Keskustelupalstalla on huoltokatko, jonka aikana se ei ole käytettävissä
Tuttu tuuletus vuosien takaa - Steve Moses osui jälleen Helsingissä.

Juuso Pellava - juuso.pellava@jatkoaika.com

"Jännitti ja jopa hermostutti" - Moses on palannut Helsinkiin tekemään maaleja

Kolme kautta, joista viimeisellä kaudella KHL:n maaliennätys. Steve Moses jätti jokerifaneihin lähtemättömän vaikutuksen. Nyt mies on palannut Helsinkiin ja kuin sovitusti, kekko löysi tiensä maaliin heti ensimmäisessä kotiottelussa.

Moni jokerikannattaja sai varmasti mieluisan joululahjan, kun Jokerit tiedotti joulukuun 25.päivä hankkineensa amerikkaishyökkääjä Steve Mosesin riveihinsä. Useamman kauden Helsingissä viettänyt Moses allekirjoitti peräti kahden ja puolen vuoden mittaisen sopimuksen.

Moses hurmasi otteillaan ennen kaikkea Jokereiden ensimmäisellä KHL-kaudella 2014-2015, jolloin hän takoi KHL:n uuden maaliennätyksen, 36 tehtyä maalia. Tämä on myös edellinen kerta, kun Moses viiletti jokeripaidassa.

Jälleennäkeminen Helsingin sunnuntai-illassa olikin riemukas molemmin puolin.

- Se tunnelma mikä täällä hallilla on ja nämä fanit olivat iso syy siihen, että halusin tulla tänne. Jo silloin kun lähdin, olin kiinnostunut jonain päivänä vielä palaamaan Helsinkiin ja Jokereihin. Nyt kun mahdollisuus tuli, oli päätös todella helppo tehdä, Moses kommentoi.

Vaikka Moses ehti olla poissa vain hieman reilut kaksi ja puoli vuotta, on Jokereiden joukkue ehtinyt uudistua lähes täysin. Ainoastaan Tomi Mäki, Tommi Huhtala ja Petteri Wirtanen ovat mukana Jokereiden ensimmäisen KHL-kauden joukkueesta.

Seuran taustahenkilöstöstä Mosesille tuttuja henkilöitä löytyy kuitenkin enemmän.

- Tämä on edelleen loistava organisaatio. Paljon on samoja naamoja hommissa täällä kuin lähtiessäni. Joukkue on totta kai lähes kokonaan vaihtunut, mutta kaukalon ulkopuolella Jokerit tuntuu hyvin pitkälti samalta edelleen, mies tuumasi.

Ennätyskauden jälkeen Moses lähti hakemaan paikkaa NHL:stä, joka jäi kuitenkin haaveeksi. Niinpä mies palasi KHL:ään, muttei Jokereihin vaan Pietarin SKA:n riveihin.

Ensimmäinen kausi Pietarissa sujui mieheltä vielä lähes piste per peli tahtia, mutta toinen kausi oli huomattavasti hankalampi ja peliaika oli todella kortilla pietarilaisten tähtisikermässä.

Moses myöntääkin, ettei aika Pietarissa ollut aivan sitä mitä hän odotti.

- Molemmat (Jokerit ja SKA) ovat ensiluokkaisia paikkoja pelata, joissa pelaajia kohdellaan todella hyvin. Itse henkilökohtaisesti tunnen oloni mukavammaksi täällä, kun kaikki pelaajat ja valmentajat puhuvat englantia. Pietarissa viime kaudella päävalmentaja (Olegs Znaroks) ei juurikaan englantia puhunut, joka oli minulle todella hankala asia, Moses kertoi ja jatkoi:

- Itselläni oli viime vuonna lisäksi paljon loukkaantumisia riesana, mutta onneksi olen nyt saanut pelata terveenä koko kauden.

Edelleen ensisijaisesti maalintekijä

Moses ja Jokereiden toinen yhteinen taival on jälleen saanut mainion alun. Neljässä ottelussa Moses on osunut kahdesti, kun mies maalinteossa myös tämänpäivän kamppailussa Metallurg Magnitogorskia vastaan.

Maaleja mies on tullut Helsinkiin jälleen hakemaankin, vaikka yrittääkin pysyä realistisena odotustensa kanssa.

- Koen olevani yhä samanlainen pelaaja, maalintekijä, kuin ennenkin. 36 maalista on tietenkin vaikea parantaa, mutta pelissä on paljon muitakin asioita, joissa voin kehittyä. Parhaiten kuitenkin pystyn Jokereita edelleen auttamaan maaleja tekemällä, mies analysoi.

