Jerry Ahtola: "Jonne Virtanen on hajottanut kaikki mailani"

LIIGA / Haastattelu
Jerry Ahtolalla oli heittää kosolti tarinaa Jonne Virtasesta.
Kuva © Timo Savela
Jerry Ahtola oli iloinen mies Lukko-tappiosta huolimatta. Hyökkääjä pääsi selvittämään Jatkoajan haastattelussa perin juurin, miksi joukkuekaveri Jonne Virtanen on alkanut kiskoa maaleja - ja vielä Ahtolan mailoilla.

TPS voitti Lukon perjantaina Raumalla 5−2. Turussa loppunumerot olivat lauantaina samat, mutta tällä kertaa Lukko korjasi täyden pistepotin. Ottelun jälkeen Jatkoajan haastateltavaksi päätynyt TPS-hyökkääjä Jerry Ahtola oli hyvällä tuulella, vaikka tappio tulikin.

− Olemme siinä kuuden sakissa, joka on meille tavoite. Tällä viikolla taisimme saada neljään peliin seitsemän pistettä, niin viikko oli ihan ookoo. Olisi ehkä ollut varaa parempaankin. Olemme kuitenkin ihan aikataulussa kuuden joukkoon pääsemisessä, ja taistelemme suorasta pudotuspelipaikasta.

Palloseura on sarjassa kuudentena tasapisteissä Rauman Lukon kanssa. Lukossa viimeiset kaksi ja puoli kautta pelannut Ahtola siirtyi täksi kaudeksi TPS:ään, jonka riveissä laitahyökkääjä on tehnyt 46 ottelussa 13 (6+7) tehopistettä. Perjantaina ja lauantaina oli vastassa taas Ahtolalle tuttu seura.

− Kyllä se toi hiukan ekstrakutinaa, kun oli tuttuja äijiä. Aika vauhdikkaita pelejä meillä on ollut tällä kaudella Lukkoa vastaan. Useasti olemme kohdanneet, ja tietyllä tapaa rupeaa tuntemaan vastustajan peliä ja tulee sellaisia taistelupareja. Näissä on aina mukava lataus, kun siellä on tuttu valmennus ja tuttuja pelaajia.

Tuliko vanhojen pelikaverien kanssa kuittailtua ottelun tiimellyksessä?

− Huumorimielessä vähän jossain aloituksessa, mutta ei sen enempää. Jotain pientä kuittia, mikä kuuluu peliin.

Virtanen katkoo Ahtolan mailat

29-vuotias Ahtola pelasi TPS:n junioreissa, mutta paluu mustavalkoisiin tapahtui ammattilaisena vasta täksi kaudeksi. Turussa syntyneen hyökkääjän tarina on pitkälti samanlainen kuin joukkuekaveri Jonne Virtasella, joka on Ahtolan tavoin turkulaislähtöinen. Myös Virtanen pelaa ensimmäistä TPS-kauttaan edustusjoukkueessa, vaikka hänkin on kiekkoillut TPS:n junioreissa. Molemmat siirtyivät TPS:ään Lukosta.

Perjantain Lukko-ottelun erätauolla Virtanen päätyi televisiohaastatteluun, jossa häneltä kysyttiin syytä siihen, miksi mies pelaa Ahtolan mailalla. Monsterimonninakin tunnettu Virtanen vastasi naurahtaen, että "näyttää toimivan". Asiasta oli ehdottomasti kysyttävä Ahtolan versio.

Juttu huvitti Ahtolaa niin, että häntä alkoi naurattaa kesken vastauksen.

− Luulen, että Jonnelle taisi tulla jotain vääriä mailoja. Sitten hän alkoi pelata minun mailoillani, kun meillä on suhteellisen samannäköiset lavat. Nyt Jonne on hajottanut kaikki minun mailani, ja minulla on enää tuossa muutama jäljellä, yritti Ahtola pitää pokkaansa siinä kuitenkin heikosti onnistuen.

− Kyllä sieltä pitäisi lisää tulla, mutta kova Jonne on kyllä rikkomaan niitä. Älytön määrä on mennyt poikki. Ehkä siis tuli jotain vääriä, niin otti sitten minun mailani. Ihan hyvin näyttää Jonnella kuti lähtevän silti!

Viimeistä lausetta ei käy kiistäminen, sillä Virtanen oli ennen viikonlopun otteluita tehnyt maalin kahdessa perättäisessä ottelussa. Ahtola sen sijaan onnistui tekemään maalin perjantaina Lukkoa vastaan. Osuma syntyi kuitenkin Ahtolan omalla mailalla, eli Virtanen ei ole kaikkia pelikaverinsa työvälineitä ehtinyt rikkoa. Entä voisiko Ahtola myöhemmin lainata Virtasen mailoja?

− Ei, kyllä se oli oma maila, jolla maalin tein. "Monnin" mailat taas ovat liian jäykkiä, eikä minulla riitä papu pelata sellaisilla mailoilla, virnuili hyökkääjä.

Pelin jälkeen risteilylle

Sekä Ahtola että Virtanen olivat jäällä, kun Lukko teki lauantain pelissä kolmannen maalinsa. Hyväksytyn osuman jälkeen TPS-pelaajat protestoivat voimakkaasti.

− Olimme alivoimalla siinä, ja kumpikin katsoimme Jonnen kanssa, että se oli aika selkeä väärä vaihto. Linjatuomari tuli kyllä sanomaan minulle erätauolla, ettei olisi ollut. Vaikea sanoa, en ole nähnyt sitä jälkeenpäin.

− Näytti kuitenkin tilanteessa selkeästi siltä, että vastustajalla oli kuudesta seitsemään äijää kentällä osallistumassa peliin, jatkoi Ahtola.

Peli alkoi muista kierroksen otteluista poiketen jo neljältä, sillä TPS:n joukkue lähti kannattajien kanssa faniristeilylle pelin jälkeen. Tappio harmitti, mutta Ahtola oli mielissään lähdössä merelle.

− Totta kai peli nyt harmittaa, ja oli ihan hemmetin raskas viikko, kun oli neljä peliä. Mutta pääsemme nyt vähän puhaltamaan happea ja viettämään fanien kanssa yhdessä aikaa laivalle, niin uskon, että tulee mukava reissu.

Ottelussa oli paikalla runsaasti katsojia, kun yleisömääräksi ilmoitettiin 7439 silmäparia.

− Olemme kyllä ansainneet tauon, ja olisiko meillä vasta ensi keskiviikkona (toim. huom. torstaina Ässiä vastaan) peli, niin kerkeämme palautua. Oli tosiaan kyllä hienoa, kun oli paljon yleisöä. Vähän ensimmäisessä erässä olimme kipsissä ja rupesimme sen jälkeen pelaamaan.

− Ihmettelimmeköhän sitten sitä yleisömäärää vai mitä, mutta pitää kyllä kiittää siitä, että oli porukkaa hienosti tänään, päätti Ahtola mietteensä.

» Lähetä palautetta toimitukselle