Mark Flood sai alleen hyvän ensimmäisen Liiga-ottelun.

Saana Hakala

Ilveksen tuore vahvistus odotti pelilupaa pitkälle iltapäivään: "Valmistauduin joka tapauksessa pelaamaan"

Ilveksen harjoitusvahvuuteen viime viikolla liittynyt Mark Flood, 33, erottui edukseen Ilveksen takalinjoilta. Kanadalainen kerrytti heti Ilves-puolustajista eniten peliminuutteja. Peliluvan odottelu toi ensimmäisen pelin alle jännitystä.

Vielä tiistai-iltapäivänä Ilveksen kokoonpanoon oli merkitty seitsemänneksi puolustajaksi norjalainen Stefan Espeland. Hieman ennen Kärpät-ottelun alkua Valtteri Viljanen kuitenkin merkittiin seitsemänneksi puolustajaksi ja tuore vahvistus Mark Flood sai paikkansa kakkospakkiparissa Jarkko Parikan rinnalla.

Päävalmentaja Karri Kivi oli uuteen hankintaan tyytyväinen.

− Hän on ollut positiivinen koko viikon. Hän toi meille lisää kaikilla osa-alueilla. Flood on kokenut äijä ja hyvä avaamaan. Hyvä pelaaja ja tyyppi, Kivi arvioi Kärpät-ottelun tauottua.

Flood arvioi, että tieto peliluvasta tuli noin viiden aikaan iltapäivällä.

− Juuri ennen lämmittelyjä sain tietää, että voin pelata. Siirtokorttini oli Kanadassa Manitobassa ja toimisto aukesi paikallista aikaa aamukahdeksalta. 

− Olin joka tapauksessa valmistautunut siten, että pelaisin. Henkisesti olisi ollut vaikeaa, jos en olisi tehnyt niin.

Flood keräsi ottelussa peliaikaa reilut 22 minuuttia. Vastuuta irtosi myös ylivoimalla, eikä ensimmäinen maalikaan käynyt kovin kaukana. Flood oli tyytyväinen ensimmäiseen peliinsä, vaikka parannettavaakin jäi.

− Oma pelini oli ihan hyvä. Pystyn varmasti parantamaan tästä. Minulla oli muutama laukaus, mutta otin myös jäähyn.

Puolustajan mielestä oli mukavaa pelata isot minuutit heti ensimmäisessä ottelussa, sillä tällä kaudella tilillä on vain yksi pelattu ottelu AHL:ssä Manitoba Moosessa.

Flood uskoo, että pystyy auttamaan Ilvestä kiekollisena puolustajana myös hyökkäyspäässä ja antamaan neuvoja tamperelaisten nuorille puolustajille.

− Olen vanhempi kaveri tässä joukkueessa ja minulla on kokemusta. Yritän puhua nuoremmille puolustajille ja auttaa heitä. Liikutan kiekkoa, luistelen ja lauon aina, kun voin.

Kaudelle uusi alku Suomesta

Kuluva kausi ei Floodin osalta ole alkanut järin hyvin. Ainoassa AHL-ottelussa Floodin tehotilasto oli kolme pykälää pakkasella, eikä tehoja ottelussa tullut.

− Manitobassa oli vaikea peli. Se ei ollut minulta hyvä peli, mutta niin käy joskus jääkiekossa. -3 ei näytä ulkoa päin hyvältä, mutta pitää mennä eteenpäin ja unohtaa se.

Flood kertoi olevansa todella innoissaan mahdollisuudesta Suomessa. Liigaa hän kuvaili hyväksi ja suomalaispelaajia nopeiksi ja taitaviksi. 

Alun perin päätökseen lähteä Suomeen vaikutti myös vanhan ystävän, Stephen Dixonin, suositukset.

− Agenttini sanoi Ilveksen olevan kiinnostunut minusta. Halusin tulla tänne. Minulla on ystävä, joka pelasi Tapparassa kaksi kautta sitten. Hän rakasti tätä kaupunkia ja kertoi Ilveksestä. Olin todella onnellinen, että sain tulla tänne.

Perjantaina Flood pääsee heti kokemaan Tampereen erityisyyden, kun Ilves kohtaa Tapparan. Puolustaja oli kuullut paikallispeleistä jo uusilta joukkuekavereiltaan.

− Odotan innolla paikallispeliä. Toivottavasti täällä on paljon Ilveksen faneja, koska ottelu on meidän kotipelimme. 

