seurauksena. lue lisää

Kommentit

Joel Armia

Winnipeg #40 R lh
s. 1993 Pori
192CM / 92KG
SOPIMUS: 2018
VARAUS: 2011 Buffalo Sabres 1. kierros #16