Ilveksen sisupussi Eemeli Suomi: "Maaleja voisi tehdä enemmän"

LIIGA / Haastattelu
Suomi tuo energiaa Ilves-hyökkäykseen.
Kuva © Kirsi Teiskonlahti
Ilves-hyökkääjä Eemeli Suomi on pelannut urallaan mestaruudestakin, ja voittanut A-nuorten kultaa. Silti lauantai-illan voitto Tapparasta Liigan puolivälierissä nousi korkealle nuoren miehen kokemusten kirjossa.

Ilves siirtyi Tapparaa vastaan ottelusarjassa 2−1-johtoon, kun joukkue voitti kolmannen osaottelun jatkoerässä Otto Koivulan tehtyä illan ainoa osuma.

Tupsukorvien kolmosketjun laituri Eemeli Suomi pohdiskeli ottelua tuoreeltaan.

− Tasaista vääntöä, ja tällä kertaa me käänsimme sen eduksemme.

Nuori hyökkääjä on voittanut urallaan jo mestaruuden, mutta lauantai-iltainen ottelu Hakametsässä nousi korkealle hienojen kokemusten joukossa.

− A-nuorten mestaruusmatsi oli myös hieno kokemus, mutta tänään oli todella makea voitto. Tämä oli kuitenkin vain yksi voitto. Neljä niitä tarvitsee. Ei voi nostaa sormia pystyyn, sivalsi Suomi.

Ilves on pystynyt sarjan aikana rikkomaan Tapparan viisikkopeliä hyvillä keskialueen riistoillaan. Suomen mukaan ne eivät ole millään muotoa Ilveksen salainen ase tai harkittu suunnitelma.

− Riistoja tulee pelin tuoksinassa. Eivät ne kuulu meidän suunnitelmaamme sen kummemmin. Emme ole kiinnittäneet asiaan huomiota.

Suomi on esiintynyt viime otteluissa työteliäästi ja vienyt tilanteita loppuun asti molemmissa päissä kenttää. A-nuorissa koviin tehoihin tottunut Suomi hyväksyy kuitenkin nykyroolinsa mukisematta.

− Se on nyt minun hommani, kun ei ole tullut ylivoimavastuuta.

Juho Liuksialan ja Santeri Vuodin kanssa hyökkäävä Suomi on nauttinut yhteispelistä likimain ikätoveriensa kanssa. Ketjulla on myös selvä tehtävä kentällä, vaikkei maalintekoakaan ole kielletty.

− Tuomme energiaa joukkueelle. Se on toiminut hyvin, mutta maaleja voisi tehdä vielä enemmän. Tähän päivään voi kuitenkin olla tyytyväinen, tuumi Suomi.

Ilves ja Tappara kohtaavat seuraavan kerran maanantaina.

» Lähetä palautetta toimitukselle