Itseluottamusta uhkuva Jere Karjalainen: "Ihan voitettavissa oleva joukkue!"

LIIGA / Haastattelu
Jere Karjalainen löysi hyvät ketjukaverit Hämeenlinnasta.
Kuva © Pekka Rautiainen - www.illcommunications.fi
Hämeenlinnassa HPK haastoi jälleen mestarisuosikki Kärpät tosissaan. Erityisesti Kerhon kakkosketju on ollut yksi joukkueen kevään pirteimmistä.

Lauantaina Rinkelinmäellä HPK:n niukkaan 1-0-tappioon päättyneen ottelun pirtein ilmestys oli jälleen Tuomas Vänttisen johtama kakkosketju, jonka laidoilla viilettivät Jere Karjalainen ja Ville Järveläinen.

Tappio luonnollisesti sapetti kesken kauden Jokereista Hämeenlinnaan siirtynyttä Karjalaista.

"Pelit kovenevat ja nyt pitää vain nauttia tästä"

− Kyllä harmittaa. Tämä olisi ollut ehdottomasti voitettavissa, Karjalainen harmitteli.

Haastajana puolivälieriin lähtenyt HPK on pystynyt jopa hallitsemaan otteluita runkosarjan voittanutta joukkuetta vastaan. Kärppien maalilla Tomi Karhunen on kuitenkin esittänyt sellaisia kevätjuhlaliikkeitä, että voitot ovat jääneet oululaisille.

− Huono maku jäi tästä, mutta jääkiekko on maalintekopeli. Kaveri teki yhden ja me emme yhtään.

Tappiot eivät kuitenkaan ole lannistaneet HPK:ta. Hyvät otteet mestarisuosikkia vastaan ovat nostaneet etenkin Karjalaisen itseluottamusta. Laituri haastoi röyhkeästi ja ajoi taklaukset loppuun. Myös kiekon kanssa Karjalainen uskalsi tehdä rohkeitakin ratkaisuja ja haastaa puolustajia.

− Nyt varsinkin, kun on päässyt joukkueeseen vielä paremmin sisään, on itseluottamuskin noussut. Uskallusta on tullut paljon lisää.

Pudotuspeleissä Vänttisen johtama kakkosketju on ollut HPK:n tehokkain. Vaikka maalitykki Teemu Rautiainen onkin ollut puolivälieristä sivussa, iski kakkosketju Oulussa joukkueen ainoan maalin Karjalaisen läpiajon päätteeksi.

− Meillä on klikannut hyvin ja kemiat ovat kohdanneet. Pelit kovenevat ja nyt pitää vain nauttia tästä.

Karhunenkin on Karjalaisen mukaan ohitettavissa, kun HPK vain muistaa suurimmat kiekkoklišeet: miestä maalille ja irtokiekot sisään.

− Ihan voitettavissa oleva joukkue! Pitää vain olla kärsivällinen ja tehdä paikoista maalit. Kyllä me Oulussa voitamme.

» Lähetä palautetta toimitukselle