Ilveksen Haapanen teki avausmaalinsa Liigassa: "Kun väki vähenee, pidot paranee"

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Haapanen pääsi Liiga-touhuihin mukaan toista kertaa tällä kaudella.
Kuva © Miikka Jääskeläinen - http://mjfoto.fi
Topias Haapanen sai komennuksen Ilveksen Liiga-joukkueen mukaan osittain loukkaantumistenkin myötä. 18-vuotias laitahyökkääjä pelasi toisen ottelunsa tupsukorvissa, ja osui maalitolppien väliin ensimmäistä kertaa Liiga-urallaan.

Ilveksen A-nuorista Liiga-miehistöön nostettu Topias Haapanen tekaisi uransa ensimmäisen Liiga-maalin toisessa ottelussaan. Nuoren miehen omien sanojen mukaan Sport-ottelu ei jännittänyt niin paljon kuin uran avauspeli Suomen korkeimmalla sarjatasolla.

− Vähän helpompi lähtökohta oli kuin aiemmassa pelissä. Joukkueena olisi voinut pelata paremmin, harmitteli Haapanen ottelun jälkeen.

Haapanen teki Ilveksen illan ensimmäisen maalin liruttamalla kiekon Sport-maalivahti Mika Järvisen jalkojen välistä sisään. Kiekko näytti karkaavan tilanteessa laitahyökkääjän lavasta.

− Ei kiekko karannut. Ihan harkittu temppu oli, naurahti Haapanen.

Loukkaantumisten myötä Liigaan

Ilves kärsii tällä hetkellä useista loukkaantumisista. Haapanen ei kuitenkaan asiasta paineita ota, vaan pelaa sitä ruutua, minkä valmennusjohto hänelle asettaaa.

− Hyvällä mielellä tulin joukkueeseen. Kun väki vähenee, niin pidot paranee, heitti Haapanen mukaillen vanhaa sananlaskua.

Ilves kestää Haapasen mukaan takaiskut hyvän yhteishengen voimin.

− Meillä on tiivis joukkue. Yritämme pitää tiivistä henkeä yllä kopissa.

Vaikka Haapanen pelasi tiistaina vasta toisen Liiga-ottelunsa, ei A-nuorissa 22 ottelussa tehot 7+20=27 tehnyt Haapanen arastellut kaukalossa.

− Liigan taso ei yllättänyt, vaikka kova sarja onkin. Oli odotustenmukaista peliä. Pyrin hyökkäyspäässä pörräämään kiekon kanssa, kertoi Haapanen.

Valmennuksen viesti nuorelle hyökkääjälle oli ennen ottelua selvä. Taikatemppuihin ei tarvitse ryhtyä, mutta pelivarmuuden on oltava kohdillaan. Ketjukaverit antoivat siihen mahdollisuuden. Kaksi NHL:ssäkin käväissyttä pelimiestä antoi Haapaselle hyvät raamit peliin.

− Täytyy antaa mennä vain. Pyrin pelaamaan sellaista paineetonta peliä. Michael Keräsen ja Brett Bulmerin kanssa on hyvä pelata. He ohjeistavat paljon pelaamistani.

Torstaina on edessä Tampereen paikallisottelu, kun Ilves pelaa Tapparaa vastaan kirvesrintojen isännöimässä ottelussa.

− En ole vielä varma pelaanko paikallispelissä. Mennään päivä kerrallaan. Olisihan se hienoa nähdä se tunnelma, kun hallissa olisi varmaan vähän enemmän yleisöä kuin tänään, tuumaili Haapanen 3597 silmäparin edessä pelatun Sport-ottelun jälkimainingeissa.

» Lähetä palautetta toimitukselle