IPK pyrkii vakiinnuttamaan paikkansa Suomi-sarjassa

Suomi-sarja / Haastattelu
Evgeny Fofanov on yksi Kainuun lahjoista Iisalmelle. Fofanov nakutti runkosarjan 29 ottelussa 9+16 tehopistettä.
Kuva © Samppa Toivonen - http://www.samppas.net
Iisalmen Peli-Karhut taisteli kynsin ja hampain viimeiseen asti playoff-paikasta. Iisalmessa elettiin tällä kaudella jo pienoista jääkiekkohuumaa, mutta kannattajien harmiksi IPK jäi lopulta viiden pisteen erolla ulos playoff-peleistä. Lyhyeen haastatteluun saatiin joukkueen päävalmentaja Jukka Niiranen joukkueen vieraillessa Porvoossa edellisviikonloppuna.

IPK:n kautta runkosarjan osalta voidaan pitää melko onnistuneena, vaikka viime metreillä joukkue putosikin pois playoff-taistelusta. Niiranen tietää syyt siihen, miksi himoittu pudotuspelipaikka jäi saavuttamatta.

- Peli on ollut ailahtelevaa. Tasaisuutta ollaan kaivattu. Pienistä asioista homma on ollut kiinni.

Katsojia Iisalmessa on käynyt monesti enemmän kuin useilla Mestis-paikkakunnalla. Yleisömäärät ja sitä myötä tulevat lipputulot tarjoavat vahvan pohjan menestyvän joukkueen rakentamiseen.

- Yleisömäärät ovat jatkuvasti 500-600 välillä. Uusi sarjataso tällä alueella ja perinteikkäitä mielenkiintoisia joukkueita vastassa, kuten FPS ja Jokipojat, Niiranen listaa suosion syitä.

Vaikka yleisöä käy ja Mestis-nousupuheet jo vilahtelevat hallin lehtereillä, edetään Iisalmessa maltillisesti. Mestis-kontaktia seura on viritellyt Kajaanin suuntaan, josta on tullut kauden mittaan muutamia pelaajia Iisalmeen. Myös Niiranen itse tuli Iisalmeen Kajaanin Hokista.

- Realistinen tavoite on kehittyä vahvaksi Suomi-sarjajoukkueeksi. Tarpeeksi on töitä pysyä tässä sarjassa. Hokin kanssa ollaan tehty pientä yhteistyötä.

Suomi-sarjan tasoa on ylistetty vuolaasti monen eri seuran valmentajan suusta. Sarjan taso on yllättänyt Niirasenkin.

- Taso on yllättävän hyvä. Valtakunnallinen laadukas ja erittäin tasainen sarja. 10 vuotta sitten olen viimeksi Suomi-sarjatouhua nähnyt, ja taso on noussut tänä aikana huimasti. Töissä käyville pelaajille on tietysti raskasta matkustella.

Valmentajalla on selkeä näkemys sarjan voittajasuosikeista.

- Jokipojat varmasti, jos avainpelaajat tervehtyvät. PYRY ja FPS ovat myös vahvoilla.

IPK:n kauden tärkeimmät pelit ovat vasta alkamassa. Ensimmäisellä karsintakierroksella IPK saa otteluparikseen KOOVEEn Tampereelta. Joukkueet ovat kohdanneet toisensa kauden aikana kahdesti,ja voitot ovat tasan 1-1. Iisalmessa IPK voitti jatkoajan jälkeen 4-3, ja Tampereella KOOVEE oli parempi selvin 5-0-numeroin. IPK:n tehokkain pelaaja on ollut alasarjojen pistelinko Jani Lyytinen, joka sijoittui sarjan pistepörssin yhdeksänneksi tehoin 18+26.

» Lähetä palautetta toimitukselle