Ilveksen Sandell: "Olen varma, että kauden alkaessa olemme valmiina"

LIIGA / Haastattelu
Sandell lukeutuu Ilveksen johtaviin pelaajiin.
Kuva © Juuso Pellava - juuso.pellava@jatkoaika.com
Ilves jatkoi harjoitusotteluitaan, kun se kohtasi kotihallissaan HPK:n. Ilves aloitti ottelun raikkaasti ja vire kantoikin loppuun asti. Tupsukorvat voittivat 3-2. Sami Sandell hääri kapelimestarina merkkauttaen tehot 0+2. Sandell taustoitti hyvän pelihuumorin syitä haastattelussa.

Ilves kohtasi torstaina harjoitusottelussa HPK:n. Ilves aloitti ottelun räväkästi ja ampui ahkerasti kohti Emil Larmin vartioimaa HPK-maalia. Sami Sandell oli näkyvä hahmo Ilveksen 3-2-voittoon päättyneessä ottelussa. 

− Itseltä oli paljon parempaa tekemistä kuin aiempi Tappara-peli. Täytyy hakea vielä aika paljon tuntumaa ja koetetaan mennä mukana, mutta ihan maukas voitto, mutusteli Sandell taiston tauottua.

Sandell pelasi nyt toisen ottelunsa Teemu Rautiaisen ja Mitch Wahlin ketjun keskushyökkääjänä. Kolmikon kemia on näyttänyt loksahtavan kohdalleen erittäin hyvin. Sandell on väitteen kanssa samoilla linjoilla. 

− Varsinkin Rautiainen oli tänään hyvässä iskussa. Jalka kulki hyvin. Tämä oli toinen peli jätkien kanssa, ja hommaahan tuossa vielä on. Palaset kuitenkin ovat olemassa.

Karri Kivi on johtanut Ilves-valmennusta muutaman ottelun ajan. Sandell mainitsi, että polku on toistaiseksi lyhyt, mutta suunta on oikea. Valmennusjohto on ammattimainen ja monipuolinen. Vielä toimiviakaan koostumuksia ei kuitenkaan ole lyöty lukkoon.

− Ei ole puhuttu valmennuksen kanssa tulevista ketjuista mitään, hymähti Sandell.

Sandell kärsi viime kaudella loukkaantumisista ja pelit jäivät vähiin. Nyt hyökkääjä vakuuttaa olevansa täydessä kunnossa.

− Olen kunnossa. En muuten olisi tuolla kentällä. Pelihommissa on vielä tekemistä, jotta löydämme yhteisen ajatuksen joukkueen kanssa.

Sandell on pelannut urallaan sekä keskus- että laitahyökkääjänä. Nyt kotoisa paikka on löytynyt keskeltä.

− Keskushyökkääjänä on hienoa pelata. Pääsee olemaan koko ajan pelin sisällä, eikä tule sellaisia vaihtoja kuin laitureilla, että vain kohnottaisi sitä omaa laitaa.

Sandellilla on selvä näkemys siitä, millainen joukkue Ilveksen tulee olla kaudella 2016-17.

− Haluamme olla yhtenäinen porukka. Sen eteen täytyy tehdä kovaa työtä, vaikka se kliseeltä kuulostaakin. Liiga on tasainen sarja, että se joukkue joka tekee enemmän hommia, on vahvoilla. Haluan, että me olemme se joukkue jokaisessa pelissä.

Ilveksessä on mukana tukku nuoria, menestymään tottuneita pelaajia. Miesten liigaan hyppääminen on kuitenkin oma juttunsa. Sandell ei ole huolissaan nuorista pelimiehistä. Yksi pyyntö hänellä on kuitenkin esittää.

− Kyllä nuoret hyvin mukana tulee. Muistan sen ajan, kun itse olin juniori-ikäinen. Kokeneemmilta sai silloin hyviä vinkkejä. Toivottavasti meidän nuoremme janoavat meiltä sitä oppia. Harjoituksissa he ovat olleet erittäin tiedonnälkäisiä.

Sandell lähetti myös terveisensä niin Ilves-kannattajille kuin tuleville vastustajillekin.

− Olen varma, että kauden alkaessa olemme hyvässä iskussa.

» Lähetä palautetta toimitukselle