Jere Innala on tehnyt tällä kaudella 27 Liiga-ottelussa tehot 4+1.

Aleksi Manninen www.instagram.com/aleksimanninenexposures

Innala tavoittelee uransa ensimmäistä MM-kisapaikkaa: "Se on kauden päätavoite"

19-vuotiaan Jere Innalan tavoitteena on päästä ensimmäistä kertaa oman ikäluokkansa mukana MM-kisoihin. Hyökkääjällä on tänä talvena viimeinen mahdollisuus murtautua juniorimaajoukkueeseen ikänsä puolesta.

HPK:n hyökkääjä Jere Innala otti viime kaudella isoja kehitysaskeleita. Pelit olivat kulkeneet hyvin pari kautta A-nuorissa, minkä jälkeen Innala sai näyttöpaikkansa Liigassa. Kenties hieman yllättäen hyökkääjä otti vakipaikan liigamiehistön kokoonpanosta. Viime kaudella pelatuissa 29 Liiga-ottelussa Innala keräsi teho 3+2.

− Kova työnteko siinä Liigaan murtautumisessa oli takana. A:ssa pelit sujuivat ja sitten kun pääsin tänne näyttämään, onnistuin näyttöpaikassa, Innala kertoo.

Kuluvalla kaudella Innala on pelannut vain Liigaa. Pelipaikka on vaihdellut ykkösketjusta nelosketjuun kauden aikana. Peliaikaa nuorukainen on kuitenkin kerännyt mukavasti, reilut 13 minuuttia ottelua kohden. 

Innalan mukaan kausi on sujunut suhteellisen hyvin, mutta odottaa itseltään yhä parempia otteita.

Marraskuun alussa Innala oli mukana alle 20-vuotiaiden turnauksessa Venäjällä. Hämeenlinnalainen sai kelpo näyttöpaikan, sillä Innala istutettiin turnauksessa ykkösketjuun. Lisäksi vastuuta tuli ali- ja ylivoimilla. 

− Olen aika nopea ja vikkelä sekä hyvä kääntymään. Jos paikka tulee, osaan tehdä maaleja.

Vaikka Suomi hävisi turnauksessa kaikki ottelunsa, Innalalle jäi turnauksesta kuitenkin hyvä fiilis.

− Se oli todella hyvä tapahtuma ja viimeinen turnaus ennen MM-leiritystä. Sen sitten Ahokkaan Jussi päättää, että riittääkö minulla MM-kisoihin asti. Toivotaan ja yritetään parasta.

Innalalle ei ole vielä tähän mennessä kertynyt otteluita MM-kisoissa. Nyt hyökkääjällä on suuri hinku päästä pelaamaan ikäluokan parhaita pelaajia vastaan Buffaloon nuorten MM-kisoihin vuodenvaihteessa.

− Todella kova halu olisi lähteä Buffaloon, se on kauden päätavoitteeni.

Innala lupaa, että toisi nuorten MM-joukkueeseen energisyyttä, riistoja hyökkäyspäässä ja hyvää puolustuspeliä. Kapeassa kaukalossa hän uskoo pelien olevan kovia ja fyysisiä.

− Olen aika nopea ja vikkelä sekä hyvä kääntymään. Jos paikka tulee, osaan tehdä maaleja. Pyrin olemaan tuloksellinen pelaaja, Innala kuvailee itseään pelaajana.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös

Nuorten MM-kisoihin valmistautuva Vesalainen: "Haluan kiekon itselleni"

MAAJOUKKUE | 6.12.2017 14:00
HPK:n Kristian Vesalainen kuuluu joukkueensa johtotähtiin. Hämeenlinnassa menestys on toistaiseksi kiertänyt joukkuetta, mutta vuodenvaihteessa pelattavista Nuorten MM-kisoista Vesalainen haluaa tulla takaisin mitali kaulassaan. lue lisää

Edellisistä nuorten MM-kisoista niukasti rannalle jäänyt Tuulola: "Kisat yksi kauden päätavoitteista"

MAAJOUKKUE | 26.11.2017 10:00
HPK:n 19-vuotias Eetu Tuulola jäi viime vuoden alle 20-vuotiaiden MM-kisoissa viimeisten joukossa ulos lopullisesta joukkueesta, mutta tänä vuonna hyökkääjä on kokeneempi, vahvempi ja itsevarmempi. Vuosi Pohjois-Amerikassa ja iso rooli Liigassa ovat koulineet Tuulolasta kokonaisvaltaisen pelaajapaketin. lue lisää

HPK:sta ei pelaajia Pohjola-leirille: "Kyllä se jostain kertoo, ei se sattumaa ole"

LIIGA | 12.3.2017 10:00
HPK:n edustusjoukkueeseen on tälläkin kaudella noussut pari omaa junioripelaajaa. B- ja A-nuorten takaa ei ole kuitenkaan nousemassa läjäpäin tulevaisuuden nimiä − ainakin mikäli Pohjola-leirille valittujen pelaajien listaa on uskominen. lue lisää

HPK aloitti tyhjennysmyynnin tähtiosastolta - joukkueen parhaat Ouluun ja Turkuun

LIIGA | 21.2.2018 18:28
HPK luopuu kahdesta kärkihyökkääjästään, kun Oula Palve siirtyy TPS:n riveihin ja Kristian Vesalainen Kärppiin. lue lisää

Hylätty johto-osuma kismitti Tuulolaa: "Mielestäni se oli selvä maali"

LIIGA | 13.2.2018 21:56
HPK yritti tiistaina Ässät voittamalla päästä vielä lähemmäs pudotuspelijunaa, siinä kuitenkaan onnistumatta. HPK:n Eetu Tuulola harmitteli tappiota ja hylättyä maalia, mutta totesi, että joukkue jaksaa vielä uskoa. lue lisää

Kommentit

Luetuimmat

Jere Innala

HPK #21 L vlh
s. 1998
174CM / 78KG
SOPIMUS: 2019