Jalo: "Haluan päästä ratkomaan pelejä"

MESTIS / Haastattelu
Vastedes Toni Jalo kiekkoilee Kupittaalla kotijoukkueen paitaan sonnustautuneena.
Kuva © Timo Savela
TUTO tiedotti maanantaina saavansa riveihinsä mieluisan paluumuuttajan, kun Toni Jalo palasi HPK:n riveistä muutaman vuoden tauon jälkeen takaisin Turkuun. Pirteä nuorukainen kertoi tiistain iltajäiden jälkeen kuulumisiaan Jatkoajalle.

Viimeksi kaudella 2011-2012 TUTOssa kiekkoillut Toni Jalo on silminnähden tyytyväinen paluustaan Turkuun.

− Oli todella mukavaa palata takaisin Turkuun. Kyllähän kotikaupunkiin on mukava päästä pelaamaan, kun katsomossa istuu vanhat tutut ja kaverit.

Jalo on TPS:n kasvatti, joten 25-vuotias hyökkääjä on kerännyt kaiken kiekkokasvatuksensa Aurajoen rannoilla. Lähdettyään Turusta kevään 2012 jälkeen Jalo on nähty niin Sportin kuin Jukureidenkin paidassa. Viimeisin keikka Varsinais-Suomen ulkopuolella suuntautui liigajäille Hämeenlinnaan.

Liikkeellä ollut hyökkääjä ei kuitenkaan koe olevansa rasittunut.

− Olen nähnyt liikkuvuuden enemmänkin vahvuutena, vaikka on se ehkä joissakin tapauksissa saattanut rasittaakin. Olen päässyt näkemään paljon erilaisia paikkoja ja oppinut sopeutumaan erilaisiin ympäristöihin. Se on auttanut kasvamaan pelaajana ja ihmisenä.

− Nyt olisi kyllä mukava olla vähän aikaa paikallaankin. Onhan sitä nyt kolme vuotta tullut reissattua missälie ympäri Suomea, Jalo toteaa.

Myöskään elämä kaukalon ulkopuolella ei ole liikoja rasittunut aktiivisesta maisemanvaihdosta, vaikka erityisjärjestelyjä on saanutkin välillä pohtia ja mietiskellä.

− Opiskelupaikkani on Vaasassa ja sitähän tässä nyt olen yrittänyt hoidella. Se on ollut pienenä haasteena. Puolitoista vuotta on tullut opiskeltua enemmän ja vähemmän etänä, mutta se on onnistunut paremmin kuin osasin odottaa, Jalo kertoo.

Turussa pelataan vain voitosta

Jalo on pelannut Mestistä viitisen kautta eniten juurikin Kupittaalla. Sarjan nykytila on viime aikoina puhuttanut ja huolettanut paljon, mutta Jalo jaksaa silti pysyä positiivisena. Hyökkääjä painottaa, että tässä sarjassa lähdetään edelleenkin pelaamaan vain voitosta.

− Tällä hetkellä tilanne näyttää huonolta, mutta haluan uskoa, että se lähtee tästä paranemaan. Sportin tapaus ja se, että KooKoo lähtee Liigaan, tulee tosin varmasti vaikuttamaan, Jalo toteaa.

Nuori hyökkääjä pääsi todellisiin playoff-kamppailuihin viime keväänä, kun Kouvolan KooKoo ja Mikkelin Jukurit väänsivät Mestiksen mestaruudesta. Mestaruus ajautui mikkeliläisten harmiksi kuitenkin Kouvolaan ja kabinettien kautta KooKoo lähtee ensi kaudeksi Liigaan.

Jalo taisteli alkukauden HPK:n paidassa.
Jalo taisteli alkukauden HPK:n paidassa.
Kuva © Pekka Rautiainen - www.illcommunications.fi

Jos tilanne olisi ollut toinen ja Jukurit olisi saanut paikkansa Liigasta, ei uusi liiganoususysteemi olisi ainakaan Jalon mielestä syönyt mestaruuden merkitystä.

− En usko, että se olisi vienyt mitään pois mestaruushuumasta. Jos olisimme voittaneet sarjan, uskon että päällimmäinen tunne olisi ollut se, että olisimme ainakin ansainneet liiganousun. Sportin tapauksessahan tilanne olikin erikoinen, kun tiputaan ensimmäisellä kierroksella ja silti mennään Liigaan, pohtii Jalo.

Liiganousua havitellaan myös Turussa ja kovana pistemiehenä tunnetusta Jalosta tulee varmasti tärkeä osa mestaruuteen tähtäävää turkulaispoppoota.

HPK:sta TUTOon vaihtanut hyökkääjä ei omien sanojensa mukaan saanut Hämeenlinnassa itselleen mieluisaa roolia eikä näytönpaikkoja tuntunut avautuvan tarpeeksi. Minkälaisessa roolissa hyökkääjä näkee itsensä TUTOssa?

− Enköhän minä TUTOssa pelaa sitä samaa roolia mitä olen Mestiksessä aina pelannut. Haluan edelleen pelata hyökkäävää peliä ja yksinkertaisesti päästä ratkomaan pelejä, hän kertoo.

Nähtäväksi jää, mihin kenttään tämä nuorukainen paikkansa vakiinnuttaa, mutta Jalolle omien sanojensa mukaan kelpaa ketju kuin ketju. Rutkasti syöttöpinnoja kausi toisensa jälkeen kerännyt hyökkääjä tuntee omat vahvuutensa ja aikoo myös tulevaisuudessa niitä hyödyntää.

− Pelintekeminen ja syöttäminen kaikessa yksinkertaisuudessaan vain on se minun juttuni. Ehkä sitä voisi täksi kaudeksi keksiä jotain uutta, kun sitä samaa kuviota on tullut tahkottua jo melko kauan, naurahtaa TUTO-vahvistus.

» Lähetä palautetta toimitukselle