Kieffer Bellows tuuletti maalia kahdesti.

Emil Hansson www.Facebook.com/HanssonPhotography

Isänsä entisessä kodissa juhlinut Bellows: "Tällä kertaa sattui menemään sisään"

USA:n joukkueen merkittävimpiä pelaajia finaalissa oli Kieffer Bellows, joka teki kaksi jenkkien varsinaisen peliajan maaleista.

Kieffer Bellowsille Montreal on erityinen paikka, sillä hänen isänsä Brian kuului toistaiseksi viimeisimpään Montreal Canadiensin Stanley Cupin voittaneeseen joukkueeseen.

Vaikka Brian Bellowsin mestaruusjuhlat olivat viisi vuotta ennen Kiefferin syntymää, poika ymmärtää hyvin historian.

− Oli erityistä olla Montrealissa. Jo aikanaan astuminen jäälle täällä oli erityistä.

Brian oli seuraamassa finaalia katsomossa.

− Näin isäni katsomossa. Pystyin juuri tervehtimään häntä, mutta juttelemaan hänen kanssaan pystyn vasta hotellilla, Bellows myöntää.

Bellows on vieraillut Montrealissa useasti sukulaisten takia, ja hänellä on muistoja myös NHL-peleistä.

− Ennen tätä turnausta olin ollut täällä kolme vuotta sitten, kun Montreal Canadiens pelasi pudotuspeleissä Boston Bruinsia vastaan. Muistan sen, että yleisö oli samanlainen kuin tässä pelissä.

Bellows teki finaalissa kaksi maalia. Siitä huolimatta hän väheksyy omaa vaikutustaan joukkueen menestykseen myös finaalissa.

− Koko turnauksessa minulla on ollut useita hyviä maalipaikkoja, mutta tällä kertaa vedot sattuivat menemään sisään. Täytyy kiittää joukkuetovereita paikkojen luomisesta, erityisesti Charlie McAvoy antoi unelmasyötön toisessa Ensimmäisessä Adam Foxin laukaus vain sattui osumaan minuun.

− Maalintekijät saavat huomion, mutta pieniä asioita tekevät ovat suureksi avuksi.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös

Yhdysvallat otti historiallisen mitalin: "Meitä ei muisteta kullasta, mutta tämä oli menestystarina Yhdysvaltain jääkiekolle"

MAAJOUKKUE | 6.1.2018 2:42
Kullan karkaaminen käsistä oli Yhdysvalloille pettymys. Joukkue osasi iloita kuitenkin siitä, että maa saavutti ensimmäistä kertaa kolme mitalia putkeen nuorten MM-kisoissa. Tšekki kaatui pronssiottelussa luvuin 3–9. lue lisää

Yhdysvaltalaisten yhteishenki faneista pelaajiin siivitti isännät voittoon: "Ilman heitä emme varmaan olisi olleet ajoissa pelissä"

MAAJOUKKUE | 30.12.2017 7:00
Yhdysvallat nousi kahden maalin takamatkalta tasoihin Kanadaa vastaan ja vei lopulta ulkoilmaottelun voiton rangaistuslaukauksilla. Ilman avuliaita faneja joukkue ei olisi ollut ajoissa pelissä. Joukkueen johtavat pelaajat korostivat myös hyvää joukkuehenkeään voiton mahdollistajana. lue lisää

Kisojen tähdistökenttä valittu - kultajoukkue Kanadasta vain yksi mahtui tähdistöön

MAAJOUKKUE | 6.1.2018 6:07
Finaalin ratkettua nuorten MM-kisojen tähdistökenttä ja parhaimmat pelaajat palkittiin. Kultaa voittaneelta Kanadalta tähdistöön pääsi vain yksi pelaaja. Yhdysvalloilta kenttään pääsi kaksi pelaajaa, hopeaa saavuttaneelta Ruotsilta myös kaksi ja Tšekiltä yksi. lue lisää

Osa-aikaeläkeläinen Gionta johdattaa Yhdysvallat olympialaisiin: ”Hän on loistava johtaja”

MAAJOUKKUE | 5.1.2018 13:00
Yhdysvallat julkisti olympialaisjoukkueensa nuorten MM-kisojen aikaan. Yhdysvaltain olympiajoukkueen GM Jim Johannson avasi olympiajoukkueen taustoja. lue lisää

Yhdysvaltain valmentaja Motzko: "Jäähy 3–0-hyökkäyksestä summaa iltamme"

MAAJOUKKUE | 5.1.2018 5:30
Ruotsi kampitti välieräpeikkonsa torstaina ja eteni luvuin 4−2 finaaliin Yhdysvallat-voiton ansiosta. Puolustava maailmanmestari pelaa näin ollen pronssista. Yhdysvaltain päävalmentaja Bob Motzko oli ottelun jälkeen pettynyt ja antoi pelistä puhtaat paperit vain maalivahdilleen. lue lisää

Kommentit

Lisää aiheesta

Luetuimmat

Kieffer Bellows

USA U18 L h
s. 1998 Edina, MN, USA
183CM / 90KG