Nordström taisteli kaukalossa viimeiseen asti.

Emil Hansson www.HanssonsPhoto.net

Joakim Nordström ei hermoillut jatkoajallakaan

Ruotsin Joakim Nordström kehui joukkuekaveriaan Marcus Krügeria ja kiitteli Lundqvistin veljeksiä omistautumisesta. MM-kullan voittamista hyökkääjä ei ollut vielä kunnolla sisäistänyt.

Ruotsi voitti Kanadan MM-finaalissa uskomattoman taistelun jälkeen voittomaalikilpailussa. Joakim Nordström yritti selvittää ajatuksiaan ottelun jälkeen.

− Tätä on vaikea pukea sanoiksi, mutta todella hyvältä tämä tuntuu.

Ruotsin maalissa varsinaisella peliajalla isossa roolissa oli Marcus Krüger. Nordström kehui joukkuekaveriaan vuolaasti.

− Hän on ollut loistava joukkuepelaaja koko turnauksen ajan. Hän nousee aina esiin ratkaisupaikoissa. Oli hienoa, että hän sai onnistumisen näin hienoon paikkaan.

Finaali oli tasanumeroissa 1−1 kuudenkymmenen minuutin pelin jälkeen. MM-kulta ratkesi lopulta niukimmalla mahdollisella erolla. 

− En ollut niinkään hermostunut jatkoajalla, sillä meillä oli peli hyvin hallussa. Loppua kohden molemmat joukkueet alkoivat hieman hermoilla, kertasi Nordström turnauksen viimeisiä hetkiä.

Ruotsin joukkueessa pelasivat Lundqvistin veljekset Joel ja Henrik, jotka voittivat ensimmäistä kertaa yhdessä maailmanmestaruuden.

− Meillä on tässä joukkueessa hyviä tarinoita kerrottavaksi, mutta onhan se hauska nähdä veljesten voittavan MM-kultaa samassa joukkueessa. He ovat kaksi uskomattoman hyvää jätkää. Tapasin Henrikin ensimmäistä kertaa tässä turnauksessa. Molemmat ovat todellisia joukkuepelaajia jäällä ja sen ulkopuolella, ihaili Nordström.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös

Ruotsi koki nöyryyttävän katastrofitappion Saksaa vastaan

MAAJOUKKUE | 21.2.2018 16:39
Saksa meni Ruotsia vastaan jo avauserässä kahden maalin johtoon, mutta Tre Kronor kiri lopulta tasoihin. Jatkoajalle venyneen ottelun ratkaisi lopulta Patrick Reimer. lue lisää

Saksa yllätti kahdella pikamaalilla avauserässä − lohkovaiheessakin Ruotsilla tiukkaa

MAAJOUKKUE | 21.2.2018 15:12
Saksa ja Ruotsi mittelevät paremmuudestan olympialaisten miesten jääkiekkoturnauksen puolivälierässä. Altavastaajana otteluun lähtenyt Saksa iski avauserässä kaksi maalia salamatahtiin. lue lisää

Venäjän OU ja Ruotsi marssimassa välieriin - Suomi Tolvasen ja ylivoiman varassa

MAAJOUKKUE | 20.2.2018 19:38
Miesten olympiaturnauksessa on huomenna edessä puolivälierät. Vain voittajille on paikka mitalipeleihin. Jatkoajan kisatiimi käy läpi jokaisen puolivälieräparin ja nostaa esiin avainasiat jokaisen joukkueen menestyksen kannalta. lue lisää

Ruotsalaispuolustajan turnaus ohi - Kontiolan taklaus johti aivotärähdykseen

MAAJOUKKUE | 20.2.2018 10:16
Ruotsin puolustaja Jonas Ahnelöv on sivussa olympiakisojen jäljellä olevat pelit. Hän sai aivotärähdyksen ottelussa Suomea vastaan. lue lisää

Staffan Kronwall: "Mielestäni ansaitsimme voiton"

MAAJOUKKUE | 19.2.2018 0:05
Ruotsin kapteeni Staffan Kronwall johdatti Tre Kronorin suoraan puolivälieriin. Ruotsi kohtaa puolivälierissä joko Sveitsin tai Saksan. Kokenut kapteeni ei ollut kuitenkaan aivan täysin tyytyväinen joukkueen pelaamiseen, vaikka Tre Kronor peittosikin Leijonat maalein 3-1. lue lisää

Kommentit

Lisää aiheesta

Luetuimmat

Joakim Nordström

Carolina #42 L kh
s. 1992 Tyresö, SWE
188CM / 87KG
SOPIMUS: 2018
VARAUS: 2010 Chicago Blackhawks 3. kierros #90