Jesper B. Jensen tappion jälkeen: "Jäähyt tappoivat pelin"

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Ruotsi teki Jensenin jäähyjen aikana kaksi maalia.
Kuva © Timo Savela
Jokereissakin pelaavalla Jesper B. Jensenillä oli kaksijakoinen ilta, kun Tanska kohtasi Ruotsin. Avausmaalin syöttöpisteen riemu loppui jäähypenkin pettymykseen.

Jensen oli vähäsanainen ottelun jälkeen ja pettymys paistoi luonnollisesti pelaajan kasvoilta. Puolustaja oli ottelun alussa mukana rakentamassa ottelun avausmaalia, joka vei Tanskan johtoon.

Ruotsi tasoitti ottelun toisessa erässä ja teki peräti neljä seuraavaa osumaa ylivoimalla. Jensen otti korkeasta mailasta 2+2 minuuttia ja Ruotsi rokotti kummankin jäähyn aikana.

− Me hävisimme ottelun, koska otimme liian paljon rangaistuksia. Teimme saman virheen eilisessä ottelussa Norjaa vastaan, mutta silloin olimme todella onnekkaita, että silti voitimme ottelun. Tänään ne jäähyt kostautuivat.

− Tasakentällisin olimme aivan yhtä hyviä Ruotsin kanssa ja meillä oli kaikki mahdollisuudet ottaa pisteitä tästä ottelusta. Jäähyt tappoivat meidän pelin tänään.

Ruotsin toinen maali tuli onnekkaasti, kun kiekko kimposi Tanskan puolustajan luistimesta maaliin. Jensen ei kuitenkaan halunnut kaivautua selitysten alle.

− Ainahan sitä voi sanoa, että toiselle pomppi kiekko paremmin. Me annoimme omilla virheillämme heille paikan tehdä maalin ja he käyttivät sen hyväkseen.

− Jääkiekko on todella nopea peli ja meidän pitää vaan pelata älykkäämmin, jotta virheiltä vältyttäisiin.

Jensen teki vielä kavennusmaalin ottelun lopussa, mutta se ei vaikuttanut pelin kulkuun, eikä ottelun jälkeiseen tunnelmaan.

» Lähetä palautetta toimitukselle