Nordström taisteli kaukalossa viimeiseen asti.

Emil Hansson www.HanssonsPhoto.net

Joakim Nordström ei hermoillut jatkoajallakaan

Ruotsin Joakim Nordström kehui joukkuekaveriaan Marcus Krügeria ja kiitteli Lundqvistin veljeksiä omistautumisesta. MM-kullan voittamista hyökkääjä ei ollut vielä kunnolla sisäistänyt.

Ruotsi voitti Kanadan MM-finaalissa uskomattoman taistelun jälkeen voittomaalikilpailussa. Joakim Nordström yritti selvittää ajatuksiaan ottelun jälkeen.

− Tätä on vaikea pukea sanoiksi, mutta todella hyvältä tämä tuntuu.

Ruotsin maalissa varsinaisella peliajalla isossa roolissa oli Marcus Krüger. Nordström kehui joukkuekaveriaan vuolaasti.

− Hän on ollut loistava joukkuepelaaja koko turnauksen ajan. Hän nousee aina esiin ratkaisupaikoissa. Oli hienoa, että hän sai onnistumisen näin hienoon paikkaan.

Finaali oli tasanumeroissa 1−1 kuudenkymmenen minuutin pelin jälkeen. MM-kulta ratkesi lopulta niukimmalla mahdollisella erolla. 

− En ollut niinkään hermostunut jatkoajalla, sillä meillä oli peli hyvin hallussa. Loppua kohden molemmat joukkueet alkoivat hieman hermoilla, kertasi Nordström turnauksen viimeisiä hetkiä.

Ruotsin joukkueessa pelasivat Lundqvistin veljekset Joel ja Henrik, jotka voittivat ensimmäistä kertaa yhdessä maailmanmestaruuden.

− Meillä on tässä joukkueessa hyviä tarinoita kerrottavaksi, mutta onhan se hauska nähdä veljesten voittavan MM-kultaa samassa joukkueessa. He ovat kaksi uskomattoman hyvää jätkää. Tapasin Henrikin ensimmäistä kertaa tässä turnauksessa. Molemmat ovat todellisia joukkuepelaajia jäällä ja sen ulkopuolella, ihaili Nordström.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös

Rasmus Dahlin mukana - Ruotsi julkisti olympiajoukkueensa

MAAJOUKKUE | 16.1.2018 15:08
Ruotsi julkaisi olympiajoukkueensa tiistaina. Suurimman huomion vie se, että 17-vuotias puolustajalupaus Rasmus Dahlin pääsi mukaan joukkueeseen. lue lisää

"Odotimme tämän olevan hankala peli ja se oli" - Gustafsson ei ollut tyytyväinen Ruotsin puolustuspeliin

MAAJOUKKUE | KHL | 16.12.2017 15:47
Erik Gustafsson ei myönnä, että Etelä-Korea ottelu olisi ollut Ruotsille helppo, vaikka loppulukemat taululla olivat 5-1. Gustafsson joutui vaihtamaan seuraa kauden aikana, mutta se on miehen mukaan kääntynyt voitoksi. lue lisää

Joakim Lindströmin johdolla - Skellefteån ykkösnyrkki myös Ruotsin ykkönen

MAAJOUKKUE | SHL | 16.12.2017 12:00
Ruotsin ykkösketju on enemmän kuin osiensa summa. Osaltaan tähän vaikuttaa pelaajien välinen ystävyyssuhde, osaltaan hyvin yksiin osuvat pelaajaprofiilit. lue lisää

Fasth ei pystynyt pelastamaan Ruotsia torjunnoillaan - "Pelistämme puuttui vielä palasia"

MAAJOUKKUE | 14.12.2017 21:33
Lukuisia huipputorjuntoja, mutta myös kolme päästettyä maalia ja tappio Venäjälle lukemin 3-1. Ruotsin Viktor Fasth oli luonnollisesti pettynyt mies ottelun jälkeen. lue lisää

Venäjä ja Sveitsi maalaavat, Suomi ja Ruotsi taistelevat tasaisemmin

MAAJOUKKUE | 11.11.2017 10:31
Helsingin EHT-turnauksen lauantain otteluissa odotetaan Venäjän ja Sveitsin maalijuhlia ja Suomen sekä Ruotsin tasapäistä vääntöä. lue lisää

Kommentit

Lisää artikkeleita

Luetuimmat

Joakim Nordström

Carolina #42 L kh
s. 1992 Tyresö, SWE
188CM / 87KG
SOPIMUS: 2018
VARAUS: 2010 Chicago Blackhawks 3. kierros #90