Jonne Jantunen väläytteli hyökkäyspään taitojaan.

Vesa Pöppönen www.facebook.com/VesaPhoto

Jantusen ensimmäinen liigamaali enemmän kuin lähellä: "Katsoin, että se lirui sisään asti"

Pelicansin nuori hyökkääjä Jonne Jantunen pelasi lauantaina Jyväskylässä toisen liigaottelunsa. Vaikka tehoja ei tullutkaan, joukkueen kolme pistettä lämmittivät mieltä. Jatkoaika haastatteli Jantusta ottelun jälkimainingeissa.

Jyväskylässä nähtiin lauantaina vauhdikas ja viihdyttävä kamppailu, kun Pelicans ja JYP iskivät yhteen. Pelicans oli lopulta tehokkaampi omissa paikoissaan ja naarasi pisteet mukaansa voittaen ottelun lukemin 4−2.

Pelicans teki kovalla karvauspelaamisellaan JYPin avauspelaamisen epämukavaksi, ja sai sitä kautta luotua hyviä suoria hyökkäyksiä JYPin maalia kohti. 

Lahtelaisen kiekkolegendan, Marko Jantusen poika, Jonne pelasi Jyväskylässä toisen liigaottelunsa.

− Ensimmäisen erän vähän jännitimme, mutta sitten otimme homman hyvin haltuun. Saimme hyvin riistoja ja pääsimme iskemään vastahyökkäyksien kautta hyvin hyökkäyspäässä. Hyvin pidimme paineen vastustajan päädyssä viimeisessä erässä ja pidimme oman johdon sitä kautta, tuumi Jantunen.

Uran ensimmäinen liigaosumakin oli todella lähellä. Jantunen pääsi maalinedusruuhkan jälkimainingeissa kokeilemaan JYPin maalivahti Jussi Olkinuoran kestävyyttä takatolpalta, mutta kiekko jäi pomppimaan juuri maaliviivan tuntumaan.

− Katsoin että se lirui jo siitä sisään, mutta osuikohan tolppaan, kun lirui veskan alle takaisin, hän harmitteli.

Nuorukaisen liigadebyytti tuli perjantaina KooKoota vastaan Lahdessa. Hän merkkautti itselleen tuolloin kaksi syöttöpistettä. Jantunen kokee, että on sopeutunut nopeasti liigakaukaloihin.

− Hyvin on mennyt omalta osalta, Nuorten SM:ssa ja Liigassa on varmaan pelinopeus aika lähellä toisiaan, mutta miehissä peli on paljon fyysisempää. Isoja äijiä vastassa, pitää kamppailla kovaa.

Pelicansin valmennus on antanut Jantuselle rohkeasti vastuuta. Mies pelasi lauantaina kultakypärä Aleksi Rekosen ja Antti Tyrväisen ketjussa, ja ylivoimavastuutakin on tullut heti alusta asti. 

− Koen, että omat vahvuudet ovat juuri hyökkäyspäässä ja nimenomaan ylivoimapelaamisessa.

Tavoitteet loppukautta ajatellen ovat yksinkertaiset.

− Mahdollisimman paljon kun pääsisi pelaamaan miesten pelejä, ei sen kummempia, Jantunen päätti.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös

TPS:n aukoo maalihanojaan, SaiPa palaa voittokantaan

LIIGA | 21.11.2017 10:00
Tiistain Liiga-kierroksella maaleja odotetaan varsinkin Pelicansilta ja Sportilta. TPS:ltäkin toivotaan maalihanojen avautumista nihkeän vaiheen jälkeen. lue lisää

Oulussa mätkitään maaleja, Lukolla mahdollisuus yllättää

LIIGA | 17.11.2017 8:00
Perjantain liigakierros tarjoaa jälleen mielenkiintoisia otteluita ja pelattavia kohteita. Katseet kääntyvät erityisesti Ouluun, jossa kohtaavat tulikuumat Kärpät ja HIFK. lue lisää

Joel Mustonen jättää Pelicansin

LIIGA | 13.11.2017 17:10
Pelicans ja hyökkääjä Joel Mustonen ovat purkaneet keskinäisen pelaajasopimuksensa. lue lisää

JYP ja Pelicans hakkaavat maaleja, Perrin piristää TPS:ää

LIIGA | 3.11.2017 10:59
Perjantain kierroksella nähdään kohtaamisia, joilta voi odottaa runsaasti vauhtia ja tapahtumia. Erityisesti Jyväskylässä ja Lahdessa odotetaan maaliverkkojen olevan kovilla. lue lisää

Jesse Mankinen palaa Suomeen - suuntana Pelicans

LIIGA | 26.10.2017 17:38
KHL-seura Vitjaz Podolskista lähtöpassit saanut Jesse Mankinen palaa Suomeen. Hän on tehnyt tämän ja ensi kauden kattavan sopimuksen Pelicansin kanssa. lue lisää

Kommentit

Niko Kivelä

Pelicans #63 L lh
s. 1995 Helsinki
186CM / 90KG
SOPIMUS: 2018 (2019)