Ilveksen voimahyökkääjä: "Pelaan ihan mun näköistä peliä"

LIIGA / Haastattelu
Tommi Välimaan parta sai kasvaa kunnes pistetili Sportia vastaan aukesi.
Kuva © Mikko Pylkkö mikko.pylkko@jatkoaika.com

Ilveksen alaketjujen monivuotinen luottohyökkääjä Tommi Välimaa pelasi perjantaina Vaasan Sportia vastaan uransa 200:n liigaottelun. Samassa ottelussa syntyi myös miehen uran 30:s liigapiste.

Ennen hieman yllättävääkin Liigaan nousua Välimaan pistesaldot Mestiksessä olivat olleet melko keskinkertaisia. Siltä pohjalta 200 ottelun liigauran luominen ei ollut itsestäänselvyys. Välimaan resepti uralleen on kuitenkin selvä.

− Työnteko. Uskon siihen mitä teen, ja teen sitä omaa rooliani parhaani mukaan.

− Kyllähän mä pelaan ihan mun näköistä peliä. Välillä tulee huonompia pelejä, mutta jos näin pelaa miten vaikkapa tänään pelasin, niin hyvältä näyttää.

Pitkänhuiskealle duunarilaiturille uran 30:s tehopiste oli samalla kauden avauspiste.

− Se oli sellainen perus mun pisteeni. Olin siinä maalin edessä säheltämässä ja hakkasin "ripareita" sisään. Vedin patjaan, ja siitä se kimpoili (Aleksi) Mustoselle.

Ilveksen 6-1-voitto Vaasan Sportista ei ole tupsukorville jokapäiväistä herkkua. Edellisen kerran tamperelaiset ottivat voiton yhtä suurella marginaalilla yli neljä vuotta sitten.

Kyseinen ottelu oli sattumalta myös Välimaan ensimmäinen liigaottelu.

− Hyvät muistot on siitä ottelusta. Ikimuistoinen otteluhan se, ensimmäinen peli. Olin edellisenä päivänä pelannut olikohan se TUTOa vastaan Mestistä, ja sitten aamulla tuli kutsu hallille. Sain sitten aamulla kuulla, että pääsen pelaamaankin.

− En olisi kyllä neloskentän roolissa uskonut, että mihinkään pisteille pääsen, mutta 1+1 tuli, niin kyllähän se vähän pisti suun hymyyn, Välimaa muistelee.

Tuossa samaisessa 6-1-numeroihin päättyneessä ottelussa teki liigauransa avausmaalin myös toinen Hakametsän D-päädyn suosikkipelaaja, nimittäin Michael Keränen.

» Lähetä palautetta toimitukselle