Suomen turnaus päättyi karsintapeleihin Latviaa vastaan. Sarjapaikka säilyi.

Emil Hansson www.Facebook.com/HanssonPhotography

Jääkiekkoliiton puheenjohtaja Nummela nuorten MM-kisoista: "Jatkokäsittelyssä katsomme eteenpäin"

Suomen nuorten MM-turnaus meni penkin alle. Nuoret Leijonat joutui pelaamaan sarjapaikan säilyttämisestä Latviaa vastaan. Jääkiekkoliiton puheenjohtaja Harri Nummela kertoi näkökulmansa suomalaisen jääkiekon yhteen isoimmista katastrofeista.

Suomen jääkiekkoliiton puheenjohtaja Harri Nummela oli koko turnauksen ajan tietoinen siitä, missä joukkueen osalta mennään. Hän seurasi aktiivisesti myös muiden joukkueiden otteita. Kisat paranivat tapahtumana loppua kohden.

− Seurasin kisoja tiivisti. Suomen osalta tulos ei ollut toivottu, mutta onneksi sarjapaikka säilyi. Mitalipelien ottelupäivinä turnaus heräsi eloon, kuten saattoi odottaa, kun Kanadassa pelattiin, kertaili Nummela.

Nuoret Leijonat suorittivat kaukalossa alle odotusten miltei koko kisojen ajan. Jääkiekkoliiton puheenjohtaja löysi kuitenkin hopeareunuksen suomalaissuorituksesta.

− Karsintavaiheessa joukkue oli kovan paineen alla. Pelattiin niin isoista asioista. Vaikkei peli ollut kaunista niin joukkue osoitti henkistä kanttia. Ei ollut varmasti ainut kerta, kun joutuvat vastaavaan tulevien uriensa aikana. Ovat ainakin nyt kokemusta rikkaampia.

Pelaajiin ei oltu yhteydessä Jääkiekkoliiton taholta, kun Jukka Rautakorpi vaihdettiin Jussi Ahokkaaseen.

Suunta eteenpäin kohti uusia kisoja

Jääkiekkoliitossa ei Nummelan mukaan käyty läpi edes sellaista vaihtoehtoa, että Suomi olisi hävinnyt kahdesti Latvialle ja pudonnut B-sarjaan.

Turnaus analysoidaan normaalien käytäntöjen mukaan, eikä syyllisiä lähdetä metsästämään. 

− Liittohallitus ja liiton toimiva organisaatio noudattelevat kisojen perkaamisessa normaalia kaavaa. Siihen ei liity mitään dramatisointia, tähdensi Nummela.

− Otamme tästä opit talteen. Jatkokäsittelyssä katsomme eteenpäin.

Rautakorpi valittiin Nuorten Leijonien päävalmentajaksi jo ennen kuin Nummela oli nykyisessä pestissään.

− Minun silmissäni Rautakorpi on osaava valmentaja. Hän on varmasti myös muiden kuin omissa silmissäni arvostettu tekijä, kehui Nummela kisat aloittanutta vastuuvalmentajaa.

Kisojen aikana ja niiden jälkeen puhuttiin paljon muun muassa Rauli Uraman ja muun valmennusosaston roolista joukkueessa.

− Kuuntelemme päävalmentajan toiveita valmennusporrasta kasatessa. Valmentajilla on yksilölliset toiveet, millaisen henkilömäärän ja voimavarat kisojen valmennukseen tarvitaan. Tämä asia on kuitenkin yksi niistä, joita arvioimme isossa kuvassa, Nummela vielä painotti.

EDIT: 6.1.2017 klo 17.43: Viittaus MM-kisoihin lisätty otsikkoon.

Lue myös

Road to Buffalo – Paras puolustus miesmuistiin

MAAJOUKKUE | 13.10.2017 13:00
Hiukan reilu kaksi kuukautta ja Joulupukki lähtee Korvatunturilta. Siitä on enää kaksi päivää kiekkoihmisen todelliseen jouluun, kun nuorten MM-kisat käynnistyy tapaninpäivänä Buffalossa Yhdysvalloissa. lue lisää

Jääkiekkoliitto uusiin projekteihin lajin murroksessa − puheenjohtaja Nummela uskoo hyvään tulevaisuuteen

MAAJOUKKUE | 22.5.2017 12:15
Jääkiekkoliiton puheenjohtaja Harri Nummela oli ylpeä Leijonien neljänteen sijaan päättyneestä MM-turnauksesta. Tulevaisuus pitää sisällään muutaman ison projektin, joihin valmistautuminen alkaa miltei heti. Nummela analysoi myös suomalaisen ja kansainvälisen jääkiekon murrosvaihetta. lue lisää

Jääkiekkoliiton puheenjohtaja Nummela on ollut yhteydessä Leijonien GM Jere Lehtiseen

MAAJOUKKUE | 9.5.2017 16:13
Jääkiekkoliiton puheenjohtaja Harri Nummela on seurannut Suomesta käsin Leijonien otteita MM-kisoissa. Hän on ollut keskusteluyhteydessä GM Jere Lehtiseen. Liitossa odotetaan Leijonilta puolivälieräpaikkaa. lue lisää

Kapasen jatkoaikamaali sykähdyttävin urheiluhetki – jääkiekko hyvin esillä Urheilugaalassa

MAAJOUKKUE | 18.1.2017 0:00
Jääkiekko näkyi Urheilugaalassa useiden palkintojen kohdalla. Patrik Laine keräsi eniten palkintoja. lue lisää

Bell Centren työntekijät mielellään töissä – "Kaikki ovat rentoutuneita"

MAAJOUKKUE | 5.1.2017 16:30
Kanadan MM-joukkueen saapuminen Montrealiin toi kiireen myös hallin työntekijöille. Nuorten MM-kisojen aikana on silti mukavaa olla töissä. lue lisää

Kommentit

Lisää artikkeleita