Ilves oli Jukka Jalosen ja Lauri Marjamäen perässä − ”Kumpikaan ei tyrmännyt asiaa”

LIIGA / Haastattelu
Ilveksen urheilutoimenjohtajalla Juha Pajuojalla oli iloisia uutisia Ilves-faneille keskiviikkona.
Kuva © Mikko Pylkkö mikko.pylkko@jatkoaika.com

Ilves julkisti keskiviikkona Suomen mestaruuden ja nuorten maailmanmestaruuden voittaneen Karri Kiven päävalmentajasopimuksen. Kivi valmentaa Ilveksessä kaudet 2016-2018.

Seuran urheilutoimenjohtaja Juha Pajuoja nappasi samalla kuvainnollisen sulan sekä omaan että Ilveksen hattuun. Kivi kuului suomalaisten valmentajamarkkinoiden kuumimpiin nimiin.

− Aina pitää metsästää isoa kalaa. Ilves on seura, joka on kasvattanut paljon pelaajia, hyviä sellaisia. Etsimme hyvää äijää, sillä seuran kannalta tärkein henkilö on nimenomaan päävalmentaja, Pajuoja eritteli.

Ilveksen ja Kiven neuvottelut olivat nopeat, vain muutaman päivän mittaiset. Kun Pajuoja soitti Kivelle ja jätti tarjouksen illalla, mestarivalmentaja innostui välittömästi.

Pajuojan soittaessa seuraavana päivänä takaisin Kivi kertoi saaneensa unen päästä kiinni vasta kolmen aikaan yöllä. Normaalisti nukkumatti ottaa omansa kuulemma "kymmenen uutisten aikaan".

Marjamäki ja Jalonen kiikarissa kesällä

Pajuojan mukaan Ilveksellä oli aiemmin kesällä myös muita tunnettuja vaihtoehtoja kiikarissaan, kun seura otti yhteyttä Lauri Marjamäkeen ja Jukka Jaloseen. Ilves ei lopulta jäänyt kilpailussa ykkösvaihtoehdoksi, mutta keskustelut olivat positiivisia.

− Kumpikaan ei tyrmännyt asiaa. Kun saivat paikat muualta, laittoivat vielä tekstiviestit perään, että "kerran Ilves, aina Ilves", Pajuoja kertoi.

Nykyisin nuorten maajoukkuetta valmentava Jalonen suuntaa seuraavaksi Jokerien päävalmentajaksi KHL:ään, kun Kärppiä luotsaava Marjamäki ottaa komentoonsa Leijonat.

Jalonen valmensi Ilvestä SM-liigassa 90-luvun alussa. Marjamäki taas valmensi tupsukorvien junioreita aina C-nuoriin asti.

"Tuokkola saa varmasti töitä jatkossakin"

Ilveksen päävalmentajana jatkaa Tuomas Tuokkola kuluvan kauden loppuun saakka.

Tuokkola valmentaa seurassa kolmatta täyttä kauttaan. Parhaana saavutuksena voidaan pitää viime kevään pudotuspelipaikkaa, joka oli Ilveksen ensimmäinen neljään vuoteen.

− Nykyinen valmentaja, Tuomas Tuokkola, on tehnyt erittäin hyvää työtä. Hän on saanut arvostusta työstään ja varmasti saa töitä jatkossakin, Pajuoja mietti.

− Toivomme ehdottomasti, että menemme tällä kaudella kohti niitä tavoitteita, mitä olemme asettaneet. Eli menemme pudotuspeleihin ja siellä vielä pitkälle.

Ilves on tällä hetkellä Liigassa sijalla yhdeksän.

» Lähetä palautetta toimitukselle