Nordström taisteli kaukalossa viimeiseen asti.

Emil Hansson www.HanssonsPhoto.net

Joakim Nordström ei hermoillut jatkoajallakaan

Ruotsin Joakim Nordström kehui joukkuekaveriaan Marcus Krügeria ja kiitteli Lundqvistin veljeksiä omistautumisesta. MM-kullan voittamista hyökkääjä ei ollut vielä kunnolla sisäistänyt.

Ruotsi voitti Kanadan MM-finaalissa uskomattoman taistelun jälkeen voittomaalikilpailussa. Joakim Nordström yritti selvittää ajatuksiaan ottelun jälkeen.

− Tätä on vaikea pukea sanoiksi, mutta todella hyvältä tämä tuntuu.

Ruotsin maalissa varsinaisella peliajalla isossa roolissa oli Marcus Krüger. Nordström kehui joukkuekaveriaan vuolaasti.

− Hän on ollut loistava joukkuepelaaja koko turnauksen ajan. Hän nousee aina esiin ratkaisupaikoissa. Oli hienoa, että hän sai onnistumisen näin hienoon paikkaan.

Finaali oli tasanumeroissa 1−1 kuudenkymmenen minuutin pelin jälkeen. MM-kulta ratkesi lopulta niukimmalla mahdollisella erolla. 

− En ollut niinkään hermostunut jatkoajalla, sillä meillä oli peli hyvin hallussa. Loppua kohden molemmat joukkueet alkoivat hieman hermoilla, kertasi Nordström turnauksen viimeisiä hetkiä.

Ruotsin joukkueessa pelasivat Lundqvistin veljekset Joel ja Henrik, jotka voittivat ensimmäistä kertaa yhdessä maailmanmestaruuden.

− Meillä on tässä joukkueessa hyviä tarinoita kerrottavaksi, mutta onhan se hauska nähdä veljesten voittavan MM-kultaa samassa joukkueessa. He ovat kaksi uskomattoman hyvää jätkää. Tapasin Henrikin ensimmäistä kertaa tässä turnauksessa. Molemmat ovat todellisia joukkuepelaajia jäällä ja sen ulkopuolella, ihaili Nordström.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös

Venäjä ja Sveitsi maalaavat, Suomi ja Ruotsi taistelevat tasaisemmin

MAAJOUKKUE | 11.11.2017 10:31
Helsingin EHT-turnauksen lauantain otteluissa odotetaan Venäjän ja Sveitsin maalijuhlia ja Suomen sekä Ruotsin tasapäistä vääntöä. lue lisää

Ruotsi voittoon päätöserän ylivoimilla - Sveitsi piinasi Kanadaa

MAAJOUKKUE | 9.11.2017 0:41
Helsingin Euro Hockey Tour -turnaus käynnistyi keskiviikkoiltana kahdella ulkomailla pelatulla ottelulla. Örebrossa käyty kamppailu Ruotsin ja Tšekin välillä päättyi isäntämaan voittoon päätöserän hyvällä erikoistilannepelaamisella. Sveitsi puolestaan piinasi Kanadaa loppuminuuteille asti Bielissä. lue lisää

Tre Kronor Helsingin EHT:lle - Huippulupaus Dahlin mukana

MAAJOUKKUE | 30.10.2017 15:35
Tre Kronor lähtee Helsingin Euro Hockey Tour -turnaukseen nimekkäällä kokoonpanolla. lue lisää

Jatkoajan kisatiimin tähdistökentällinen − kovimmista kovimmat ansaitsivat paikkansa

MAAJOUKKUE | 22.5.2017 13:51
MM-kisat päättyivät ruotsalaisjuhliin, kun mestaruuspokaali nousi Joel Lundqvistin käsivarsille. Jatkoajan MM-kisatiimi teki valintansa koko MM-kisojen parhaista pelaajista tähdistökentällisen muodossa. lue lisää

William Nylander MM-kisojen arvokkain pelaaja

MAAJOUKKUE | 22.5.2017 2:39
MM-kultaa myöhään sunnuntaina Kölnissä juhlineen Ruotsin nuori tähti William Nylander äänestettiin turnauksen arvokkaimmaksi pelaajaksi. Ruotsalainen ylsi myös median äänestämään tähtikenttään. lue lisää

Kommentit

Lisää artikkeleita

Joakim Nordström

Carolina #42 L kh
s. 1992 Tyresö, SWE
188CM / 87KG
SOPIMUS: 2018
VARAUS: 2010 Chicago Blackhawks 3. kierros #90