Mark Flood sai alleen hyvän ensimmäisen Liiga-ottelun.

Saana Hakala

Ilveksen tuore vahvistus odotti pelilupaa pitkälle iltapäivään: "Valmistauduin joka tapauksessa pelaamaan"

Ilveksen harjoitusvahvuuteen viime viikolla liittynyt Mark Flood, 33, erottui edukseen Ilveksen takalinjoilta. Kanadalainen kerrytti heti Ilves-puolustajista eniten peliminuutteja. Peliluvan odottelu toi ensimmäisen pelin alle jännitystä.

Vielä tiistai-iltapäivänä Ilveksen kokoonpanoon oli merkitty seitsemänneksi puolustajaksi norjalainen Stefan Espeland. Hieman ennen Kärpät-ottelun alkua Valtteri Viljanen kuitenkin merkittiin seitsemänneksi puolustajaksi ja tuore vahvistus Mark Flood sai paikkansa kakkospakkiparissa Jarkko Parikan rinnalla.

Päävalmentaja Karri Kivi oli uuteen hankintaan tyytyväinen.

− Hän on ollut positiivinen koko viikon. Hän toi meille lisää kaikilla osa-alueilla. Flood on kokenut äijä ja hyvä avaamaan. Hyvä pelaaja ja tyyppi, Kivi arvioi Kärpät-ottelun tauottua.

Flood arvioi, että tieto peliluvasta tuli noin viiden aikaan iltapäivällä.

− Juuri ennen lämmittelyjä sain tietää, että voin pelata. Siirtokorttini oli Kanadassa Manitobassa ja toimisto aukesi paikallista aikaa aamukahdeksalta. 

− Olin joka tapauksessa valmistautunut siten, että pelaisin. Henkisesti olisi ollut vaikeaa, jos en olisi tehnyt niin.

Flood keräsi ottelussa peliaikaa reilut 22 minuuttia. Vastuuta irtosi myös ylivoimalla, eikä ensimmäinen maalikaan käynyt kovin kaukana. Flood oli tyytyväinen ensimmäiseen peliinsä, vaikka parannettavaakin jäi.

− Oma pelini oli ihan hyvä. Pystyn varmasti parantamaan tästä. Minulla oli muutama laukaus, mutta otin myös jäähyn.

Puolustajan mielestä oli mukavaa pelata isot minuutit heti ensimmäisessä ottelussa, sillä tällä kaudella tilillä on vain yksi pelattu ottelu AHL:ssä Manitoba Moosessa.

Flood uskoo, että pystyy auttamaan Ilvestä kiekollisena puolustajana myös hyökkäyspäässä ja antamaan neuvoja tamperelaisten nuorille puolustajille.

− Olen vanhempi kaveri tässä joukkueessa ja minulla on kokemusta. Yritän puhua nuoremmille puolustajille ja auttaa heitä. Liikutan kiekkoa, luistelen ja lauon aina, kun voin.

Kaudelle uusi alku Suomesta

Kuluva kausi ei Floodin osalta ole alkanut järin hyvin. Ainoassa AHL-ottelussa Floodin tehotilasto oli kolme pykälää pakkasella, eikä tehoja ottelussa tullut.

− Manitobassa oli vaikea peli. Se ei ollut minulta hyvä peli, mutta niin käy joskus jääkiekossa. -3 ei näytä ulkoa päin hyvältä, mutta pitää mennä eteenpäin ja unohtaa se.

Flood kertoi olevansa todella innoissaan mahdollisuudesta Suomessa. Liigaa hän kuvaili hyväksi ja suomalaispelaajia nopeiksi ja taitaviksi. 

Alun perin päätökseen lähteä Suomeen vaikutti myös vanhan ystävän, Stephen Dixonin, suositukset.

− Agenttini sanoi Ilveksen olevan kiinnostunut minusta. Halusin tulla tänne. Minulla on ystävä, joka pelasi Tapparassa kaksi kautta sitten. Hän rakasti tätä kaupunkia ja kertoi Ilveksestä. Olin todella onnellinen, että sain tulla tänne.

Perjantaina Flood pääsee heti kokemaan Tampereen erityisyyden, kun Ilves kohtaa Tapparan. Puolustaja oli kuullut paikallispeleistä jo uusilta joukkuekavereiltaan.

− Odotan innolla paikallispeliä. Toivottavasti täällä on paljon Ilveksen faneja, koska ottelu on meidän kotipelimme. 

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös

Ilvekselle uusia sopimuksia - Savilahti ja Leimu palaavat tupsukorviin

LIIGA | 22.3.2018 15:58
Liigassa pudotuspelien ulkopuolelle jäänyt Tampereen Ilves on tehnyt seitsemän uutta pelaajasopimusta ensi kaudeksi. Uusia hankintoja on kolme, minkä lisäksi on tehty kolme jatkosopimusta. Lisäksi junioreista rinkiin nousee yksi pelaaja. lue lisää

Molemminpuolinen tahto toi Mark Floodille loppukauden sopimuksen Ilvekseen

LIIGA | 4.12.2017 20:20
Mark Flood on solminut seitsemän pelatun ottelun jälkeen loppukauden sopimuksen Ilvekseen. Kanadalainen oli aluksi tamperelaisjoukkueessa koeajalla. lue lisää

Kiekkoareena: Mark Flood Ilveksen takalinjoille

LIIGA | 8.11.2017 0:27
Kiekkoareenan tietojen mukaan Ilves vahvistaa puolustustaan kanadalaisella Mark Floodilla. lue lisää

Aurinkoprinssi: Tamminen ja kolme sarjatasoa: "Varmasti on itsekkäitä pelaajia"

LIIGA | 25.3.2018 17:00
Tavallista pidemmän tien Liiga-jäille kulkenut Juhani Tamminen avasi Aurinkoprinssi-juttusarjansa päätösosassa Suomen kolmen korkeimman tason jääkiekkosarjojen eroja sekä todellisuutta pelaajan näkökulmasta. lue lisää

Otto Koivula solmi Islandersin kanssa NHL-tulokassopimuksen

LIIGA | NHL | 21.3.2018 20:18
New York Islanders teki neljännen kierroksen varauksensa Otto Koivulan kanssa kolmivuotisen tulokassopimuksen. lue lisää

Kommentit

Tulosvetovihjeet

TPSHIFK
"TPS nappaa pronssit kotiyleisön voimalla"
Pronssiotteluissa perinteisesti on kyse syttymisestä. Sytykettä lisää tuo luonnollisesti kotiyleisö, joka on TPS:n takana. Kotijoukkue onkin hävinnyt 2010-luvun pronssiotteluissa vain kahdesti. Ottelu tuskin nousee suureksi trilleriksi, mutta avoimempi pelin kuva voi syntyä. Tällöin TPS on vahvemmilla.
  • 3
  • 4
  • 2
  • 3

Luetuimmat

Mark Flood

Ilves #36 R p
s. 1984 Charlottetown, PE, CAN
185CM / 86KG
SOPIMUS: 2019