Meskanen juhli Mark Floodin ja Joseph Piskulan hellässä otteessa.

Jarno Hietanen

Itsenäisyyspäivä perinteisesti perheen parissa − Meskanen seuraavaksi piste-ennätyksen kimppuun

Ilveksen Ville Meskanen on yksi tamperelaisten tehonyrkin lenkeistä, ja todella hanakka laukoja. Nuori hyökkääjä luo vaaranpaikkoja vastustajan maalilla illasta toiseen. Meskanen pohdiskeli alkukauttaan, ja Suomen satavuotista itsenäisyyttä videohaastattelussa.

Ilves voitti itsenäisyyspäivän aattona Lukon kotikentällään maalein 2−1. Tupsukorvien hyökkääjä Ville Meskanen oli juhlahumusta mielissään, ja kertailikin tuntojaan illasta haastattelussa.

− Hienoja videopätkiä näytettiin pelikatkoilla. Kyllä tunnelma oli aistittavissa jään tasollakin. Hienointa oli näin armeijan käyneenä, että ymmärtää − tai ei todellakaan ymmärrä, mutta osaa arvostaa sitä, että tämä herra tuli tiputtamaan avauskiekon. Se oli henkilökohtaisesti isoin juttu, Meskanen tunnelmoi.

Avauskiekon pudottanut herrasmies oli 90-vuotias tuomarilegenda ja pitkäaikainen Ilves-puolustaja Pentti Isotalo, joka sai yleisöltä raikuvat suosionosoitukset seisaaltaan − amerikkalaisittain standing ovationit.

Meskanen oli alkukauden sivussa vammojen takia, mutta paluun jälkeen 22-vuotias pelimies on ollut hyvässä vireessä. Viime otteluissa rinnalle on löytynyt kaksi muuta taitoniekkaa, joiden kanssa yhteispeli on loksahtanut kohdalleen.

Ketju, jossa Meskanen pelaa Sami Sandellin ja Eemeli Suomen kanssa on ollut Ilveksen syömähammas viime otteluissa. Meskasen maalinälkä on kohdallaan, vaikkei Lukkoa vastaan verkko heilunutkaan.

− Suuri on nälkä. Nyt, kun on tuntunut uppoavan, niin nälkä kasvaa syödessä.

− Luotan siihen, että kauden mittaan niitä maaleja tulee vielä − enemmänkin kuin Suomella, Meskanen virnistää.

Piste-ennätys ennen joulua − itsenäisyyspäivä perheen parissa perinteitä kunnioittaen

Meskanen ja Suomi ovat hyviä ystäviä keskenään, ja ovat pelanneet yhdessä nuorista pojista asti. Ennemmin syötöistään tutuksi tullut Suomi johtaa Meskasta maalitilastossa muutamalla pykälällä.

Sandellin ympärille kasatun ketjun pelistä huokuu itseluottamus omaan tekemiseen, eikä kolmikko tunnu jännittävän tiukoissakaan paikoissa.

− Hyökkäysalueen pelaamisessamme ei ole mitään sovittua, vaan hommat tulevat selkärangasta. Tietysti jotain pieniä juttuja voi kokeilla, mutta luomuna toimii myös hyvin.

Meskasen henkilökohtainen Liigan piste-ennätys on viime kaudelta, jolloin 44 ottelussa syntyivät tehot 9+11=20. Nyt hänellä on kasassa tehot 9+9=18. Meskanen lupaakin pistää ennätykset uusiksi, ennen kuin joulupukki koputtaa ovelle.

− Montakohan minulta puuttuu siitä? Kyllä minä uskon, että se tulee, Meskanen lataa tarkastuksensa jälkeen.

6. joulukuuta on Suomen sadas itsenäisyyspäivä, ja Meskasten perheessä juhlaa vietetään tiiviisti yhdessä. Nuorella miehellä on myös vastaus valmiina, kun kysytään itsenäisyyspäivän merkitystä − vaikka miltei koulun koekysymykseltä tilanne haiskahtikin.

− Paha kysymys, tuli vähän puskista. Täytyy arvostaa sitä, mitä jotkut ovat tehneet tämän eteen, ja kunnioittaa niitä, jotka ovat taistelleet maamme puolesta. Itse päivä menee varmaan perheen parissa hyvän ruuan ja seurustelun merkeissä.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös

Vuosien räkänauru vaimenee, tulevaisuus on Ilveksen

LIIGA | 15.11.2017 16:17
Ilves on ollut Liigan kestovitsi viime vuodet. Tampereella on tehty vuosi toisensa jälkeen sähläyksen uusi pohjanoteeraus. Nyt naurut on naurettu. lue lisää

Ilves jatkoi läpimurtoa tekevän Meskasen sopimusta kahdella vuodella

LIIGA | 15.11.2017 11:17
Ilves on tehnyt kahden vuoden jatkosopimuksen oman kasvattinsa Ville Meskasen, 22, kanssa. lue lisää

