Lehtonen nollasi Ässät ja Ilves eteni jatkoon.

Kirsi Teiskonlahti

Ilveksen Lehtonen nollasi Ässät tärkeimmällä mahdollisella hetkellä − "Olin minä voittava maalivahti"

Ässien ja Ilveksen pudotuspelien ensimmäisen kierroksen ottelusarja venyi kolmanteen peliin. Ratkaisua saatiin Porin lauantai-illassa odottaa aina jatkoerään asti. Aleksi Mustonen iski tupsukorvat jatkopeleihin ja Antti Lehtonen pelasi maalillaan nollapelin.

Ilves haki voiton Ässistä pitkän kaavan kautta, kun kolmas ja ratkaiseva pudotuspelien avauskierroksen ottelu venyi aina jatkoerään asti. Lopulta Aleksi Mustosen iskemä voittomaali vapautti riemun tamperelaisleirissä.

Ilveksen maalivahti Antti Lehtonen pelasi ottelussa nollapelin.

− Voittoa tulimme täältä hakemaan, ja sen saimme. Tottakai se tuntui hyvältä, muisteli Lehtonen tunnelmiaan voittomaalin jälkeen.

Ilves eteni voitollaan kahdeksan parhaan joukkoon. Joukkue asetti puolivälierät yhdeksi tavoitteistaan jo varhain.

− Välitavoite on nyt pienen askelman kautta saavutettu, ja tästä on hyvä jatkaa.

Porissa pelattu kamppailu oli kauttaaltaan tasainen, vaikka molemmissa päissä nähtiin runsaasti erittäin vaarallisia maalintekotilanteita.

− Puolin ja toisin oli paikkoja. Se kuuluu jääkiekkoon. Hyvä matsi meiltä tänään, summasi Lehtonen lyhyesti.

Lyhyt, mutta pitkä sarja Ässiä vastaan venyi kahdesti kolmesta pelistä jatkoerään. Keskimmäisessä, Tampereella pelatussa ottelussa Ilves voitti reilusti maalein 6−1.

Lehtonen tummasi pudotuspelien ensimmäisen kierroksen seuraavasti:

− Ensimmäisessä ottelussa käynnistimme koneita, emmekä päässeet totutulle tasollemme. Kotiin päästyämme sulattelimme sen, ja pelasimme lopulta aika tyylikkään pelin Hakametsässä.

1−0-voitto ratkaisevassa pelissä oli Lehtosen mukaan jälleen hyvää peliä tupsukorvilta.

− Tämä oli taas tuttua Ilvestä, ja olimme sillä tasolla, jolla haluamme olla.

Vaikka sarjan ensimmäisessä ottelussa Lehtonen hävisi virkaveljelleen Ässien Andreas Bernardille päästäen muutaman helpohkon maalin, oli 23-vuotias maalivahti silti se parempi veräjänvartija.

− Olin minä voittava maalivahti, kun jatkoon menimme, paukautti Lehtonen.

Ilveksen voitto tietää sitä, että puolivälierissä nähdään Tampereen paikalliskamppailu, sillä vastaan asettuu runkosarjan voittanut Tappara. Lehtonen puntaroi sarjaa tuoreeltaan, ja odottaa mielenkiintoisia pelejä.

− Nyt ei ainakaan matkustus voi olla kenellekään tekosyy. Tilanne on sen puoleen optimaalinen. Tapparahan on puolustava mestari, joten ei varmasti tule helppoa. Molemmat haluavat voittaa, ja neljän voiton sarja on aika rehellinen - siinä ei tuurilla pärjää.

Ilveksen ja Tapparan välinen puolivälieräsarja alkaa tiistaina Tapparan kotiottelulla.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös

Syy Ilveksen maalivahdin vaihtamiseen Lehtosen loukkaantuminen: "Hän on pää vessanpöntössä"

LIIGA | 6.10.2017 21:31
Ilves vaihtoi kolmanteen erään maalilleen Markus Ruusun. Antti Lehtonen sai torjuntatilanteessa iskun päähänsä toisessa erässä eikä pystynyt enää jatkamaan ottelua. lue lisää

Video: Menikö tuomareilta Ilves-vahdin luistimella potkaisu ohi?

LIIGA | 24.3.2017 0:00
Tappara tasoitti otteluvoitot Ilvestä vastaan, kun se voitti toisen puolivälieräkamppalun jatkoerässä maalein 2−1. Ottelun jälkeen huomioita herätti tilanne, jossa Ilveksen maalivahti Antti Lehtonen näyttää potkaisevan Tappara-pelaajaa. lue lisää

Hrachovina vastaan Lehtonen − Tampereen puolivälierissä nuorten maalivahtien kaksintaistelu

LIIGA | 20.3.2017 13:00
Tapparan ja Ilveksen välisessä ottelusarjassa molemmat joukkueet luottavat nuoriin ja pudotuspeleissä kokemattomiin maalivahteihin. Dominik Hrachovina ja Antti Lehtonen ovat paikallistaistossa isossa roolissa. lue lisää

Ilves rakentaa kevään kovinta yllätystä

LIIGA | 7.3.2017 11:18
Ilveksen ympärillä on eletty kevään korvilla mielenkiintoisia aikoja – omistajanvaihdos ja joukkueen lennokas kevätkunto kohti pudotuspelejä ovat herättäneet perinteikkään seuran kannattajineen uuteen nousuun. Muhiiko Tampereella kevään suurin yllätys? lue lisää

Maanantaijää, viikko 10: Suosi suomalaisia, unohda ulkomaalaiset

LIIGA | 6.3.2017 9:43
Runkosarjaa on enää viikko jäljellä, joten Maanantaijäällä keskitytään edelleen pudotuspeleihin. Myös ulkomaalaisten pelaajien puuttuminen pistepörssin kärkipaikoilta puhuttaa. lue lisää

Kommentit

Luetuimmat

Antti Lehtonen

Ilves #35 L mv
s. 1993 Jyväskylä
183CM / 80KG
SOPIMUS: 2019