Jere Lehtinen vahvisti Zoomin rivejä ottelussa Tapparan alumneja vastaan.

Saana Hakala

Jere Lehtinen otettu pelinumeronsa jäädytyksestä − "Epätodellinen fiilis"

Yksi kaikkien aikojen parhaista suomalaisista kiekkoilijoista, Jere Lehtinen, sai uralleen arvoisensa huipennuksen, kun Dallas Stars nosti Lehtisen paidan kotihallinsa kattoon. Lehtinen on kautta aikain neljäs suomalainen Jari Kurrin, Teemu Selänteen ja Teppo Nummisen jälkeen, jonka pelinumero on jäädytetty taalaliigassa.

NHL-urallaan ainoastaan Dallas Starsia edustanut Jere Lehtinen tunnettiin erityisesti tinkimättömästä kahden suunnan pelaamisestaan. Lehtinen voitti kolmesti parhaan puolustavan hyökkääjän tittelin.

Lehtinen oli vilpittömän otettu hänelle suodusta kunniasta.

− Kun pelaat koko urasi, 14 vuotta, yhdessä joukkueessa etkä mene mihinkään muualle, niin onhan tällainen kunnia huikea juttu.

Vuoden 1995 maailmanmestaruuden yhtenä takuumiehenä toimineen Lehtisen pelinumero on jäädytetty myös maajoukkueessa. Lehtinen ei kuitenkaan ollut halukas vertailemaan maajoukkueen ja seuratason saavutuksia.

− Suomen edestä pelaaminen on aina sydämen asia, tyytyi Lehtinen toteamaan.

Lehtisen paita pääsi samaan riviin muiden Starsin legendojen kanssa. Lehtinen on jatkeena listalle, josta löytyvät Lehtisen pelikaveri Mike Modano, Minnesota North Starsin legenda Neil Broten sekä aikanaan ottelussa saamiinsa vammoihin kuollut Bill Masterton.

− Epätodellinen tunne, kun näki oman paitansa noiden nimien joukossa, fiilisteli Lehtinen.

Lehtinen pelasi itse pitkään Modanon kanssa ollen joukkueen kantavia hahmoja. Myös Broten oli vielä Starsin vahvuudessa, kun Lehtinen aloitti uransa NHL:ssä.

"Suomen edestä pelaaminen on aina sydämen asia"

− Oli vaikea uskoa, että joskus pääsisin samaan kerhoon tuollaisten pelaajien kanssa. Melkoinen historia noilla kavereilla, ihasteli Lehtinen.

Modano ei valitettavasti päässyt paikan päälle todistamaan Lehtisen paidan jäädytystä viime hetkillä tulleen esteen vuoksi.

− Miken lisäksi olisi ollut hienoa, jos Derian Hatcher, Jamie Langenbrunner, Sergei Zubov, Darryl Sydor ja monet muut olisivat päässeet paikalle.

Lehtinen kuitenkin ymmärsi, että ihmisillä on aina omat menonsa, eivätkä kaikki aina ehdi millään paikalle.

− Olin kyllä yhteydessä jätkiin tämän asian tiimoilta. Hienoa oli, että joka tapauksessa paikalle saapui paljon porukkaa ympäri Pohjois-Amerikkaa ja aina Suomesta asti, kiitteli Lehtinen itselleen tärkeitä henkilöitä.

Seurauskollinen Lehtinen viihtyi Dallasissa

NHL-uransa aikana Lehtisen nimi nousi ainoastaan kerran siirtokeskusteluihin, mutta Stars ei ollut valmis luopumaan työmyyrästään. Lehtinen itsekään ei osannut kaivata muihin joukkueisiin.

− En tiedä, tuliko koskaan edes mietittyä siirtoa.

Lehtisen mukaan Stars oli toimiva organisaatio, joka piti huolta sekä pelaajistaan että näiden perheistä. Lisäksi Lehtiselle tärkeä asia oli se, että joukkue oli kilpailukykyinen.

"En tiedä, tuliko koskaan edes mietittyä siirtoa"

− Meillä oli iskukykyinen joukkue. Aina oli mahdollisuus voittaa. Vaikkei aina päästy pudotuspeleihin, kauden alussa joukkue oli sellainen, että siihen oli mahdollisuus.

Lehtinen pitää hienona asiana, että suomalaiset ovat arvostettuja Atlantin tuolla puolen. Hän uskoo, että lisää suomalaisten paitoja nostetaan hallien kattoon tulevaisuudessa. Lehtinen ei kuitenkaan uskaltanut lähteä veikkaamaan seuraavaa jäädytettävää pelinumeroa.

− Kun seuraava numero on katossa, niin sitten me nähdään kenelle se kuuluu, kuittasi Lehtinen arvailut.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös

Junioritähti, maailmanmestari, Stanley Cup -voittaja: Yle Areenan dokumentti nostaa Jere Lehtisen valokeilaan

LIIGA | MAAJOUKKUE | NHL | 18.2.2018 9:00
”Jere Lehtinen #26” -dokumentti tarjoaa kattavan henkilökuvan menestyneestä kiekkotähdestä. Lehtistä kehuvat niin omaiset, pelikaverit kuin valmentajatkin, eikä monikaan pelaaja saa vastaavaa suitsutusta. lue lisää

Dallasin vaatimattomin mies saa ansaitsemansa huomionosoituksen

NHL | 24.11.2017 16:00
Dallas Stars nostaa perjantaina Jere Lehtisen paidan ansaitusti American Airlines Centerin kattoon. Samalla eräs koko NHL:n aliarvostetuimmista pelaajista saa hetken ajan ansaitsemansa huomion. Vaikka ei sitä itse luultavasti edes tahtoisi. lue lisää

Brett Ritchie jatkaa Dallasissa

NHL | 7.7.2017 20:28
Dallas Stars on tehnyt kaksivuotisen jatkosopimuksen hyökkääjä Brett Ritchien kanssa. lue lisää

Roope Hintz sopimukseen Dallas Starsin kanssa

LIIGA | NHL | 4.5.2017 23:06
Kaksi edelliskautta HIFK:ssa pelannut Roope Hintz on solminut kolmivuotisen tulokassopimuksen NHL-joukkue Dallas Starsin kanssa. lue lisää

John Klingberg ottanut kehitysaskeleita kohti Norris Trophya

NHL | 27.1.2018 9:30
Dallas Stars mellasti koko kesän uusien hankintojen saralla. Kauden alkaessa pelaajat kuten Aleksandr Radulov ovatkin olleet arvokkaita. Joukkueen iloisin yllätys on silti ollut puolustaja John Klingbergin paluu omalle tasolleen. Vai onko Klingberg itse asiassa nostanut omaa tasoaan vielä entisestäänkin? lue lisää

Kommentit

Luetuimmat

Jere Lehtinen

s. 1973 Espoo, FIN
183CM / 88KG
SOPIMUS: UFA
VARAUS: Minnesota North Stars 1992, 4. kierros # 88