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös

Molemminpuolinen tahto toi Mark Floodille loppukauden sopimuksen Ilvekseen

LIIGA | 4.12.2017 20:20
Mark Flood on solminut seitsemän pelatun ottelun jälkeen loppukauden sopimuksen Ilvekseen. Kanadalainen oli aluksi tamperelaisjoukkueessa koeajalla. lue lisää

Kiekkoareena: Mark Flood Ilveksen takalinjoille

LIIGA | 8.11.2017 0:27
Kiekkoareenan tietojen mukaan Ilves vahvistaa puolustustaan kanadalaisella Mark Floodilla. lue lisää

Ville Meskanen hätyyttelee jo MM-jäitä, hyvän kauden salaisuus arvoitus: "Minulla oli todella surkea kesä"

LIIGA | 20.1.2018 20:45
Hurjassa vireessä liitävä Ville Meskanen tykitti Ässien verkkoon lauantaina hattutempun. Uransa parasta kautta pelaava Meskanen saattaa hyvinkin nousta keväällä MM-kisakoneeseen, jos tahti jatkuu samanlaisena. Vielä puhelin ei ole kuitenkaan pirissyt maajoukkueen tai NHL:n suunnasta. lue lisää

Ilves-vahti Helenius joutui jättämään Lukko-ottelun kesken − jalka osui päähän

LIIGA | 18.1.2018 20:04
Ilves joutui vaihtamaan maalivahtia ottelussa Lukkoa vastaan toisessa erässä, kun maalinedustilanteessa oman joukkueen pelaajan jalka osui Riku Heleniusta päähän. lue lisää

KooKoon kärsivällisyys ei riitä Raumalla

LIIGA | 16.1.2018 7:00
Tiistain Supermoniveto tarjoaa neljä kohdetta. Iltaa vietetään vahvasti kotivoittojen merkeissä, kun ainoan poikkeuksen tuo uutta virettä hakeva Ässät. lue lisää

Kommentit

Tulosvetovihjeet

HIFKIlves
"Tasaista taistoa Helsingissä"
HIFK pyrkii pysymään kuuden joukossa, kun taas Ilves halajaa pudotuspeleihin. Tämä tarjoaa herkullisen asetelman tiistai-iltaan. Molempien joukkueiden ongelmat liittyvät pelinavaamiseen paineen alla, mikä puoltaa virheitä, ja sitä kautta jäähyjä sekä maaleja. Viimeistelyssä molemmat ovat olleet kovassa kunnossa, mutta HIFK:n pelinhallinta kallistaa vaakakuppia isännille.
 • 3
 • 4
 • 2
 • 3
JYPLukko
"Lukko hakee voiton Jyväskylästä"
Lukko kuuluu kuluvan vuoden kuumimpiin joukkueisiin, vaikka yksi ulospuhallus viime viikolla tuli. Joukkueen esityksistä huokuu tasapainoisuus, mitä JYPin vastaavista ei aina voi sanoa. Hurmoshetket parantavat JYPin voittomahdollisuuksia, etenkin pelin kuvan mennessä rikkonaiseksi. Tasaisempi taaplaaminen tuottanee kuitenkin Lukolle voiton viimeistään jatkoajalla.
 • 2
 • 3
 • 3
 • 4
PelicansJukurit
"Poissaolijat rokottavat Pelicansin peliä"
Hurjaan aktiivisuuteen perustuva Pelicansin pelitapa on vaikea toteuttaa kapealla materiaalilla. Tämä parantaa oleellisesti Jukurien mahdollisuuksia hyvän itseluottamuksen siivittämänä. Tuo itseluottamus on kantanut myös pelillisesti, kun virheiden määrä on jäänyt pienemmäksi. Tätä kautta pienet marginaalit kääntyvät Jukureille.
 • 1
 • 2
 • 2
 • 3
SaiPaSport
"SaiPan eheys kantaa pisteille"
SaiPan esitykset ovat olleet selvästi eheämpiä kuin liigajumbolla. Sport pystyy vain väläyttelemään, mutta hiljalleen tyhjenevän joukkueen rutiinitaso ei tahdo riittää. Tätä SaiPalla riittää, vaikka joukkue onkin rakenteeltaan nuori. Erityisosaaminen joka osa-alueella tulee esille, mikä johtaakin kotivoittoon.
 • 3
 • 4
 • 0
 • 1
TapparaKalPa
"Tappara saa helpottavan voiton"
Tappara on vahvistanut hyökkääjäkalustoaan jatkuvasti, mutta tämä ei ole johtanut maali-iloitteluun. Hyökkääjähankinnat ovatkin tuntuneet murentavan pelaajien itseluottamusta. Nyt Curtis Hamilton on poistunut, mikä helpottaa laiturien asemaa. Vapautuminen näkyykin tulostaululla riittävän hyvin, vaikka KalPa tarjoaakin lennokkaan ja tiiviin vastuksen.
 • 3
 • 4
 • 2
TPSHPK
"HPK yllättää Turussa"
TPS:n meno ei ole enää ollut yhtä lennokasta kuin alkukaudella, kun avoimia ovia hyökkäysalueelle ei ole enää ollut tarjolla niin usein. Tämä onkin syönyt tehoja merkittävästi, vaikka hyökkäyskalusto on leveä. HPK haluaakin esittää tylyä pelaamista, joka syö vastahyökkäysmahdollisuuksia. Tarvittavia tehoja kaivetaan loistavassa vireessä olevalta ylivoimapelaamiselta, ja näitä myös tulee.
 • 1
 • 2
 • 2
 • 3

Luetuimmat

Mark Flood

Ilves #36 R p
s. 1984 Charlottetown, PE, CAN
185CM / 86KG
SOPIMUS: 2018