Jani Tuppurainen harmitteli tappiota: "SaiPa selvästi nälkäisempi"

LIIGA / Haastattelu
Tuppurainen keräsi jälleen yhden tehopisteen.
Kuva © Timo Savela
Jani Tuppurainen oli SaiPa-ottelun jälkeen pettynyt mies. Oman joukkueen pelaaminen keräsi pyyhkeitä myös paljon puhuttaneen tuomarilinjan edestä.

Jani Tuppurainen kuului jälleen JYPin näkyvimpiin pelaajiin, kun tiistai-iltana vastaan asettui SaiPa. 3−4-tappioon voittomaalikilpailun jälkeen päättyneessä ottelussa Tuppuraisen tilille kertyi yksi syöttöpiste Tuppuraisen syötettyä JYPin 2−2-tasoitusmaalin.

Omasta onnistumisesta huolimatta Tuppurainen ei ollut ottelun jälkeen laisinkaan tyytyväinen.

− Me pelasimme huonosti. Todella huonoja syöttöjä meiltä, joiden takia emme päässeet omista liikkeelle. Pitäisi keskittyä itse peliin paremmin.

Vaikka SaiPan aggressiivinen ja riistoihin pyrkivä peli ei yllättänyt isäntiä, tuotti se runsaasti vaikeuksia JYPin kiekolliseen peliin. JYP ei onnistunut kunnolla löytämään lääkkeitä SaiPan puolustuspelin murtamiseen missään vaiheessa.

− Kyllä se oli enimmäkseen meidän omaa huonoutta. SaiPasta kyllä todellakin huomasi heidän haluavan voittoa meitä enemmän.

− Läpi ottelun oli kovia kaksinkamppailutilanteita. Me emme olleet tänään riittävän tylyjä voiton saamiseksi.

Vaatimaton Tuppurainen on huikean syyskautensa aikana noussut jo Liigan pistepörssin toiselle sijalle. Kun mukaan lasketaan sekä CHL että Liiga, edellisen 19 ottelun aikana 34-vuotias laitahyökkääjä on jäänyt vain kertaalleen ilman tehopisteitä.

Suuri kiitos tästä kuuluu Markus Hännikäiselle, jonka kanssa Tuppurainen muodostaa yhden Liigan kovimmista tutkapareista. Hännikäisen saama ulosajo herätti paljon keskustelua, mutta Tuppuraisen mukaan tilanne meni tuomarien osalta täysin oikein.

− Maila tuli suoraan naamaan, joten ei tuomarilla ollut muuta mahdollisuutta. Vahinkohan se oli, mutta ei voi mitään, kertasi Tuppurainen.

Hännikäisen ulosajon jälkeen ketjun kolmantena lenkkinä nähtiin Juuso Ikonen. Yhteinen sävel löytyi myös Ikosen kanssa nopeasti, sillä parivaljakko esitteli useasti heidän näyttävää yhteistyötään.

− Ei Ikonen tuonut mitään uutta meidän peliin, ihan samalla tavalla pyritään aina pelaamaan. Toki Juuso on taitava ja nopea.

− Yksi maali tehtiin ja yksi päästettiin omiin. Ei ollut sitä, mitä tästä ottelusta haettiin, päätti tuskainen Tuppurainen.

» Lähetä palautetta toimitukselle