Janne Lahti - maalina mestaruus

LIIGA / Haastattelu
Janne Lahti palkattiin iskemään maaleja - vaikka sitten päällään.
Kuva © Pekka Rautiainen - www.illcommunications.fi
Täksi kaudeksi Jokereihin palannut maalinsylkijä Janne Lahti on osunut toistaiseksi kaksi kertaa. Kummatkin maalit ovat olleet enemmän tai vähemmän onnekkaita. Vanha viisaus kuitenkin on, että kun maalille menee, alkaa hyviä asioita tapahtua.

JYPin 4-3-voittoon päättyneessä ottelussa yksi maalintekijöistä oli tuttu mies - Janne Lahti. Maalintekijäksi Jokereihin palkattu laituri tietää, missä juuri nyt ovat Jokereiden vahvuudet ja heikkoudet.

- Olemme menneet puolustuksen kautta alkukauden. Hyökkäyspeli on jäänyt vähemmälle huomiolle. Juuri nyt omalta alueelta lähdöissä ja hyökkäyspelin rakentelussa ei ole juuri mitään ideaa. Hyökkäyspäädyssä saamme riistojen kautta maalintekopaikkoja, emme muuten.

Toisessa erässä vietettiin todellisia maalijuhlia. Kuuluttaja sai kertoa yleisölle maalintekijän nimen peräti kuusi kertaa. Janne Lahden mielestä Jokerit olivat niskan päällä toisessa erässä.

- Tehtiin muutamia virheitä, ja JYP rankaisi niistä armotta. Niitä virheitä lukuunottamatta pelasimme hyvän vierasottelun. Paineistimme JYPin puolustajia ja saimme riistojen kautta maalintekopaikkoja. Pystyimme siitä syystä hallitsemaan pitkiäkin ajanjaksoja.

Hyökkääjän 2-2-tasoitus ei ollut illan kaunein, mutta valotaululla ei ottelun jälkeen lasketa kauneimpia maaleja.

- Saatiin jälleen yksi riisto JYPin päädyssä. Menin maalin eteen seisomaan ja minun kauttani kiekko meni sitten maaliin.

Jokereihin vuoden tauon jälkeen palanneen hyökkääjän tavoite on kristallinkirkas. Himmeämmät mitalit ovat häviäjille.

- Mestaruus on ainoa tavoite, ja minun tehtäväni on auttaa joukkuetta kaikin tavoin sen saavuttamisessa.

 

» Lähetä palautetta toimitukselle