Jesse Puljujärvi alkukaudestaan: "Paremminkin voisi mennä"

LIIGA / Haastattelu
Puljujärvi pelaa suurta kautta.
Kuva © Antti Romsi - http://www.romsi.net
Tapparan Patrik Laine ja Kärppien Jesse Puljujärvi ovat ensi kesän NHL:n varaustilaisuuden kuumimpia nimiä. Siinä missä Laine on aloittanut kauden väkevästi, Puljujärvellä riittää vielä parannettavaa etenkin maalintekotehokkuudessa. Jatkoaika jututti kärppälupausta tiistain Ässät-pelin jälkeen.

Kärppien superlupaus Jesse Puljujärvi ei ole aloittanut kautta kaikkien kiekkofanien mielestä aivan odotetulla tavalla. Jopa ensi kesän NHL:n varaustilaisuuden ykkösnimeksi veikattu Puljujärvi on saanut paljon vastuuta Kärppien ykköskentässä.

Tiistaina Ässiä vastaan Puljujärvi hyökkäsi kuitenkin yhdessä jo nuorten peleistä tuttujen ketjukavereidensa Antti Kalaputaan ja Sebastian Ahon kanssa.

− No ihan kohtalaisesti meni, mutta emme päässeet oikein maalipaikoille. Onneksi ei tullut omaan päähänkään pahoja paikkoja. Meidän olisi kuitenkin pitänyt karvata ahnaammin ja sitä kautta hakea kaksinkamppailuvoittoja. Olisi ehkä saatu maalikin sitä kautta, Puljujärvi mietti tiistain Ässät-pelin jälkeen.

Kokonaisuutena Puljujärvi on hieman pettynyt omaan alkukauteensa, vaikka maalitilikin on jo avattu ja pisteitä kertynyt kohtalaisesti.

− Ei ole mennyt niin hyvin, paremminkin olisi voinut mennä. Tuloksen tekeminen on ollut vähän vaikeaa. Onneksi on pystynyt pelaamaan suhteellisen kokonaisvaltaisesti, eikä ole omissa kolissut vielä.

Kesän Puljujärvi vietti Oulussa harjoitellen. Harjoitusjaksoa hän kuvaa omalta kohdaltaan onnistuneeksi.

− Ei ollut mitään tiettyä erityisaluetta, mitä olisi keitetty erityisesti. Eniten kehitystä on tapahtunut fyysisyydessä. Voimaa on tullut lisää.

Tapparaa edustavaa Patrik Lainetta ja Puljujärveä veikataan varaustilaisuuden viiden kärkipelaajan joukkoon. Tällä hetkellä keskinäisessä "taistossa" Laine on niskan päällä. Puljujärvi ei myönnä, että peilaisi omia suorituksia hyvän kaverinsa otteisiin.

− Patrikin kanssa ollaan hyviä kavereita ja olemme aina välillä yhteyksissä. Hyvä, että on tehnyt maalin taas. Se on hyvä poika pellaan.

Jo vuosikausia Suomi-kiekon suurimpiin lupauksiin luettu torniolainen pelaa isoa kautta. Hätäisimmät vievät nuorukaista jo ensi kaudeksi rapakon taakse. Paineet ovat odotusten myötä varmasti valtavat vielä muutama vuosi sitten pihapelejä pelanneelle pojalle.

− Eivät ne odotukset tuo kyllä yhtään lisäpaineita minulle. Keskityn päivä kerrallaan ja sitä kautta menen eteenpäin.

» Lähetä palautetta toimitukselle