Jenni Hiirikoski: "Ruokaa naamaan, unta palloon ja sunnuntaina uusi peli"

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Jenni Hiirikoski löysi Suomen pelaamisesta sekä hyvää että huonoa.
Kuva © Julia Heino julia.heino@jatkoaika.com
Suomen urakka MM-kisoissa alkoi voitokkaasti, kun Venäjä kaatui voittomaalikilpailun jälkeen lukemin 3−2. Joukkueen kapteeni Jenni Hiirikoski oli tyytyväinen voittoon, mutta näki omiensa otteissa parannettavaa.

Suomella oli Venäjää vastaan ajoittain paljonkin vaikeuksia, eikä laadukas avauspelaaminen meinannut välillä toimia millään. Joukkue kasasi kuitenkin itsensä hienosti ratkaisuhetkillä ja nappasi lopulta voiton.

C-kirjain rinnassaan luisteleva Jenni Hiirikoski näkikin juuri avauspelaamisessa Suomella olleen hankaluuksia.

− Kyllähän me menetimme liikaa kiekkoja ja pelaamisessamme oli vähän hermostuneisuutta mukana, Hiirikoski totesi.

− Nyt on saatu kuitenkin se ensimmäinen peli alta pois. Otetaan kaikki positiiviset asiat tästä ottelusta mukaan ja lähdetään innolla haastamaan seuraavia vastustajiamme, USA:ta ja Kanadaa.

Suomen kisajoukkueessa on mukana monia arvokisojen ensikertalaisia tai muuten vähän kansainvälistä kokemusta omaavia pelaajia. Kokenut arvokisakävijä Hiirikoski oli tyytyväinen nuorten esityksiin ja kehui heitä hymyssä suin.

− He esiintyivät hyvin ja varsinkin Kilposen Anna pelasi aivan huikean hienon pelin. Sieltä on muutenkin tulossa hyviä nuoria puolustajia Suomelle. 

Joukkueen kapteeni ehti Venäjä-voiton jälkitunnelmissa analysoida myös hieman sunnuntain vastustaja USA:ta

− USA on varmasti tällä hetkellä Kanadan kanssa maailman parhaita joukkueita. He tulevat antamaan meille kovan paineen omassa päässä ja meidän pitää pystyä yksinkertaiseen pelaamiseen.

− Heidän ketjunsa ovat kaikki tasaisen hyviä. Meidän on pakko olla hereillä joka hetki, koska sieltä tulee vastaan todella kovaa karvausta.

Suomen myöhäisillan ohjelma Venäjä-pelin jälkeen oli simppeli ja ytimekäs.

− Ajamme tästä nyt hotellille tekemään tarvittavat huoltotoimet. Hyvät verryttelyt, ruokaa naamaan, unta palloon ja sunnuntaina sitten uusi peli, kapteeni totesi.

» Lähetä palautetta toimitukselle