Immonen uskoo mitalijuhliin

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Jarkko Immonen on Leijonien kokeneempaa kaartia.
Kuva © Pekka Rautiainen - www.illcommunications.fi
Jarkko Immonen jännitti Latvia-Sveitsi-kamppailua, mutta uskoo Leijonien lähtevän vapautuneesti haastamaan Kanadaa.

Yksi Leijonien kokeneimmista arvokisakävijöistä, viidensissä peräkkäisissä MM-kisoissaan pelaava keskushyökkääjä Jarkko Immonen lähtee luottavaisena kohti torstain Kanada-ottelua.

Suomi pääsi puolivälieriin vain niukinnaukin, ja lähteekin otteluun selvästi altavastaajan asemasta. Immonen näkee siinä kuitenkin vain positiivisia puolia.

- En usko, että siitä meillä ainakaan mitään haittaakaan on. Meille sopii tämä ihan hyvin. Mennään vaan vapautuneesti ja pelataan omaa peliä, eikä keskitytä vastustajaan. Nautitaan siitä, että pelataan hyvää kiekkoa.

Leijonien jatkopaikka varmistui vasta Latvian ja Sveitsin välisen ottelun jälkeen. Suomen pelaajat seurasivat luonnollisestikin ottelua jännittyneinä.

- No kyllähän siinä jännitti. Ihan hyvin Sveitsi aloitti, mutta loppua kohden meni sitten vähän tiukaksi ja laittoihan se jännittämään. Ihan hyvin se onneksi sitten lopulta päättyi meidän kannalta.

Joukkueen kesken ei Immosen mukaan Latvian ottelusta etukäteen pahemmin puhuttu.

- Totta kai kaikki tiesivät tilanteen, että mikä se on. Ei siinä sen kummemmin spekuloitu. Kaikilla oli vahva usko Sveitsiin. Tiesimme, että he pystyvät hoitamaan sen pelin.

Vaikka Suomi onkin altavastaaja, on yhden ottelun pudotuspelivaiheessa aina mahdollisuus voittaa. Immosella on vahva luotto omaan joukkueeseen.

- Pelaamaan tänne on tultu. Missään vaiheessa ei ole oikein lähtenyt kulkemaan, mutta nyt saamme uusi mahdollisuus uudessa hallissa näyttää, että pystymme kyllä hoitamaan tämän.

Tavoite on edelleen kirkkaana mielessä.

- Mitali kaulassa tullaan kotiin, siihen on vahva usko.

» Lähetä palautetta toimitukselle