Jo NHL:ssäkin nähty Martin Necas pitää jalat maassa Venäjä-voitosta huolimatta

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Martin Nečas vastasi koko turnauksen avausosumasta.
Tšekki nappasi hieman yllättäen voiton Venäjästä nuorten MM-kisojen avausottelussa lukemin 5−4. Venäjä järjesti loppukirin, joka jäi kuitenkin yhtä maalia vajaaksi. Tšekin Martin Nečas oli tyytyväinen voittoon, mutta pitää jalat maassa.

Vuoden 2018 nuorten MM-kisojen ensimmäisen maalin viimeistellyt tšekkiläinen Martin Nečas oli tyytyväinen joukkueensa suoritukseen avauspelissä Venäjää vastaan. Carolina Hurricanesin riveissä yhden ottelun NHL:n puolellakin pelannut Nečas keräsi maalinsa lisäksi yhden syöttöpisteen.

18-vuotias tšekkiläinen ei kuitenkaan juhlistanut yksittäistä voittoa sen suuremmin, vaikka summerin soitua tšekkiläisten vaihtopenkillä olikin ilo ylimmillään.

- Saimme hienon voiton heti ensimmäisestä pelistä, mutta toisaalta tämä oli vain ottelu muiden joukossa. Meidän täytyy jatkaa pelaamista näin myös tulevaisuudessakin, Nečas toppuutteli.

Tšekki oli tehokas omassa hyökkäyksessään ja puolusti hyvin aivan ottelun alkua lukuun ottamatta. Venäläisillä oli selkeitä haasteita päästä ykkössektorin maalintekopaikoille. Tšekin maalilla Josef Kořenář joutui torjumaan ottelun aikana 34 kertaa tästä huolimatta.

"On varmasti jokaiselle pelaajalle hienoa olla täällä"

- Pelasimme tänään hyvin hyökkäyksessä, mutta Venäjän kahden ensimmäisen maalin aikana emme puolustaneet riittävän hyvin, Nečas näki.

- Meidän karvauspelimme oli hyvällä tasolla. Heillä oli sen kanssa ongelmia, hän jatkaa.

Venäjän loppukiri alkoi 5−2-tilanteessa noin kolme minuuttia ennen ottelun loppua. Ensin venäläisistä onnistui Artur Kajumov, ja Vladislav Sjomin toi joukkueensa jo maalin päähän hieman myöhemmin. Tasoitusta ei kuitenkaan koskaan kuulunut.

- Totta kai alkoi hieman jännittämään, mutta voitimme onneksi viimeisen aloituksen ja hoidimme pelin.

Tšekillä on tämän vuoden joukkueessa etenkin hyökkäyspään osaamista, mikä näkyi myös Venäjä-ottelussa. Joukkueessa on painotettu paljon myös erikoistilanteita. Venäjää vastaan Tšekki hoiti reilut 12 minuuttia alivoimaa ja viimeisteli kaksi ylivoimamaalia.

- Olemme harjoitelleet paljon erikoistilannepelaamista. Mielestäni meillä on riittävän taitava joukkue, että voimme mennä pitkälle tässä turnauksessa.

Nečas on turnauksessa yksi Tšekin johtavia pelaajia. Hän on myös itse innoissaan, kun pääsee pelaamaan maailman parhaiden kiekkolupausten kanssa samassa turnauksessa.

- On varmasti jokaiselle pelaajalle hienoa olla täällä. Täällä pääsee testaamaan kykyjään muita hyviä pelaajia vastaan, hän päätti.

» Lähetä palautetta toimitukselle