Ilveksen Koivula: "Haluamme jatkoon enemmän kuin Tappara"

LIIGA / Haastattelu
Jonkinasteiset pudotuspelihaituvat ovat vallanneet alaa 18-vuotiaan Otto Koivulan kasvoilta.
Kuva © Jarno Hietanen
Otto Koivula ja Ilves jatkavat sinnittelyään mestarisuosikki Tapparaa vastaan. Vasta jatkoerässä ratkennut torstai-illan kohtaaminen ei päättynyt Koivulan kannalta mieluisasti, kun Tappara tasoitti otteluvoitot tilanteeseen 1–1. Koivula luottaa Tapparan kylläisyyteen ja uskoo Ilveksen nousevan Tampereen herraksi.

Pukukoppikäytävällä Otto Koivulasta paistavat sekä usko että epäusko. Ilves onnistui Tapparaa vastaan lähes täydellisesti, mutta niin vain sarja on tasatilanteessa.

− Ihmeellinen pomppu oli taas, johon tämä peli päättyi, mutta niinhän ne yleensä tuppaavat jatkoerissä olemaan, tuumasi Ilves-laituri pettyneenä ottelun jälkeen.

− Tappara oli nyt sitten tuon pompun verran parempi. Huono maku jäi, hän jatkoi.

Ilveksen ottelun alusta oli aistittavissa nuoruus ja nälkäisyys, kun kannattajiensa innosta hurmioitunut joukkue painosti Tapparaa kuin Sipilä Yleä konsanaan.

− Otimme kuskin paikan ja näytimme pelin suunnan, kuten yritimme, kertoi Koivula.

− Tämä oli meiltä kaikin puolin hyvä ja järkevä peli, hän summasi.

Pikkuveli valvoo

Sarjaan suurena ennakkosuosikkina lähtenyt Tappara on jäänyt Ilveksen yllättämäksi. Toisessa ottelussa pikkuveljen asemassa oleva Ilves pystyi paikoin jopa hallitsemaan peliä, ja etenkin karvauspeli sekä kiekonriistot onnistuivat silmiinpistävän hyvin.

Koivula allekirjoittaa pikkuveljen roolin, mutta näkee sen kaventuneen pudotuspelien myötä.

− Olemme pelanneet tasaisia pelejä pienillä marginaaleilla, kuten nämä kaksi ottelua ovat näyttäneet. Tiesimme, että Tappara koettaa tänään muuttaa peliään, ja olimme siihen valmiita, nuorukainen kertoi.

− Yritämme päästä eroon siitä pikkuveljen maineesta, Koivula peräänkuulutti.

Koivula itse eli pelin tuoksinnassa mukana innolla. Tapio Laakson johtomaali sai Koivulan pomppimaan riemusta, ylivoimalta vaihtoon lähteminen puolestaan sai nuorukaisen hypähtelemään turhautuneena.

− Totta kai nautin joka sekunnista, jonka saan olla kentällä, ja haluan ratkaista pelejä, Koivula puolustautui.

Hän myönsi eläneensä pelissä mukana tunteella. Suurimmaksi osaksi Ilveksen keltavihreistä väreistä täyttynyt halli sai Koivulalta rehellisen tunnustuksen.

− Tämä oli paras Ilves-yleisö, jonka olen ikinä nähnyt. Toivottavasti samanlainen meininki jatkuu.

Koivula luottaa joukkueeseensa kuin vuoreen, ja uskoo Ilveksen nousevan tamperelaisveljeksistä niskan päälle. Seuraava sitaatti saattaakin sisältää juonipaljastuksia.

− Olemme sinnikkäämpi joukkue, ja haluamme tästä parista enemmän jatkoon kuin he. Viidessä tai kuudessa pelissä ratkaisemme, Koivula päättää.

» Lähetä palautetta toimitukselle