Antti Kangasniemi palasi Ilves-paitaan kahden ottelun ajaksi. – Tämä oli tosi mahtava juttu. Jännitti ihan hirveästi perjantaina, mutta hyvällä tavalla.

Saana Hakala

Ilveksessä tuurannut Kangasniemi pohti jo muita urapolkuja: "Nautin pelaamisesta ehkä enemmän kuin koskaan"

Hyökkääjä Antti Kangasniemi on pelannut viime vuosina Tanskassa ja Ruotsissa. Syksyllä hyökkääjä pohti, jatkaako enää jääkiekon pelaamista. Nyt jääkiekkoilu maistuu paremmalta kuin koskaan, ja arkeen virtaa antaa esikoisvauva.

Lähes 300 Liiga-ottelua tahkonnut Antti Kangasniemi on viettänyt kaksi viime vuotta ulkomailla. Sportista tie kulki kaksi vuotta sitten Tanskaan Rungsted Seier Capitalin riveihin. Kangasniemellä oli allaan vaikea kausi Sportissa, kun erilaiset vaivat olivat riesana. Työnantajaa ei meinannut löytyä Suomesta, mutta hyökkääjällä oli edelleen palo pelata jääkiekkoa.

Viime kaudella Kangasniemi kiekkoili Asplöven HC:ssä, Ruotsin kolmanneksi korkeimmalla sarjatasolla. Vaikka Ruotsissa oli vaikeaa, kokonaisuudessaan vuosista ulkomailla jäi hyvät muistot.

− Viime vuodet ovat olleet opettavaisia. Sieltä jäi mahtavia tarinoita. Englannin kieli tarttui, tuli nähtyä maailmaa ja erilaisia olosuhteita, Kangasniemi kertoo.

Tänä syksynä Kangasniemi pohti uransa jatkamista.

− Päätin, että en jätä yhtään päivää väliin, vaan nautin joka hetkestä.

Syyskuun alussa LeKi teki Kangasniemen kanssa tämän kauden kattavan sopimuksen. Kausi Mestiksessä alkoi mainiosti: Kangasniemi teki kahdeksassa ensimmäisessä ottelussa tehot 2+7 ja kantoi LeKin kultakypärää.

Lokakuussa kutsu kävi vanhaan seuraan Ilvekseen kahden ottelun ajaksi. Kangasniemi paikkasi Ilveksen loukkaantumisia kakkosketjun sentterinä. 

Viikonloppu oli raskas, sillä Ilves hävisi molemmat kotipelinsä maalierolla 4-14. Silti pelaaminen Liigassa tuntui Kangasniemestä hyvältä muutaman kauden tauon jälkeen.

− Nautin pelaamisesta ehkä enemmän kuin koskaan. Olen ylpeä, että sanon tämän, koska nyt tuntuu aika pahalta. Tämän viikonlopun tulokset ovat aika brutaaleita, Kangasniemi kommentoi TPS-ottelun jälkeen.

Vauvasta ja opiskeluista uutta virtaa

Kangasniemen syksyyn on kuulunut jääkiekon ohella uutta: hän aloitti liiketalouden opiskelut ja perheeseen syntyi esikoisvauva.

− Aloin värkätä CV:tä syksyllä, kun ajattelin, että jos menisin oikeisiin töihin. Se CV oli vähän kaljunnäköinen.

Opinnot on sovitettu jääkiekon pelaamiseen. Kangasniemen on tarkoitus valmistua ensi syksynä.

− Mietin monen näköisiä vaihtoehtoja. Aloin sitten opiskella, että ei olla ihan tyhjän päällä. Tuntui, että hilluminen riittää.

Edelliset opinnot 32-vuotias Kangasniemi suoritti lukiossa.

− Aloin värkätä CV:tä syksyllä, kun ajattelin, että jos menisin oikeisiin töihin. Se CV oli vähän kaljunnäköinen. Tietysti kyllä kiekkoammattilaisenkin hommia arvostetaan varmasti, mutta ajattelin että haluaisin jotkut paperit ja näkökulmaa muualtakin.

Kangasniemen perheen uusin tulokas on tuonut virtaa kaukalonkin puolelle. Esikoisvauva syntyi tänä syksynä.

− Vauva tuo omat haasteensa, mutta tuo se energiaakin ihan hirveästi. Se on jotenkin ihan mahtava juttu. Niin paljon saa itsestään enemmän irti kaikessa muussa arjessa. Välillä väsyttää enemmän, mutta on sitä elinvoimaisempi.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös

Kangasniemi jatkaa Ilves-nutussa maajoukkuetaukoon asti

LIIGA | 28.10.2017 11:38
LeKissä kautensa aloittanut Antti Kangasniemi tuli Ilvekseen auttamaan loukkaantumisista kärsinyttä joukkuetta. Hyökkääjä jatkaa tupsukorvissa ennakoitua pidempään. lue lisää

Kangasniemi LeKistä Ilvekseen paikkaamaan avainpelaajien loukkaantumisia

LIIGA | 19.10.2017 22:15
Keskushyökkääjä Antti Kangasniemi pelaa Ilveksen mukana ainakin tulevana viikonloppuna. Ilveksen kokoonpanosta ovat sivussa Antti Lehtonen, Stefan Espeland, Juhani Tamminen ja Sami Sandell. lue lisää

Antti Kangasniemi vahvistamaan LeKin hyökkäystä - maalivahtiosastolle myös täydennystä

MESTIS | 9.9.2017 10:49
LeKi saa hyökkäykseensä runsaasti kokemusta, kun Antti Kangasniemi liittyy lempääläläisryhmään. Maalinsuulle LeKi puolestaan saa täydennystä SaPKosta. lue lisää

Väärä pelaaja suihkuun Kokkolassa

MESTIS | 16.2.2018 20:21
Perjantain Mestis-ottelussa Kokkolassa nähtiin erikoinen tilanne, kun tuomarit antoivat ison rangaistuksen väärälle pelaajalle. lue lisää

Radiotoimittaja oli Sandellin taikakalu ystävänpäivän kulussa − "Olen tehnyt kovan työn sen eteen"

LIIGA | 14.2.2018 21:44
Ilves pelasi hieman tapojensa vastaisesti ehjän ottelun HIFK:ta vastaan ja sai palkinnoksi elintärkeät pisteet taistelussa pudotuspelipaikasta. Kokenut hyökkääjä Sami Sandell puntaroi Ilveksen tulevaisuutta ja omaa ensi kauden seuraansa. Myös alkava miesten olympiajääkiekkoturnaus herättää kohta 31 vuotta täyttävän keskushyökkääjän mielenkiinnon − pelien ajankohta saattaa vain aiheuttaa hankaluuksia. lue lisää

Kommentit

Antti Kangasniemi

LeKi #18 L kh
s. 1985 Tampere
177CM / 78KG
SOPIMUS: 2018