Kiveltä lisätietoa Meskasen tilanteesta: "Silmä on niin turvonnut, ettei voinut jatkaa"

LIIGA | 21.10.2017 20:18
Ville Meskanen joutui jättämään TPS-ottelun kesken toisessa erässä silmän alueelle tulleen mailaniskun takia. lue lisää

Ilvekselle lisää loukkaantumishuolia – Meskanen jätti TPS-ottelun kesken

LIIGA | 21.10.2017 19:03
Ilveksen kaksi maalia iskenyt Ville Meskanen jätti TPS-ottelun kesken toisessa erässä. Meskanen sai kovan osuman kasvoihin Henrik Tallinderin mailasta. lue lisää

Meskanen sivussa syyskuulle, Ilves tekee pieniä muutoksia toiseen harjoituspeliin

LIIGA | 11.8.2017 22:39
Ville Meskanen on sivussa kaikista Ilveksen harjoitusotteluista loukkaantumisen takia. Sami Sandell saatetaan nähdä kaukalossa jo elokuun aikana. lue lisää

Kommentit

Tulosvetovihjeet

IlvesTPS
"Ilves maksaa virheistään"
Tampereella kohtaavat kaksi sarjan eliittiin kuuluvaa joukkueetta tasakentällisin pelaamisen viimeistelytehokkuuden osalta. Ilveksen suhdanne on ollut nousussa, kun taas TPS:lla kenties pienessä laskussa. Isompia virheitä puolustusalueella sattuu Ilvekselle, mikä puoltaa turkulaisten vierasvoittoa. Myös historia on TPS:n puolella: edellisestä kymmenestä kohtaamisesta tupsukorvat ovat voittaneet vain yhden.
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
JYPHPK
"JYP nappaa kotivoiton"
Jyväskylässä kohtaavat viime aikojen kaksi alavireisimpiin kuulunutta joukkuetta. JYPin pelaamisen taso heittelee voimakkaasti jopa erien sisällä, kun kontrolli ei pysy pelissä. Tämä kasvattaa yllättävien tapahtumien roolia pelissä, joita HPK tarvitsee vierasvoiton hakemiseksi. Viimeistelytehokkuus on kuitenkin hämeenlinnalaisille suuri ongelma, mikä estää ryöstöretken toteutumisen.
 • 3
 • 4
 • 1
 • 2
LukkoHIFK
"Lukko ei katkaise tappiokierrettään"
Lukko ei ole onnistunut saamaan peliään toivotulle tasolle pahojen loukkaantumisten keskellä. Nimekkäät vahvistukset väläyttelevät, mutta hakevat vielä tason vakiintumista parhaaksi mahdolliseksi. Virtaa kuitenkin riittää viikon ensimmäisessä ottelussa. HIFK saapuu Raumalle sisuuntuneena tappiosta. HIFK haluaa rikkoa isäntien kiekollista peliä, mikä tuo tarvittavan tuloksen viimeistään erikoistilanteiden turvin.
 • 2
 • 3
 • 4
PelicansKärpät
"Kärpät nauttii Pelicansin virheistä"
Kärpät kuuluu sarjan parhaimpiin viimeistelijöihin niin ylivoimalla kuin tasakentällisin. Tämä tietää rankkaa iltaa lahtelaisille, jotka sortuvat jatkuvasti pahoihin virheisiin omalla alueellaan. Pelicansin ylivoimapelaaminen ei ole ollut enää alkukauden tasolla, mikä on hidastanut pistepussin karttumista. Lisäpisteitä ei tule tästäkään ottelusta, kun Kärpät hakee voiton tylyllä esityksellä.
 • 0
 • 2
 • 3
 • 4
SportTappara
"Tappara jatkaa pisteputkeaan"
Sportin yllä on ollut varsin harmaita pilviä, jotka ovat hiljalleen väistyneet kahdella peräkkäisellä voitolla. Erityisesti viimeistelytehokkuus on parantunut aiempaan verrattuna. Tapparaa vastaan paikkoja ei kuitenkaan tule läheskään niin helpolla. Tappara on tottunut pelinhallinnan ailahteluun, eikä takaiskutkaan hätkäytä. Näin kirvesrintojen pisteputki kasvaa seitsemän ottelun mittaiseksi.
 • 1
 • 4
 • 5
ÄssätJukurit
"Ässien ilta positiivisempi"
Ässillä ja Jukureilla on menossa kauden vahvin vaihe, kun Ässät on voittanut kymmenestä viimeisimmästä ottelusta kahdeksan ja Jukurit liitää kolmen ottelun voittoputkessa. Molemmat joukkueet ovat kuitenkin haavoittuvaisia, mistä kertoo erityisesti Jukurien heikko avaus- ja alivoimapelaaminen. Ässien rutiini tiukkojen pelien voittamisesta on suurempi, mikä kallistaa vaakakupin oululaisille.
 • 3
 • 4
 • 2
 • 3

Luetuimmat

Ville Meskanen

Ilves #18 R h
s. 1995 Tampere
181CM / 82KG
SOPIMUS: 2020