Jokereiden sunnuntainen ottelu Metallurgia vastaan oli Mosesille samalla ensimmäinen Hartwall Arenan kotiyleisön edessä paluun jälkeen. Perhosilta vatsassa ei kokenutkaan kiekkomies pystynyt välttymään.

- Jännitti ja jopa hermostutti jonkin verran tänä aamuna. Pelin alussa kesti pitkän tovin, että sain itseni rauhoitettua, mutta sitten tämä alkoi tuntua samalta kuin muutkin pelit. Lopputulos vain on iso, iso pettymys, hän tuumasi.

Mosesin esiintyminen ja ennen kaikkea miehen tekemä 1-1 tasoitusosuma paljasti myös se, että, jos ei Moses ole unohtanut jokerifaneja, eivät nämä myöskään ole unohtaneet Mosesia.

Mies saikin maalistaan raikuvat suosionosoitukset ja löytyipä jokerifaneilta muistista vielä vanhat Steve Moses -kannatuslaulutkin.

- En tiedä uskalsinko ihan odottaa, että minut muistettaisiin, mutta hyvältä se totta kai tuntuu. On aina hienoa, jos sinut tunnistetaan siitä mitä elämässäsi teet, riippumatta mikä se asia on. Fanit täällä ovat olleet todella hyviä minua kohtaan ja se tekee jokaisesta pelistä täällä niin erityistä.

Kuten Moses itsekin myönsi, ei yksi tappio lisää taatusti ollut se mitä Jokerit ottelusta oli lähtenyt hakemaan. Tappion keskeltä Moses löysi kuitenkin myös positiivisia asioita ja mies muistuttikin, ettei hän ole vielä näyttänyt parastaan.

- Teimme hyvää työtä, kun nousimme jälleen tappioasemasta. Meidän täytyy kuitenkin saada jälleen kolmen pisteen voittoja.Vastassa oli hyvä joukkue, mutta emme silti ole lainkaan tyytyväisiä tähän yhteen pisteeseen. Henkilökohtaisesti minun täytyy luonnollisesti vielä päästä sisään juuri tähän joukkueeseen ja pelitapaan. Uskonkin, että otteeni parantuvat pikkuhiljaa ottelu ottelulta, Moses päätti.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös

Jukka Jalosen ikuinen klisee muututtava todeksi

KHL | 16.3.2018 14:14
Helsingin Jokereiden päävalmentaja Jukka Jalonen on latonut kliseitä, joiden mukaan Jokerit on näyttänyt pystyvänsä voittamaan isot pelit. Nyt olisi aika muuttaa kliseet teoiksi ja kääntää tiukat pelit oman joukkueen eduksi. lue lisää

Rotaation merkitys nousee huippuunsa Jokereiden ja TsSKA:n välisessä sarjassa

KHL | 16.3.2018 14:11
KHL:n pudotuspelien ensimmäinen kierros meni kaikilta läntisen konferenssin suosikkijoukkueilta helposti läpi. Jokainen joukkue lähtee toiselle kierrokselle tuoreena. Toisen kierroksen ottelusarjoista on odotettavissa pitkiä ja raastavia, joten pelaajien rotaatio nousee merkittävään rooliin. lue lisää

Epävireisen Tolvasen valinta ei olisi pitänyt olla itsestäänselvyys

MAAJOUKKUE | KHL | 22.1.2018 21:58
Eeli Tolvanen on mukana Leijonien olympiajoukkueessa Etelä-Koreassa. Alkukaudesta kohuttu maalipyssy on kuitenkin hiljentynyt lähes täysin viime aikoina. Miten Tolvasen valinta saattoi silti olla itsestäänselvyys? lue lisää

"Hän on aina siellä, missä tarvitaan" - Tolvanen ja O'Neill jatkoivat siitä, mihin jäivät

KHL | 9.1.2018 21:45
Harvoin on Jokereissa nähty tilannetta, jossa 18-vuotias poika on joukkueen menestyksen kannalta erittäin suuressa roolissa. Eeli Tolvanen on kuitenkin tällaisen aseman otteillaan ansainnut. Jokereiden onneksi Tolvanen on jälleen joukkueen käytettävissä. lue lisää

KHL:n suomalaiset vko 49: Missä on Tolvasen maalijyvä?

KHL | 12.12.2017 11:57
Kahdeksan ottelua on Jokerien alkukauden komeetta Eeli Tolvanen joutunut tahkoamaan ilman ainuttakaan täysosumaa. Samalla Juuso Hietanen on tehnyt vahvan paluun loukaantumisen jäljiltä, mutta rahkeita olisi vieläkin parempaan. lue lisää

Kommentit

Luetuimmat

Steve Moses

Jokerit #11 R lh
s. 1989 Leominster, MA, USA
176CM / 78KG
SOPIMUS: 2020