Ilves taklasi KalPan kiekottelun lyttyyn – ”Jotkut kestävät, jotkut eivät”

LIIGA / Haastattelu
Ilveksen romuluinen puolustaja Atte Pentikäinen otti matsia parhaimmillaan kahden KalPa-pelaajan kanssa.
Kuva © Mikko Pylkkö mikko.pylkko@jatkoaika.com
Ilves eliminoi tiistai-iltana KalPan kiekkokontrollin taklaamalla ja pelaamalla ilkeästi. Taktiikka toi elintärkeän kotivoiton.

Tiistai-iltana Ilveksen perinteinen "Taitokiekkoa jo vuodesta 1931"-slogan ei pätenyt Hakametsässä. Ilves taklasi, väänsi ja mätki KalPasta mehut pihalle ja nappasi elintärkeän 2-1-voiton.

KalPan maankuulu kiekkokontrolliin pohjautuva pelityyli ei päässyt vauhtiin oikeastaan missään vaiheessa pelin aikana. Kuopiolaisvieraat joutuivat pelaamaan kiekollisena jatkuvasti Ilves-pelaaja niskassaan.

Tämä vei KalPan pelistä sille ominaisen rauhallisuuden ja tämä näkyi sekä turhautumisena että huonoina ratkaisuina kiekollisena.

− Pelin panokset ovat kovempia, vastustajat pelaavat kovemmin ja tuomarilinja antaa pelata kovemmin. Jotkut sitten kestävät, jotkut eivät, KalPan päävalmentaja Pekka Virta ruoski pelin jälkeen.

Ilveksen pelityyli ei ollut missään nimessä sattuma. Aggressiivinen karvaus ja poikkeuksellinen taklausten määrä toimivat tiistai-iltana erinomaisesti.

− Meidän pelisuunnitelmamme oli olla valmiina kamppailemaan, Ilves-kollega Tuomas Tuokkola myönsi.

− Scouttasimme heidän vahvuutensa ja otimme ne pois. Siellä on nuoria äijiä. Kun antaa vähän kovuutta, alkavat katsoa olan yli ja se luo kiekollista epävarmuutta, analysoi Ilves-hyökkääjä Antti Tyrväinen.

Tyrväinen kuului ottelussa tuttuun tapaan Ilveksen fyysisiin taistelijoihin. Tiistaina voimahyökkääjä sai myös kiitettävästi tukea.

− Kun kevät lähenee, viimeiset runkosarjapelit ovat jo kuin pudotuspeleissä. Pärjäsimme fyysisessä pelissä tänään todella hyvin.

− Olimme tänään 60 minuuttia hereillä. Jokainen jätkä painoi kulmiin ja antoi pommeja.

Tyrväinen painottikin, että kevään tärkeissä peleissä koko joukkueen on kannettava vastuu vastustajan grillaamisesta.

− Haluan mainita koko joukkueen. On ihan sama, oletko pelintekijä, maalintekijä tai kuka vaan. Fyysisyys on koko joukkueen duuni. Sillä saamme hallin eloon.

» Lähetä palautetta toimitukselle