Jan-Mikael Järvinen: "Ollaan saatu vähän verkkoja tötterölle"

LIIGA / Haastattelu
Järvinen on ollut tehokas kentille palattuaan.
Kuva © Saana Hakala
Alkukauden missannut Jan-Mikael Järvinen on ollut tehokas tositoimiin palattuaan. Tiistain ottelussa SaiPaa vastaan Järvinen oli jälleen pirteä, vaikka ei pisteille päässytkään. Järvinen ei kuitenkaan myöntänyt olevansa yksin vastuussa Tapparan parantuneista peliesityksistä.

Lappeenrannan SaiPa oli voittanut seitsemän edellistä kamppailuaan. Tappara oli kuitenkin hyvin valmistautunut illan otteluun, ja hallitsikin ottelussa pitkiä pätkiä. Ilta päättyi lopulta kotijoukkueen 4−2-voittoon.

− Tiedettiin, että kaverilla on monta voittoa alla ja että tulee yhtenäinen jengi vastaan. SaiPa puolusti todella hyvin, ja meidän piti olla aika viisaita siinä hyökkäämisessä. Muutaman vaarallisen ylivoimahyökkäyksen sieltä vastustaja sai, ja yhdestä teki maalinkin.

− Pääsääntöisesti pystyttiin kuitenkin vyöryttämään ihan hyvällä systeemillä SaiPan päätyyn, että kaverin veskari sai ihan täyden työn tehdä, kommentoi Jan-Mikael Järvinen illan peliä.

Järvinen pääsi aloittamaan kautensa melkein kuukautta muita myöhemmin, eikä kunto ole vielä aivan sataprosenttinen.

"siinä tuli aikamoiset biljardit ja kummalliset pomput"

− Kyllähän se vähän kunnon puolesta on niin, ettei vielä tietenkään huippukunnossa ole. Ei sitä kuitenkaan vielä stressaa. Välillä voi olla vähän raskaampia päiviä, ja välillä vähän parempia.

− Kuitenkin tässä ihan hyvällä mallilla ollaan, ja ihan hyvät harjoitukset ja muuta jo monta vuotta takaperin, että ei se niin ole haitannut. Enemmänkin sitä terävyyttä tässä pyrkii saamaan pikku hiljaa enemmän ja enemmän lisää.

Järvinen tehtaili kahteen edelliseen peliin tehot 3+2, mutta SaiPaa vastaan ei lisäpisteitä tullut. Hän kuitenkin esiintyi läpi ottelun pirteästi, rakennellen useita paikkoja ketjukavereilleen. Epäonnekseen Järvinen joutui katselemaan SaiPan 2−3-kavennusta aitiopaikalta, kun kiekko pomppasi pahassa paikassa Järvisen lavan yli.

− Siinä peli kääntyi, ja siinä tuli aikamoiset biljardit ja kummalliset pomput. Joskus se kiekko vaan tulee sellaiseen väliin, että sitä ei saa. Kaveri siitä sitten antoi yhden viereen ja saman tien ykkösellä hieno laukaus, ja kavennusmaali, mutta saatiin se onneksi kuitattua. Näitä sattuu ja mennään eteenpäin.

Alkukaudesta Tapparan peli näytti monesti mielikuvituksettomalta puurtamiselta. Järvinen myönsi, että pelien seuraaminen sivusta tuntui ajoittain vaikealta.

− Onhan se aina tottakai, jos joukkue ei pysty tekemään tulosta. Kuitenkin itse koetti koko ajan pitää jätkien mielialaa korkealla, vähän tsempata ja heittää huumoria sinne. Varmasti se vaikeuttaa, että jokaisella on alkukauteen paljon tavoitteita ja jokainen haluaisi sen lentävän lähdön, ja sitä kautta helposti syntyy pientä puristusta.

− Onneksi ollaan nyt tässä vaiheessa, ettei ainakaan tätä pidemmälle enää kestänyt, ja ollaan saatu vähän verkkoja tötterölle, kommentoi Järvinen toipilasaikaansa joukkueen mukana.

Viimeisen reilun viikon aikana Tapparalta on nähty paljon alkukautta raikkaampaa peliä. Järvinen kuitenkin kiistää muutokset pelitaktiikassa.

− Ei meillä oikeastaan mitään muutoksia ole tehty. Pelaajat ovat vain alkaneet noudattamaan sitä systeemiä paljon paremmin, ja jokaisen pelaajan itseluottamustaso nousee kauden edetessä, kun onnistumisia tulee. Myös ketjut löytävät enemmän kemiaa, kun tulee yhteisiä kokemuksia.

− Ei se systeemissä ole missään vaiheessa ollut se vaje, vaan se on enemmän ollut suoritustasossa. Nyt ollaan saatu pelaajia enemmän henkisesti mukaan tähän touhuun, ja sitä kautta onnistumisia.

− On ollut paljon tiukkoja pelejä, mutta viime aikoina ei ole niin sanotusti se jänne katkennut, vaan se on kestänyt meillä koko kuusikymmentä minuuttia, analysoi Järvinen Tapparan parantuneita otteita.

Voiko sanoa Tapparan parantuneiden esitysten johtuvan siitä, että Jan-Mikael Järvinen on palannut kaukaloon?

− No, toivottavasti siitä on ainakin jotain apua ollut. Kyllä tässä joka pelissä pyrkii ja haluaa auttaa joukkuetta ja toivoo, että se tuottaa jotain. Toivotaan, että pysytään voittojen tiellä, oli siellä kentällä kuka tahansa meidän jengistä. Eli joukkuepeliä, ja pyritään olemaan esimerkkinä jokainen päivä ja jeesata, mikäli paikka tulee.

» Lähetä palautetta toimitukselle