Janne Lahti HPK:n tilanteesta – ”Kannattajien luottamus pitää ansaita”

LIIGA / Haastattelu
Lahti aloitti HPK:ssa juniorina ja edustaa nyt kokenutta kaartia.
Kuva © Aleksi Manninen aleksi.manninen@jatkoaika.com
Ottelu Lukkoa vastaan oli HPK:lle kauden ensimmäinen mistä ei herunut joukkueelle pisteitä. Janne Lahti kommentoi ottelun kulkua ja muisteli samalla uransa alkua HPK:n väreissä.

Lukko on joukkue, joka pystyy ratkaisemaan pelejä omilla vahvuuksillaan, eikä sille tarvitse antaa etumatkaa helppojen virheiden myötä. Myös käyttämättä jääneet viimeistelypaikat mietityttivät Janne Lahtea.

− Teimme paljon enemmän virheitä, kuin edellisissä otteluissa. Se on hyvä että yritetään pelata kiekon kanssa rohkeasti, mutta pitäisi myös oppia tunnistamaan raja, jolloin kannattaa heittää kiekko päätyyn tai purkaa tilanne. Tänään lahjoitimme lähes kaikki paikat, jotka Lukko ottelussa sai, Lahti manasi.

− Ajoittain olimme ihan hyvin pelin päällä ja jopa hallitsimme sitä, mutta annoimme liian paljon helppoja kiekkoja vastustajalle ottelun kuluessa.

Lahden ensimmäinen SM-liigamaali tuli Raumalla Lukkoa vastaan tammikuussa 2002. Vuosi oli pelaajalle ensimmäinen korkeimmalla sarjatasolla.

− Maaliin laitettu kiekko löytyy varmaan Riihimäeltä vanhempien luota. Se ei muistaakseni ollut mikään nätti maali. Lämäri lähti siniviivan päältä ja taisi mennä vähän maalivahdin piikkiin.

Lahti on pelannut HPK:ssa kymmenvuotiaasta lähtien ja korkeimmalle sarjatasolle kipuamisesta on hyviä muistoja.

− Timo Lehkonen oli kakkosvalmentaja ja Jukka Jalonen päävalmentaja. Se oli hienoa aikaa ja tekemisessä oli samanlaisia piirteitä kuin nytkin. Harjoittelu on laadukasta ja innostunutta. Mukana on paljon nuoria pelaajia ja kuten aikaisemminkin, nytkään ei kilpailla isolla budjetilla. Asiat täytyy tehdä hyvin että pärjäämme mukana vauhdissa.

Muissa seuroissa vietetyt vuodet ovat tuoneet kokemusta. Perhe-elämän ja huippu-urheilun yhdistäminen ei aina ole helpoimmasta päästä.

− Raumalla oli hieman vaikeampi kausi. Tykkäsin kyllä pelata siellä, mutta perheenlisäyksen seurauksena oli hieman kotona tilannetta päällä ja tuli nukuttua huonosti pari vuotta. Meillä oli hyvä joukkue ja varsinkin ensimmäisenä vuotena olisimme voineet mennä jopa päätyyn asti, mutta ei ihan riittänyt.

Nykyisen valmennuksen avulla on HPK:lla mahdollisuus mennä pitkälle - Se on myös vaatimus hallin täyttämiseksi

HPK:lla on ollut pirteä ote kauden alussa, mutta tuloksen tekeminen vaatisi enemmän tarkkuutta viimeistelyssä.

− Henkilökohtaisesti saisi tulla tulosta enemmän. Meidän ketjun luomien tekopaikkojen määrään olen ollut tyytyväinen, mutta pitäisi saada laitettua kiekkoa enemmän maaliin saakka. Meidän täytyy myös jatkuvasti kehittää peliämme, jotta tilanteita saadaan luotua jatkossa vielä tiheämmin.

− On turha alkaa masentumaan yksittäisistä hukatuista paikoista, vaan pyrkiä luomaan jatkuvasti niitä lisää.

Niko Kapanen on Lahdelle ennestään tuttu maajoukkueesta ja kemiat ovat kohdanneet alusta saakka.  HPK:n edustusjoukkueessa pelaajat eivät ole aikaisemmin samaan aikaan kenttää kuluttaneet.

− Kapasen kanssa on helppo pelata, kun hän toimii kuin tietokone ja miettii ajoittain minunkin puolestani kentällä. Kapanen on tuttu pelaaja maajoukkuekuvioista.

Joukkueen valmennus saa Lahdelta vuolaasti kiitosta.

− Olen tykännyt todella paljon HPK:n nykyisestä tavasta valmentaa. Harjoittelu on hyvää ja asiat ovat mietitty todella pitkälle. Täällä on tullut itsellekin uusia juttuja, vaikka olen uran aikana nähnyt jo paljon. Kesän aikana on oppia tullut lisää ja olen varmaan paremmassa kunnossa nyt kuin ikinä. Kaikkeen mahdolliseen saa apua ja ravintopuolikin on loppuun asti mietitty.

Antti Miettinen siirtyi pelikentältä penkin taakse ja se on jääkiekossa ihan arkipäivää. Miettinen ja Lahti pelasivat samaan aikaan HPK-paidassa 2001 - 03

− Hyvin on lähtenyt menemään yhteistyö Antin kanssa. Hän oli silloin ihan kärkimiehiä SM-liigassa, kun minä pyörin mukana melkein juniorina. On sitä uran aikana ennenkin tullut vastaavia tilanteita eteen, että pelikaveri siirtyy penkin taakse, joten ei se mikään suuri hyppäys ole ollut.

− Se on ihan normaalia jatkumoa, jossa kaikkien pitää sopeutua oman roolinsa mukaan.

Hämeenlinnan halli tunnettiin aikaisemmin melkoisena hornankattilana. Lahdella on selkeä näkemys miten entisajan loisto palautetaan.

− Kyllähän halli on tällä hetkellä hiljaisempi ja se on jatkunut jo muutaman vuoden. Meidän pitää ansaita se, että kannattajat tulevat täyttämään hallin. Jos tekemisen laadussa on toivomista, niin onhan se selvää, ettei maksava yleisö löydä paikalle. Ei se ole itsestäänselvyys, että halli täyttyy vuodesta toiseen.

− Tottakai tunnelma oli hallissa ihan eri, kun olimme kuusi vuotta putkeen välierissä taistelemassa mitaleista. Meidän pitää päästä takaisin siihen tekemiseen.

» Lähetä palautetta toimitukselle