Nordström taisteli kaukalossa viimeiseen asti.

Emil Hansson www.HanssonsPhoto.net

Joakim Nordström ei hermoillut jatkoajallakaan

Ruotsin Joakim Nordström kehui joukkuekaveriaan Marcus Krügeria ja kiitteli Lundqvistin veljeksiä omistautumisesta. MM-kullan voittamista hyökkääjä ei ollut vielä kunnolla sisäistänyt.

Ruotsi voitti Kanadan MM-finaalissa uskomattoman taistelun jälkeen voittomaalikilpailussa. Joakim Nordström yritti selvittää ajatuksiaan ottelun jälkeen.

− Tätä on vaikea pukea sanoiksi, mutta todella hyvältä tämä tuntuu.

Ruotsin maalissa varsinaisella peliajalla isossa roolissa oli Marcus Krüger. Nordström kehui joukkuekaveriaan vuolaasti.

− Hän on ollut loistava joukkuepelaaja koko turnauksen ajan. Hän nousee aina esiin ratkaisupaikoissa. Oli hienoa, että hän sai onnistumisen näin hienoon paikkaan.

Finaali oli tasanumeroissa 1−1 kuudenkymmenen minuutin pelin jälkeen. MM-kulta ratkesi lopulta niukimmalla mahdollisella erolla. 

− En ollut niinkään hermostunut jatkoajalla, sillä meillä oli peli hyvin hallussa. Loppua kohden molemmat joukkueet alkoivat hieman hermoilla, kertasi Nordström turnauksen viimeisiä hetkiä.

Ruotsin joukkueessa pelasivat Lundqvistin veljekset Joel ja Henrik, jotka voittivat ensimmäistä kertaa yhdessä maailmanmestaruuden.

− Meillä on tässä joukkueessa hyviä tarinoita kerrottavaksi, mutta onhan se hauska nähdä veljesten voittavan MM-kultaa samassa joukkueessa. He ovat kaksi uskomattoman hyvää jätkää. Tapasin Henrikin ensimmäistä kertaa tässä turnauksessa. Molemmat ovat todellisia joukkuepelaajia jäällä ja sen ulkopuolella, ihaili Nordström.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös

Jatkoajan kisatiimin tähdistökentällinen − kovimmista kovimmat ansaitsivat paikkansa

MAAJOUKKUE | 22.5.2017 13:51
MM-kisat päättyivät ruotsalaisjuhliin, kun mestaruuspokaali nousi Joel Lundqvistin käsivarsille. Jatkoajan MM-kisatiimi teki valintansa koko MM-kisojen parhaista pelaajista tähdistökentällisen muodossa. lue lisää

William Nylander MM-kisojen arvokkain pelaaja

MAAJOUKKUE | 22.5.2017 2:39
MM-kultaa myöhään sunnuntaina Kölnissä juhlineen Ruotsin nuori tähti William Nylander äänestettiin turnauksen arvokkaimmaksi pelaajaksi. Ruotsalainen ylsi myös median äänestämään tähtikenttään. lue lisää

Ruotsin jäätävän kovan alakerran puolustus oli paras hyökkäys

MAAJOUKKUE | 22.5.2017 2:19
Sanonta kuuluu, että puolustus on paras hyökkäys. Sanonnan lisäksi se oli myös Ruotsin täsmäase kevään MM-kisoissa, kun maa valtasi jääkiekon kymmenennen maailmanmestaruutensa. lue lisää

Ruotsi palasi kultakantaan Nicklas Bäckströmin johdolla

MAAJOUKKUE | 22.5.2017 0:50
MM-kisojen loppuottelu Kanadan ja Ruotsin välillä eteni aina voittomaalikilpailuun saakka. Mestaruuden ruotsalaisille ratkaisi Nicklas Bäckström. lue lisää

MM-finaali kuudennen kerran jatkoajalle

MAAJOUKKUE | 22.5.2017 0:03
Jääkiekon maailmanmestaruus vuonna 2017 ei ratkennut varsinaisen peliajan aikana. Tauon jälkeen pelataan 20 minuutin jatkoerä, ja jos sen aikana ei tule maalia, mestaruus ratkeaa voittomaalikilpailussa. lue lisää

Kommentit

Lisää artikkeleita

Joakim Nordström

Carolina #42 L kh
s. 1992 Tyresö, SWE
188CM / 87KG
SOPIMUS: 2018
VARAUS: 2010 Chicago Blackhawks 3. kierros #90