Jatkosopimuksesta neuvotteleva Huml - "Mestaruuden uusiminen olisi urani toiseksi kovin juttu"

LIIGA / Haastattelu
Kultapotta ei ollut tällä kaudella Humlin päässä niin usein kuin yleensä.
Kuva © Pekka Rautiainen - www.illcommunications.fi
Kärppien pitkäaikaisimmaksi ulkomaalaivahvistukseksi noussut Ivan Huml on valmis pudotuspeleihin. Edelliskausia haasteellisemman runkosarjan jälkeen jatkosopimusneuvotteluita käyvän Humlin näyttöhalut pudotuspeleissä ovat tapissa.

Viime keväänä yksi eniten Kärppien mestaruudesta nauttinut pelaaja oli Ivan Huml. Täksi kaudeksi oululaisten kapteenistoon noussut tšekki ei ollut voittanut sitä ennen urallaan yhtään mitään.

− Saisiko uudesta mestaruudesta samanlaisen tunteen? Luultavasti ei, mutta kun muistan sen voittamisen tunteen, niin todellakin haluan kokea sen nyt uudelleen. Mestaruuden uusiminen olisi toiseksi kovin juttu urallani, Huml maalailee.

"Saisiko uudesta mestaruudesta samanlaisen tunteen? Luultavasti ei"

Viime kevät on kuitenkin ollutta ja mennyttä. Kärppien ja Humlin katseet ovat tiukasti mestaruuden uusimisessa. Kausi on ollut tšekkihyökkääjälle hieman edellisvuosia vaikeampi. Päävalmentaja Lauri Marjamäki on ruoskinut itseään siitä, ettei löytänyt Humlille oikeita ketjukavereita ennen kuin loppukaudesta.

− "Late" ei ole yksin syypää, minulla on tietysti oma vastuuni. Ei ollut mikään tasaisin kauteni, mutta tällainen siitä nyt tällä kertaa tuli, Huml kertaa.

Runkosarjan 52 ottelussa Huml kirjautti viisi maalia ja 32 syöttöpistettä. Viime kauden saldosta Huml jäi toistakymmentä pistettä.

Runkosarjan lopulla Huml pelasi Lukas Kasparin ja Ben Maxwellin kanssa samassa ketjussa. Jo ensimmäisen yhteisen erän jälkeen oli selvää, että ketju pysyisi kasassa kauden loppuun saakka.

− Huikeita pelaajia molemmat. Vähän ylä- ja alamäkeä ovat pelit olleet, mutta pudotuspeleissä olemme parhaimmillamme, Huml lupaa.

Duunari-SaiPasta kova haaste

Vuosien varrella Huml on opittu tuntemaan pelitaitojen lisäksi nollasta sataan sekunnin murto-osassa kiihtyvästä temperamentistaan. Juuri päättynyt runkosarja oli kuitenkin miehen maltillisin myös rangaistusminuuttien suhteen.

− Ehkä tässä on vähän rauhoittunut ja vanhentunut, Huml virnistää.

− Jäähyistä on haittaa niin joukkueelle kuin minulle henkilökohtaisestikin, joten yritän viettää enemmän aikaa kaukalossa kuin pienessä boksissa sen vieressä. Olemme puhuneet tästä paljon joukkueen sisällä, Huml jatkaa.

Pudotuspelien alkaessa myös otteet kaukalossa koventuvat ja vastustajan kärkipelaajia yritetään kuumentaa erilaisin keinoin. Kaikki tökkivät taatusti Humlia, koska hänen kiehumispisteensä on hyvin tiedossa.

"Tietysti aina joku tekee sen ison maalin, joten miksipä se en olisi minä"

− Osaan jo valmistaa itseni hyvin tuollaiseen. Se on osa pudotuspelejä, eikä siinä mitään.

Kuka SaiPasta on paras tällä osastolla?

− On heillä varmasti joku pelaaja tähänkin rooliin, mutta en tiedä yhtään, kuka se voisi siitä joukkueesta olla.

Kärpät ja SaiPa kohtasivat kauden aikana kuudesti. SaiPa voitti kohtaamisista ainoastaan yhden, ja kolmesti lappeenrantalaiset jäivät ilman maalia. Huml ei kuitenkaan aliarvioi puolivälierävastustajaa.

− Tiedämme, että SaiPa on työteliäs joukkue. Heillä on vaarallinen hyökkäys ja vahva maalivahtiosasto. Vaikka voitimme heidät usein, monet peleistä olivat kovia pelejä. Jos emme ole heitä vastaan parhaimmillamme, voittamisesta tulee vaikeaa, Huml miettii.

Kaikista pudotuspelijoukkueista Huml valitsee Kärppien pahimmaksi vastustajaksi Tapparan.

− Tappara sen perusteella, miten he ovat meitä vastaan pelanneet. Lukko ja Jyp ovat myös vahvoja, Huml miettii.

Pudotuspeleissä luodaan sankareita ja konnia. Joskus sankariksi nousee mies tuntemattomuudesta, joskus taas vastuunkantajaksi kaavailtu pelaaja astuu ratkaisevalla hetkellä esiin. Viime kaudella Kärppien sankari oli Tomi Karhunen.

Kuka yllättää kaikki tänä keväänä?

− Haluan, että se olen minä. Mutta emme lähesty jääkiekkoa tuosta näkökulmasta. Haluamme, että meillä on neljä tasaista ketjua, koska tämä on joukkueurheilua. Tässä voittaa aina paras joukkue, eikä joukkue jolla on parhaat yksilöt, Huml analysoi, mutta jatkaa heti perään:

− Tietysti aina joku tekee sen ison maalin, joten miksipä se en olisi minä?

Jatko Oulussa sinettiä vaille valmis?

Humlille kevät Oulussa on jo uran viides. Tässä ajassa hän on noussut eniten runkosarjaotteluita Kärpissä pelanneeksi ulkomaalaispelaajaksi. Humlista tuli myös tällä kaudella ensimmäinen ulkomaalainen kapteeni Kärpissä.

− Se oli todella hienoa. Olin ensimmäistä kertaa joukkueen kapteeni ammattilaisurallani. Ja muutenkin on hienoa olla osa tämän seuran historiaa.

"Kaikki tietävät, mitä ajattelen Oulusta ja mitä Kärpissä pelaaminen minulle merkitsee, joten on aika selvää missä haluan jatkossakin pelata"

Tšekkihyökkääjän sopimus päättyy tähän kauteen. Pelisuoritukset kentällä ovat vuodesta toiseen melko tasaisia, Marjamäki kehuu tšekkiään estoitta läpi kauden ja yleisö on ottanut Humlin omakseen. Voidaankin ansaitusti kysyä, miksi emme ole kuulleet vielä miehen jatkosopimuksesta.

− Kysyt väärältä mieheltä, sinun täytyy mennä kysymään sitä tuosta viereisestä rakennuksesta, Huml vastaa ja osoittaa Raksilan hallin vieressä sijaitsevan kärppätoimiston suuntaan.

− Kaikki tietävät, mitä ajattelen Oulusta ja mitä Kärpissä pelaaminen minulle merkitsee, joten on aika selvää missä haluan jatkossakin pelata, Huml päättää.

Jatkoajan tietojen mukaan Humlin ja Kärppien jatkosopimusneuvottelut ovat olleet käynnissä jo hetken aikaa.

» Lähetä palautetta toimitukselle