Jonne Jantunen väläytteli hyökkäyspään taitojaan.

Vesa Pöppönen www.facebook.com/VesaPhoto

Jantusen ensimmäinen liigamaali enemmän kuin lähellä: "Katsoin, että se lirui sisään asti"

Pelicansin nuori hyökkääjä Jonne Jantunen pelasi lauantaina Jyväskylässä toisen liigaottelunsa. Vaikka tehoja ei tullutkaan, joukkueen kolme pistettä lämmittivät mieltä. Jatkoaika haastatteli Jantusta ottelun jälkimainingeissa.

Jyväskylässä nähtiin lauantaina vauhdikas ja viihdyttävä kamppailu, kun Pelicans ja JYP iskivät yhteen. Pelicans oli lopulta tehokkaampi omissa paikoissaan ja naarasi pisteet mukaansa voittaen ottelun lukemin 4−2.

Pelicans teki kovalla karvauspelaamisellaan JYPin avauspelaamisen epämukavaksi, ja sai sitä kautta luotua hyviä suoria hyökkäyksiä JYPin maalia kohti. 

Lahtelaisen kiekkolegendan, Marko Jantusen poika, Jonne pelasi Jyväskylässä toisen liigaottelunsa.

− Ensimmäisen erän vähän jännitimme, mutta sitten otimme homman hyvin haltuun. Saimme hyvin riistoja ja pääsimme iskemään vastahyökkäyksien kautta hyvin hyökkäyspäässä. Hyvin pidimme paineen vastustajan päädyssä viimeisessä erässä ja pidimme oman johdon sitä kautta, tuumi Jantunen.

Uran ensimmäinen liigaosumakin oli todella lähellä. Jantunen pääsi maalinedusruuhkan jälkimainingeissa kokeilemaan JYPin maalivahti Jussi Olkinuoran kestävyyttä takatolpalta, mutta kiekko jäi pomppimaan juuri maaliviivan tuntumaan.

− Katsoin että se lirui jo siitä sisään, mutta osuikohan tolppaan, kun lirui veskan alle takaisin, hän harmitteli.

Nuorukaisen liigadebyytti tuli perjantaina KooKoota vastaan Lahdessa. Hän merkkautti itselleen tuolloin kaksi syöttöpistettä. Jantunen kokee, että on sopeutunut nopeasti liigakaukaloihin.

− Hyvin on mennyt omalta osalta, Nuorten SM:ssa ja Liigassa on varmaan pelinopeus aika lähellä toisiaan, mutta miehissä peli on paljon fyysisempää. Isoja äijiä vastassa, pitää kamppailla kovaa.

Pelicansin valmennus on antanut Jantuselle rohkeasti vastuuta. Mies pelasi lauantaina kultakypärä Aleksi Rekosen ja Antti Tyrväisen ketjussa, ja ylivoimavastuutakin on tullut heti alusta asti. 

− Koen, että omat vahvuudet ovat juuri hyökkäyspäässä ja nimenomaan ylivoimapelaamisessa.

Tavoitteet loppukautta ajatellen ovat yksinkertaiset.

− Mahdollisimman paljon kun pääsisi pelaamaan miesten pelejä, ei sen kummempia, Jantunen päätti.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös

Jääkiekon ilosanoma ei löydä perille Tallinnan huipputapahtumasta huolimatta

LIIGA | 28.1.2018 17:53
Historian ensimmäinen ulkomailla pelattu liigaottelu oli sekä Pelicansille että Liigalle hyvää PR:ää. Virolaisen jääkiekkobuumin synnyttämiseen on silti vielä liian pitkä matka. lue lisää

HPK:n toimitusjohtaja Toivanen opintomatkalla Tallinnassa: "Katson muutakin kuin peliä"

LIIGA | 27.1.2018 19:23
HPK:lle ottelu Tallinnassa Pelicansia vastaan ei ole valmistautumisen osalta juuri poikennut normaalista vieraspelistä. Tallinnassa on paikalla myös HPK:n toimitusjohtaja Antti Toivanen. lue lisää

Pelicans näkyy Tallinnassa sekä kentällä että käytävillä: "Tämä on spesiaalitapahtuma ja halusimme kaikki paikalle"

LIIGA | 27.1.2018 19:22
Tallinnassa pelattavan Pelicansin ja HPK:n välisen liigaottelun näyttämönä toimiva Tondiraban jäähalli on tänä lauantaina turkoosi. lue lisää

Ainutlaatuinen tilastoselvitys paljastaa: Liigan uskottomimmat fanit ovat Turussa ja Kuopiossa

LIIGA | 26.1.2018 11:59
Rauman Lukolla on Liigan uskollisin kotiyleisö. KalPalla ja TPS:llä puolestaan uskottomin. Jatkoajan laaja tilastoselvitys kymmenen edellisen kauden ajalta paljastaa, millä Liiga-paikkakunnilla kiinnostaa eniten kiiltävä ja missä ovat seuroille uskollisimmat elämänkumppanit. lue lisää

Lippukaupan teknisillä ongelmilla hopeareunus: "Lipputarjonta on nykyään hyvää"

LIIGA | 24.1.2018 7:00
Monen liigaseuran kanssa yhteistyötä tekevässä nettikauppa Lippu.fi:ssä oli palveluhäiriö tiistaina. lue lisää

Kommentit

Luetuimmat

Jesse Saarinen

Pelicans #85 L lh
s. 1985 Lahti
174CM / 80KG
SOPIMUS: 2017 (2018)