Ilves-luotsi ei ottanut kantaa Sportin koviin otteisiin: ”Heitä on kunnioitettava”

LIIGA / Haastattelu
Tuomas Tuokkola on luotsannut Ilveksen loistavaan vireeseen.
Kuva © Mika Kylmäniemi - mika@photomotion.org

Ilves nappasi Sportista 6-1-voiton. Ansaittu voitto perustui pitkälti Ilveksen lentävään lähtöön. Ajassa 6.47 taululla olivat jo 2-0-lukemat.

- Pirun hyvä lähtö meiltä peliin. Eka kymppi ja pelinopeutemme olivat todella hyviä. Sport on äärettömän työteliäs ja intohimoinen joukkue. Kun työntekomme laski, he saivat otetta, Ilveksen päävalmentaja Tuomas Tuokkola analysoi.

Ilves oli vain ottelun toisessa erässä edes lähellä horjahtaa kuskin paikalta. Lopulta suvereeni voitto tuli kuitenkin ehjän esityksen jälkeen.

- Pahoilla paikoilla "Korppari" [Joonas Korpisalo] hoiti homman. Tehokasta ylivoimaa siihen päälle.

Ilveksen kolmosvitja Teemu Rautiainen – Aleksi Mustonen – Roope Hintz veivasi seitsemän tehopisteen illan, mutta Ilves sai onnistumisia myös muualta. Ykkösketjussa viilettävä Vojtech Polak(1+2) kuuluikin perjantain sankareihin.

- Aloimme tehdä maaleja, kun hän tuli joukkueeseen. Merkitys on siis aika iso, Tuokkola naureskeli hyökkääjähankinnasta.

Tuokkola ei ottanut kantaa Sportin fyysisyyteen¨

Tuokkola veti ennen ottelun loppua kolmoskenttänsä pelistä. Valmentaja ei kuitenkaan myöntänyt, että syynä olisivat olleet Sportin yhä kovemmiksi käyneet otteet.

- En ota kantaa. Pelaamme heitä vastaan vielä neljästi. Heitä on kunnioitettava, kova joukkue.

- Kolmikko pelaa kyllä huomenna, Tuokkola väisti ja virnuili paljon puhuvasti.

Huomisella Tuokkola tarkoittaa lauantaina odottavaa kauden kolmatta paikalliskamppailua. Tappara on voittanut aiemmat paikallispelit, joten tupsukorvilla on rutkasti hampaankolossa.

- Odotan kovaa peliä. Kovin tehtävämme on tunti pelin jälkeen. Nyt on saatava ravinto sisään. Valmiina on kylmäaltaat ja hieronnat. Yöllä sitten palaudutaan.

- Olemme kahdesti hävinneet, nyt haluamme saada sen voiton Tapparasta.

» Lähetä palautetta toimitukselle