Itseluottamuksen kanssa tuskaillut Lindell iloitsi onnistumisistaan

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Esa Lindellin mukaan hänen itseluottamuksensa kohosi Ranska-ottelussa, kun nuori puolustaja sai vetoja maalille ja syöttöjä lapaan.
Kuva © Samppa Toivonen - http://www.samppas.net
Puolustaja Esa Lindell tälläsi toisessa erässä kiekon Ranskan häkkiin, mikä selvästi ruokki kiekollisena puolustajana tunnetun Lindellin itseluottamusta. Maali oli vasta toinen suomalaispuolustajan osuma tämän kevään MM-turnauksessa.

MM-turnauksen aikana itseään torunut puolustaja Esa Lindell sai kadonnutta itseluottamustansa takaisin Ranska-ottelussa. Lindell iski Mikael Granlundin ja Mikko Koivun syöttämän Suomen 2−0-osuman ylivoimalla.

− Pirun hyvältä tuntuu. Ylipäätään se ruokkii itseluottamusta, kun saa hyviä syöttöjä lapoihin, kiekot eivät pompi ja saa vetoja kohti maalia, Lindell hymyili ottelun jälkeen.

Lindellillä on tärkeä rooli Suomen kakkosylivoimassa ainoana puolustajana ja viivamiehenä. Nyt viivalta tuli ensi kertaa tulosta maalin muodossa. 21-vuotias puolustaja oli kerännyt ennen Ranska-ottelua yhden syöttöpisteen turnauksessa.

− Yritän mahdollisimman paljon vedellä keskeltä ja jakaa kiekkoa "Mikelle" tai Mikolle.

− Nyt sain "Mikeltä" kiekon suoraan takaisin ja vedin. En tiedä, osuiko se vähän ranskalaisen mailaan, mutta samapa se, verkoille asti meni, Lindell hehkutti maaliaan.

Suomen puolustajista ovat nyt onnistuneet maalinteossa ainoastaan Lindell ja Unkari-pelissä maalin iskenyt Atte Ohtamaa. Lindell ei osannut suoralta kädeltä sanoa, mikseivät suomalaispakit ole osuneet tiuhempaan.

− En tiedä. Aika paljon tietty meidän vetoja on varmaan blokattu, se voi olla yksi syy. Vedot pitää saada maalille asti, siinä on selvä parannuksen kohde, Lindell pohti.

» Lähetä palautetta toimitukselle