Ilveksen Jokinen viihtyy liigakaukaloissa

LIIGA / Haastattelu
Jokinen tekaisi liigauransa avausmaalin.
Kuva © Mikko Pylkkö mikko.pylkko@jatkoaika.com
Viime kaudella LeKissä piste per peli -tahdilla esiintynyt Markus Jokinen on vakiinnuttanut paikkansa Ilveksen liigakokoonpanossa. Liigauran avausmaalikin syntyi heti ensimmäisessä kotiottelussa.

− Hyvä, että maali tuli jo tässä vaiheessa. Ei tarvitse miettiä sitä sen enempää, huokasi ensimmäisen liigamaalinsa tehnyt Markus Jokinen Sportia vastaan pelatun ottelun jälkeen. 

Viime kaudella LeKissä vahvasti esiintynyt Jokinen on lunastanut paikkansa Ilveksen kolmosketjusta. 

− Salmelan Saku antoi jättösyötön ja pääsin vauhdista sinisen tuntumasta ampumaan. En ajatellut, että se olisi maaliin mennyt. Hyvä, että meni, hehkutti Jokinen. 

Hyökkääjä sai maaliinsa suosiollista apua Sport-vahti Mika Järviseltä, jonka karsean virheen myötä kiekko lirui hiljalleen yli maaliviivan.

Jokinen tiedetään vahvaksi luistelijaksi, joka viihtyy molempien maalien edustoilla ja hoitaa velvoitteensa joka puolella kenttää. Ilveksessä mies kokee pystyvänsä toteuttamaan samoja asioita, kuin LeKissä viime kaudella. 

− Tykkään tosi paljon meidän pelityylistä. Aktiivista peliä, jossa pystyn hyödyntämään luisteluani. Tehnyt hyvää itseluottamukselle, kun on huomannut, että pystyy pelaamaan tällä tasolla. 

Tuomas Tuokkolan johtama Ilves-valmennus odottaa Jokiselta monipuolista vastuunkantoa. Erityisesti alivoimalla peliaikaa tulee paljon. 

− Alivoimalla on tullut paljon luottoa ja myös tasakentällisin vastustajan päässä on tarkoitus pelata mahdollisimman paljon. Hyökkäys on paras puolustus, ja sitä kautta ne maalipaikatkin tulevat, kiteyttää Jokinen roolinsa Ilveksessä. 

Sopeutumiskykyinen Jokinen kokee, että siirtymä Mestiksestä Liigaan on onnistunut varsin kivuttomasti. 

− Olen sopeutunut hyvin. Tietenkin vastustajat ovat taitavampia ja vahvempia kuin Mestiksessä. Se on auttanut, että on saanut pelata paljon.

Joukkueeseen Jokinen on otettu avosylin vastaan. 

− Ei mitään valittamista mistään. Tosi hyvin on mennyt. Nyt yritetään vain jatkaa voitokkaasti, päätti Jokinen.

Jokisen ja Ilveksen taival jatkuu ensi tiistaina, kun Ässät saapuu Hakametsään.

» Lähetä palautetta toimitukselle