Ilomäki ylistää KalPan pelityyliä: ”Rupeaahan se harmittamaan, kun ei koske 10 minuuttiin kiekkoon”

LIIGA / Haastattelu
Arttu Ilomäki pääsi juhlimaan voittoa vanhasta seurastaan.
Kuva © Jarno Hietanen

KalPan keskushyökkääjä Arttu Ilomäki näytti perjantaina, miksi Tapparan olisi kannattanut antaa hänelle parempi mahdollisuus viime kaudella. Huikealla pelisilmällä varustettu sentteri laukoi ottelun ratkaisseen 4−2-maalin ja syötti kaksi osumaa.

Tampereella syntynyt Ilomäki pelasi aina B-junioreista liigamiehistöön asti Tapparassa. Ilomäelle kertyi liigapelejä kolmen kauden ajalta Tapparasta. Kaudella 2012-2013 Ilomäki haki vauhtia Rauman Lukosta. Läpimurtoa ei kuitenkaan syntynyt kovista odotuksista huolimatta.

− En varmaan ollut silloin valmis pelaaja. En ole katkera. En kuitenkaan ole ollut mikään junnutähti. Viime kesänä tein kovasti töitä. Raa'an duunin kautta on tullut menestystä, Ilomäki painotti.

Ilomäen huikea iltapuhde ja KalPan 6-2-voitto maistuikin näin erityisen makealta 23-vuotiaan sentterin mielessä.

− Valehtelisin, jos sanoisin, ettei tunnu hyvältä. Taisi olla kauden ensimmäinen maali. Ei kautta ilman maalia!

Ilomäki sai ottelun jälkeen kehut myös KalPan päävalmentaja Pekka Virralta.

− Oli upeaa katsoa hänen peliään. Hieno pelaaja, Virta suitsutti.

Kuuden viikon huili

Jos itse ottelu oli Ilomäelle erikoinen tapahtuma, valmistauminen peliin ei sekään sujunut normaaliin malliin. Ilves-kasvatti nimittäin palasi kaukaloon hurjan tauon jälkeen. Ilomäki nähtiin kaukalossa viimeksi 10. lokakuuta Kärppiä vastaan ottelun toisessa erässä.

− Olkapäähän sain pienen tärskyn, se on aika ongelmallinen paikka. Aika kiikunkaakun oli, ettei koko kausi mennyt. Selvisin onneksi kuntoutuksella, Ilomäki iloitsi.

Puolentoista kuukauden mittainen tauko oli vaikea paikka pelihaluja uhkuvalle hyökkääjälle. Joukkue menestyi, mutta Ilomäki istui katsomossa.

− Aika kova paikka oli katsoa, kun joukkue pelasi. Alussa pelien katsominen turhautti. Joka päivä koetin, onko käsi parempi. En elänyt hetkessä.

− Halu pelata oli todella suuri. Oli hienoa, kun pääsi pyörimään harjoituksiin punainen paita päällä. Nyt pitää vaan pelata niin hyvin kuin pystyy.

Kiekkokontrollijääkiekko sopii Ilomäelle

Taitava Ilomäki on päässyt tämän kauden otteluissaan nauttimaan täysin siemauksin Pekka Virran kiekkokontrolliajattelusta. KalPa ei luovu kiekosta, vaan pitää sitä hallussaan, syöttelee, liikkuu ja lopulta hankkiutuu parhaaseen maalintekopaikkaan. Tämä on saanut vieraspaikkakunnilla vastustajien fanit raivoihinsa.

− Viime kaudellakin yritettiin pelata kiekkoa, emme vaan ihan osanneet. Tällä kaudella ymmärrän kyllä, että vastustajia risoo pelityylimme. Jos pelaamme huonosti, meihin pääsee kiinni, mutta jos pelaamme hyvin ja liikutamme kiekkoa, silloin ei pääse.

− Kyllä minä sen ymmärrän, että meitä sanotaan tylsiksi. Rupeaahan se harmittamaan kun ei koske 10 minuuttiin kiekkoon, Ilomäki naurahtaa.

KalPan pelityyli sopii Ilomäen vahvuuksiin erinomaisesti.

− Sanotaan näin, ettei minulla ole valittamista.

» Lähetä palautetta toimitukselle